wm6 + tak tak + internet

• 4 Odpowiedzi
  • 666 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline amr

• 22
wm6 + tak tak + internet
« dnia: Sierpień 26, 2009, 20:44:40 »
Witam, kilka podobnych tematów znalazłem ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi - czy jest choć jedna osoba której udało się odpalić internet w tak taku na wm6? Próbowałem 1000 kombinacji, byłem w Era Boa (tak niekompetentnych ludzi jeszcze nie widziałem) i nie łączy mnie.
Oczywiście mam  w taryfie aktywowany gprs.

Czy to wprowadzam ręcznie ustawienia (mój asus p750 nie figurujue w automatycznym konfiguratorze Ery):

1. Nazwa, np. GPRS
2. APN: erainternettt
3. Nazwa użytkownika: erainternet
4. Hasło: erainternet

... czy automatycznie pobieram z sieci to za każdym razem nie mogę się połączyć....

Komuś udało się to w tak-taku??

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
Odp: wm6 + tak tak + internet
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2009, 09:49:53 »
1. Nazwa, np. GPRS
2. APN: erainternettt
3. Nazwa użytkownika: erainternettt
4. Hasło: erainternettt
W haśle, podobnie jak w APNie na końcu mam tt (od tak-tak ;) ) - i działa  :ok:

edit: Sprawdź też w BOA lub iTakTak, czy masz aktywną usługę GPRS
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2009, 09:57:11 wysłana przez open »

*

Offline amr

• 22
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2009, 18:07:27 »
witaj, fajnie że odpowiedziałeś :)
mam aktywowany GPRS na SIM, lecz stosując użytkownika i hasło jakie podałeś też lipa - "połączenie zostało odrzucone przez urządzenie"...
jaki masz telefon i jaki system na nim? bo już mnie normalnie krew zalewa z tym moim... próbowałem tak:

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20090401215226090&board_id=12&model=P750&page=1&SLanguage=pl-pl

... i tak:

http://forum.mobione.pl/index.php?topic=256.0

... i tak:

Konfiguracja dostępu do internetu dla urządzeń z systemem operacyjnym WINDOWS MOBILE 6.0:

Z ekranu startowego wybierz START -> USTAWIENIA -> zakładka POŁĄCZENIA -> ikona POŁĄCZENIA -> zakładka ZAAWANSOWANE -> WYBIERZ SIEĆ -> pod pierwszą listą rozwijalną wybierz NOWE
Wprowadź nazwę dla tych ustawień - wpisz dowolna nazwę (np. Internet) i wybierz zakładkę MODEM -> a następnie NOWE..., pojawi się:
Wprowadź nazwę połaczenia - wpisz dowolna nazwę (np. Erainternet)
Wybierz modem - z listy wybierz "Łącze komórkowe (GPRS)" -> wybierz DALEJ
*Nazwa punktu dostępu - wpisz (UWAGA: KONIECZNIE MAŁYMI LITERAMI) "erainternet" -> wybierz DALEJ
Nazwa użytkownika - wpisz (UWAGA: KONIECZNIE MAŁYMI LITERAMI) "erainternet"
Hasło - wpisz (UWAGA: KONIECZNIE MAŁYMI LITERAMI) "erainternet"
Domena - pozostaw puste pole
Wybierz ZAKOŃCZ

... i za każdym razem brak połączenia... nie wiem tylko czy to wina taktaka czy badziewnego Asusa P750...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 27, 2009, 18:25:00 »
wsadz SIM do jakiegos innego urzadzenia, czy tez do telefonu i sprawdz tam czy sie polaczysz.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline amr

• 22
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 27, 2009, 18:57:51 »
Więc zrobiłem taki test że wsadziłem do asusa inną kartę (mix plus) i od razu po włączeniu samo odczytało ustawienia i łączyło się z internetem. Czyli jak zwykle coś jest nie tak z taktakiem... tylko co to może być? Z technicznego punktu widzenia jeśli karta odbiera sygnał gsm to nie powinno być problemu z internetem na niej... GPRS na niej mam aktywny, 2 razy sprawdzałem...

Ale w sumie nie ma co się dziwić - to Era i wszechobecny burdel w niej panujący - przykład: konsultanci mi dziś potwierdzili że koniecznie trzeba podawać użytkownika i hasło (erainternet), zaś na ich stronce czytamy że nie: http://www.era.pl/pl/indywidualni/telefony/konfiguracja/parametry
Dobrze że od lipca można przenosić numery między sieciami za darmo, to chyba najlepsze rozwiązanie
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2009, 19:02:25 wysłana przez amr »