Wtyczka do ekranu Today a BT w MDA Compact

• 5 Odpowiedzi
  • 977 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cieply

• 42
  • Sprzęt: HTC Touch ; Holux M-1000
« dnia: Listopad 29, 2005, 09:54:39 »
Witam ,  zainstalowałem DKToday  z nadzieją że będzie działało atomatyczne włączanie modułu BT  podczas próby połączenia telefonicznego , niestety nie wszystko działa jak powinno. BT się włącza , mam sygnał w słuchawce BT ale nie mogę odebrać połaczenia przyciskiem w słuchawce.
Normalnie , tzn podczas działania BT non stop wszystko działa jak powinno
Wtyczkę instalowałem na czystym systemie po hard resecie.
Czy ktoś miał podobny problem ?? Ewentualnie czy jest jakiś inny plugin do automatycznego włączania BT podczas próby połączenia telefonicznego ??

*

Offline cin2000

• 509
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2005, 13:00:09 »
A czemu służy to włączanie modułu BT jeżeli można zapytać? Ja mam cały czas włączony, więc nie mam problemów podczas normalnej pracy, tak jak Ty, chociaż powiem Ci, że jak dzwoni telefon i w tym momencie włączę słuchawkę BT, to mi czasami wyświetla, że niby słuchawki podłączone, a nie mogę przyciskiem na słuchawce odebrać.
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

*

Offline cieply

• 42
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 29, 2005, 13:20:18 »
Czemu służy ?? dłuższej pracy baterii służy :) , po co ma chodzić cały czas BT jak może sie włączać tylko przy połączeniu tel. Skoro jest taka opcja w tym pluginie to moim zdaniem powinna działać poprawnie.

*

Offline cin2000

• 509
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 29, 2005, 13:44:04 »
Dłuższej pracy - niezaprzeczalnie, ale o ile dłuższej? Pół godziny / 48 godzin? Przecież szkoda zachodu. BT zużywa bardzo mało prądu. Też tak myślałem na początku - potem przestałem wyłączać BT i nie ma zauważalnej różnicy w czasie pracy na baterii. Ale, oczywiście Twoja wola :)  Pozdro.
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

*

Offline darekkot

• 705
  • Sprzęt: Acer n311,HTC Touch Pro
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 29, 2005, 14:20:59 »
Mysle, ze chodzi tez o to, ze BT jest urzadzeniem, ktore rozglasza swoja obecnosc na lewo i prawo, co czasami moze rodzic problemy. Wejdz do jakiegokolwiek supermarketu i wlasz wyszukiwanie BT, to zobaczysz, czemu to sluzy.
Co do DKToday, to odbieranie po samoczynnym wlaczeniu BT dziala. Wymaga jedynie, zeby kilkakrotnie nacisnac przycisk na sluchawce. Po prostu ani sluchawka ani telefon, nie sa przystosowane do tego, zeby zestawiac polaczenie w chwili, gdy ono nadchodzi.. stad ta niedogodnosc.
Ja te funkcje dodalem, bo czesto zapominam wsiadajac do samochodu wlaczyc bt i pozniej nie mam jak odebrac....
HTC Touch Pro,ROM: Lite v.3.0 by qsqa,Radio: 1.02.25.28

*

Offline cieply

• 42
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 29, 2005, 14:33:30 »
Ok , dzieki za odpowiedzi - będę  się musiał do tego wielokrotnego wciskania słuchawki przyzwyczaić  lub po prostu włączę BT na czuwanie non stop - na szczęście w Suwałkach nie ma dużego supermaketu:)