Zablokowana funkcja telefonu w Audiovox ppc 4100

• 3 Odpowiedzi
  • 426 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 15, 2006, 11:18:42 »
Witam.

Na sam początek zaznaczam, ze każda sugestia i pomysł mile widziane.
Zablokowałem funkcje telefonu w Audiovox PPC 4100. Sprzęt zachowuje się tak jakby nie widział karty sim- nie mogę wejść w program "sim-menager" nie mogę wejść w opcje telefonu, bo wszystko się automatycznie restartuje. Wszystko wyglądało tak: włączyłem palmtopa następnie wbiłem pin i wyskoczył komunikat o konieczności wbicia jakiegoś hasła (w telefonach zawsze mam jedno hasło notabene dla uniknięcia takich kłopotów) wbiłem i palmtop wyłączył funkcje lub zablokował funkcje telefonu. Od razu pisze, ze reset i hardreset nie pomagają. Jeśli ktoś wie, co jest piec to proszę o odpowiedz, mecze się już dwa dni i powoli dostaje białej gorączki. Tak sobie kombinuje, ze może da się cos zrobić przez stacje dokującą, która jest w komplecie??

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2006, 12:45:52 »
Jeśli dokładnie powiesz co się wyświetla(ło) to być może uda się pomóc.
Może był po prostu zasimlockowany - i wpisanie niewlaściwego hasla spowodowało blokadę.
Może poprzedni właściciel uruchomił hasło blokowania ( jako rozwiązanie - wyjęcie - odłączenie baterii na co najmniej 12 godzin  może pomóc)  lub wgranie nowego Rom-u.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2006, 13:01:51 »
Właściwie to nic się nie wyświetliło poza komunikatem, ze wpisane hasło jest błędne. Nie wyświetliło się nawet, ze telefon został zablokowany. Kupiłem go bez blokady simlock. Odłączyłem baterie i mam nadzieje, ze tak proste rozwiązanie zadziała, ale to by było zbyt piękne. Proszę napisać jak można wgrać nowy ROM- tylko tak krok po kroku. Jeszcze jedno wyjaśnienie, na początku wszystko działało poprawnie dopiero teraz wyskoczył komunikat po wpisaniu pin-u, abym wpisał hasło do odblokowania funkcji telefonu, wpisałem błędne i teraz jest problem.

Pozdrawiam A_ras

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 16, 2006, 15:11:51 »
Tak jak się obawiałem wyjecie baterii na 12godzin nie pomogło, ale mam nowa koncepcje. Wyczytałem na jednym forum, ze po tak zwanym twardym restarcie istnieje możliwość przywrócenia operatora, na którego był pierwotnie założony sim-lock, wiec może wystarczy ściągnąć simlocka. Tylko gdzie?