Windows Mobile Device Center & Eset Smart Security

• 4 Odpowiedzi
  • 1519 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline adiksw

• **
  • 116
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780
Windows Mobile Device Center & Eset Smart Security
« dnia: Kwiecień 11, 2009, 13:29:34 »
Mam zaisntalowaną Vistę, na niej Windows Mobile Device Center oraz Eset Smart Security. Niestety firewall Eseta blokuje połączenie się fona z kompem po podpięciu pod USB, jak wchodzę w połączenia sieciowe i patrze na to wirtualne połączenie to pisze Trwa identyfikacja i tak ciągle a w Mój komputer wcale ikonka PPC się nie pojawia. Po wyłączniu firewalla w Eset jest OK, teraz pytanie, wie ktoś jak ustawić Eset żeby wszystko śmigało z włączonym firewallem? W opcjach znalazłem tylko że dla tej sieci mogę włączyć: Dokładna ochrona, lub Zezwól na udostępnianie - żadna z tych opcji nie przynosi oczekiwanego rezultatu.

*

Offline c4

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC Diamond Nokia N95-8GB
Odp: Windows Mobile Device Center & Eset Smart Security
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2009, 15:40:14 »
W oknie stan ochrony -> Zapora osobista masz wyświetlone aktualnie odpalone procesy korzsyatjące z jakichkolwiek połączeń. Tam też powinieneś mieć 1, 2 lub nawet 3 ikonki dotyczące ActivSync. Najedź myszką, prawy klawisz i daj tymczasowo zezwalaj na połaczenie procesu. Tak mam na XP ale eset pewnie ten sam

Pozdrawiam

*

Offline adiksw

• **
  • 116
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 16, 2009, 18:03:37 »
Niestety nie mam tam tej ikonki, jest tylko od javy, Firefoxa, svchost i kliena torrent i to wszystko :(

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 16, 2009, 20:48:37 »
Wejdź w Esecie w Ustawienia zaawansowane - Zapora osobista i ustaw Tryb interaktywny. Od tego momentu ESET będzie Cię informował o każdym "podejrzanym" zdarzeniu i pytał co ma zrobić. Może to być trochę upierdliwe, ale tylko na początku, bo wszystkie Twoje "zalecenia" zostaną zapamiętane.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline adiksw

• **
  • 116
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 16, 2009, 21:44:28 »
Mam tryb interaktywny i o wszystko mnie pyta ale o to jakoś nie.