Word Mobile i otwieranie duzych dokumentow...

• 14 Odpowiedzi
  • 2561 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 02, 2006, 18:37:27 »
U was tez tak jest ze nie otwiera duzych dokumentow.
Mi nie chce otworzyc dokumentu ktory ma 1,5mb... :/

Co moge zrobic zeby to jakos otworzyc?

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 02, 2006, 23:20:10 »
Wiesz, prześlij mi ten dokument to sprawdzę, po 4 latach studiów informatycznych jeszcze takiego pliku word nie miałem  :shock: RTF to tak, ale doc'a nie. 500 - 600 KB otwiera bez problemu.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 02, 2006, 23:33:48 »
Cytat: "mroczny"
Wiesz, prześlij mi ten dokument to sprawdzę, po 4 latach studiów informatycznych jeszcze takiego pliku word nie miałem  :shock: RTF to tak, ale doc'a nie. 500 - 600 KB otwiera bez problemu.

Sorry za offtopic, troche mało widziałeś  :wink:
Ja pracuje na docach po 2x MB  :roll:

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 02, 2006, 23:34:32 »
tzn powiem inaczej, otwiera ale trwa to baaaardzo dlugo, nawet 6 minut :|
plik: http://bboy.neostrada.pl/szacka.doc

oryginalnie ten pliczek mial ponad 3 mega ale niktore rozdzialy mnie nie obowiazuja to je wywalilem ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 03, 2006, 11:41:20 »
To mnie zmartwiliście - faktycznie otwiera się to strasznie długo, nawet czasami wcale. W mojej pracy .doc'e mają najczęściej ok 5-8mb (studia wykonalności projektów finansowanych przez UE). Duże pliku .pdf (ok 10mb-ze zdjęcami itd) - nie otwierają się wcale. O analizach finansowych w Exelu nie będę wspominał bo to porażka - można sobie prowadzić domowy budżet co najwyżej.

Czy jest szansa na jakiś update - no bo to co jest teraz to jakaś kpina, fajna zabaweczka z tego PPC ale o żadnej sensownej pracy nie można mówić - nie chodzi mi o pisanie np. analiz w exelu bo wiadomo, że to nawet nie wygodnie - ale np. o wprowadzenie drobnych poprawek do pliku .doc -jednym słowem duży minus da WM 5.0 i Office Mobile - prawie jak Office - tylko prawie robi różnicę ;)

*

Offline solowiow

• 256
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 03, 2006, 14:40:01 »
Abstrachując od doców ale z gifami jest ta sama sprawa jest napisane że za mało pamieci

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 18, 2006, 12:06:47 »
sprawa wraca - Word Moblile to pomyłka, zupełnie nie da się na tym pracować - wystarczy trochę większy plik, parę obrazków i kiszka. Dzwoniłem do helpdesk MS - powiedzieli, że za platformę WM5.0 odpowiada sprzedawca urządzenia (Ogange?) - telefon tam to już jakieś totalne nieporozumienie - jak to pan chce otworzyć plik worda w telefonie ??? Bo Pan się dodzwonił do operatora telefonii komórkowej, a nie do serwisu laptopów???>nie nie pan chyba coś pomylił ma pan laptopa z wbudowanym telefonem > jak to windows w telefonie??? LOL Po paru takich wypowiedziach kilku osób z serwisu odłożyłem słuchawkę. MACIE NA TO JAKIŚ POMYSŁ???

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
re
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 18, 2006, 18:37:36 »
ja dopiero zamierzam kupić PDA (MDA Vario) wreszcie się doczekałem -  i w środe mają miec je w salonie....

moge sobie darować 10MB Pdf'y? nie da rady ich otworzyć?

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 21, 2006, 11:19:12 »
no way, man!

*

silentjob

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 21, 2006, 12:58:47 »
A jeśliby skonwetować je za pomocą RepliGo??? Pójdą bez mniejszego problemu.

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 21, 2006, 16:29:50 »
no ale jak to - konwertować??? To ma chodzić samo z siebie...

*

Offline corck

• *
  • 97
  • Sprzęt: Wizard, Xperia, Touch HD, Hero
hmm
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 21, 2006, 18:23:39 »
Mi za pomoca XPDF newsweek wazacy 16 mb chodzi bez problemu... dosyc dugo wczytuja sie strony, ale juz wczytane mozna przegladac bez zadnych zajakniec.

*

Offline michau

• **
  • 153
    • http://www.e-poka.com
  • Sprzęt: Palm M105, MDA Compact I (HTC Magican), SPV M650 (HTC Artemis), HTC Wizard, HTC Diamond
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 22, 2006, 11:33:09 »
Cytat: "mroczny"

Heheh no to, zaprawde powiadam, gruby z ciebie informatyk...  :shock: . RTFa miales ale DOC-a nie miales... ehehehe. Jakos mnie to rozbawilo do lez, ale chyba nie powinno skoro tak teraz rozwijaja tworczo umysly.

*

Offline anatidus

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 11, 2006, 19:48:36 »
Niepotrzebna uszczypliwość...Jeśli chodzi o otwieranie tak dużych plików to polecę jak już było wcześniej (niestety nie darmowy program Repligo), po skonwertowaniu pliki są identyczne jak te w pdf i do tego sporo mniejsze. Książka zajmująca około 12 mb po skonwertowaniu zajmuje u mnie ok 6 mb. Do tego strony wczytują się bardzo szybko. Jednym minusem tego programu w trybie flowed jest brak obrazków ( można je oczywiście obejrzeć w trybie whole page ). Poza tą jedną niedogodnością wszystko działa super.

Pozdrawiam

*

Offline Bazz

• **
  • 119
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 11, 2006, 20:44:40 »
Cytat: "Navigare"
To mnie zmartwiliście - faktycznie otwiera się to strasznie długo, nawet czasami wcale. W mojej pracy .doc'e mają najczęściej ok 5-8mb (studia wykonalności projektów finansowanych przez UE). Duże pliku .pdf (ok 10mb-ze zdjęcami itd) - nie otwierają się wcale. O analizach finansowych w Exelu nie będę wspominał bo to porażka - można sobie prowadzić domowy budżet co najwyżej.

Czy jest szansa na jakiś update - no bo to co jest teraz to jakaś kpina, fajna zabaweczka z tego PPC ale o żadnej sensownej pracy nie można mówić - nie chodzi mi o pisanie np. analiz w exelu bo wiadomo, że to nawet nie wygodnie - ale np. o wprowadzenie drobnych poprawek do pliku .doc -jednym słowem duży minus da WM 5.0 i Office Mobile - prawie jak Office - tylko prawie robi różnicę ;)

Proponuję przetestować Textmaker'a i Planmaker'a - nie ma to funkcjonalności komercyjnego MS Office'a, ale też kosztuje znaaaacznie mniej - no i platforma z innymi możliwościami. :lol: