Wylaczenie ekranu po nieodebranym polaczeniu

• 2 Odpowiedzi
  • 796 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szafa81

• 34
    • Forum Mercedes 201-124
  • Sprzęt: SE Xperia
Wylaczenie ekranu po nieodebranym polaczeniu
« dnia: Sierpień 04, 2010, 12:46:54 »
Witam,

Co zrobic aby ekran telefonu wylaczal sie automatycznie po tym jak ktos zakonczy do nas dzwonic a my nie odbierzemy? Aktualnie mam tak ze w momencie kiedy telefon lezy z wylaczonym ekranem i ktos zacznie dzwonic to oczywiscie ekran sie wlacza ale nie wylacza sie po tym jak ktos sie rozlaczy a my nie odbierzemy :/ Jest to klopotliwe kiedy mam tel w kieszeni i nie moge odebrac bo telefon pozostaje odblokowany i wciskaja sie rozne rzeczy... nie uzywam blokady klawiatury, za duzo klikania.
REGULAMIN !!

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Odp: Wylaczenie ekranu po nieodebranym polaczeniu
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 04, 2010, 12:59:20 »
Bez blokady, nie uda się tego zrobić, bo niby co ma blokować skoro jest wyłączona.
W WM dłuższe przytrzymanie czerwonej słuchawki/kończenie rozmowy blokuje/odblokowuje ekran - nie trzeba tapac po ekranie.

*

Offline szafa81

• 34
    • Forum Mercedes 201-124
  • Sprzęt: SE Xperia
Odp: Wylaczenie ekranu po nieodebranym polaczeniu
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 04, 2010, 16:06:57 »
Nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy...

Uzywam Xperii, tam do wylaczania ekranu sluzy przycisk Power na gorze telefonu i jego uzywam do blokowania i odblokowywania telefonu... a czerwona sluchawka wlacza/wylacza blokade klawiszy i ekranu ale nie wylacza go. Do tej pory nie widzialem sensu uzywania blokady klawiszy gdyz wcisniecie Power zalatwialo sprawe blokujac caly telefon a dzieki XperiaTweak ustawilem aby ekran nie budzil sie po przyjsciu sms'a i mialem spokoj trzymajac tel w kieszeniu. Teraz jednak zmienilem rom (TouchX 10.10) i zauwazylem ze ekran nie wylacza sie automatycznie po tym jak ktos zakonczy do nas dzwonic - a dalbym sobie reke uciac ze we wczesniejszym romie tak wlasnie bylo bo nie mialem problemow ze po nieodebranym polaczeniu telefon w kieszeni byl odblokowany i wciskalo sie wszystko po kolei.

Moze jest wiec jakis sposob aby zmusic telefon aby po tym jak ktos zakonczy do nas dzwonic automatycznie ekran sie usypial i blokowal tel a nie zostawal odblokowany. Wydawalo mi sie ze tak bylo w kazdym romie ktory do tej pory testowalem i bylo to standardem.
REGULAMIN !!