Proszę o pomoc. Wyświetlacz

• 1 Odpowiedzi
  • 488 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 28, 2005, 07:11:44 »
Witam

Mam taki problem, otóż kupiłem na allegro MDA I i mam strasznie porysowany ekranik wygląda to tak jakby ktoś próbował go spolerować (okrągłe rysy) bardzo mi to przeszkadza, moje pytanie brzmi:

Czy da się to jakoś usunąć z tej filii poliestrowej lub wymienić tą folie (cena), oraz czy ekran dotykowy by działał bez niej bo z rysunku http://www.scientific.com.pl/prod/palm/ekran_lcd.html   wynika ze elektrody są zatopione w wyświetlaczu a folia pełni role ochronną.

Co o tym sądzicie

PS: bardzo bym chciał się pozbyć tych rys, utrudnia to pracę na pda :( POMOCY :(

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2005, 07:33:36 »
nie da sie tego niestety usunac - te porysowania sa pewnie dlatego, ze ktos posluchal jakiejs "madrej" rady, zeby kupic paste do polerowania ekranow np. telefonow komorkowych i efekt widzisz na ekranie

jedyne rozwiazanie to kupno dobrej folii ochronnej - BRANDO - spowoduje ona, ze rysy te beda mniej widoczne no i nie powstana nastepne

jest jeszcze mozliwosc wymiany wyswietlacza ale przy dzisiejszej cenie MDA I rzedu 400-500 zl nie wiem czy jest sens (wymiana oczywiscie na uzywany bo nowy ekran jest drozszy od PDA)