Wieszajace WM2003SE

• 11 Odpowiedzi
  • 660 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wieszajace WM2003SE
« dnia: Czerwiec 09, 2006, 02:47:18 »
Witam, mam takie pytanie, czy Wam rowniez wiesza sie WM2003SE, w oczywiscie najmniej spodziewanym momencie?? mialem wczesniej soft od Qtek'a i byla totalna porazka, zaimplementowalem draniowi rom zassany z O2, sprzet tez jest z O2, myslalem ze dolegliwosci ustapia, a tu lipa. Nie powiem jest duuuzo lepiej niz z Qtekiem, ale potrafi mi sie zawiesic jak AM dziala, albo jak przegladam ustawienia np, zwiazane z pamiecia.
Czy WM2003SE jest taka wieszalska, czy cos ze sprzetem sie zaczyna dziac??
Co prawda w MDA1 po zainstalowaniu WM2003SE tez czesto zwisalo wiec mniemam iz taka uroda tego SE Sad
Mozna mu zaladowac cos starszego, ale warunek konieczny, musi obslugiwac WiFi i BT. Moze macie jakies pomysly ..., a moze ktos ma zmodyfikowane WM2005 na XDA2 ??
Moze jest cos naprawde stabilnego na XDA2i??

*

Offline siwytd

• 857
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S III
Wieszajace WM2003SE
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 09, 2006, 08:41:57 »
witam.
w swoim mialem rom niestety niemiecki i musialem go zmienic :) wybralem sie na angielska stronke O2, zassalem, wgralem i dziala bez najmniejszych problemow juz 5 miesiecy :!:  uzywam tez AM i zauwazylem ze owszem wiesza sie ona, ale tylko wtedy gdy mam za malo dostepnej pamieci "programs". tak wiec proponuje zrobic soft resert, a nastepnie wejsc start :arrow: settings :arrow: system  :arrow: memory i przestawic suwak w lewo tak aby zmniejszyc ilosc pamieci przydzielanej na "storage" a tym samym zwiekszyc na :programs".
ja mam ustawione w ten sposob ze wolnej na "programs" mam okolo 60mb i wszystko dziala. ale nie ma co przesadac, bo troche wolnej na "storage" tez musi zostac i jak przesuniesz na maxa w lewo to albo samo sie przestawi, albo zawiesi :)  pamietaj ze wiekszosc otwieranych programow zabiera sobie troche pamieci i nie wraca ona do stanu pierwotnego nawet po ich zamknieciu :!:  takze warto wrzucic sobie jakas wtyczke na pulpit ktora na bierzaco pokazuje ilosc wolnej pamieci. tak jak pisalem ja mam ustawione na okolo 60mb, i jak widze ze po kilku dniach odpalania roznych smieci mam powiedzmy juz nie 60 a 50 czy nawet 45 wolnego, to poprostu robie soft reset. przy takim uzytkowaniu nic mi sie nie wiesza :D  mam nadzieje ze nie namieszalem zbyt mocno :D
a co do WM05 na nasze sprzety to poprostu nie ma :(  i tez nad tym ubolewam :!:
pozdrowionka
chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

Wieszajace WM2003SE
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 09, 2006, 14:34:57 »
No z Twoja teoria dot, pamieci to chyba niekoniecznie sie zgodza, dlatego iz AM smigala mi baaaardzo poprawnie na MDA1 gdzie pamieci wolnej mialem w okolicach 9-10 MB i ani razu nie zwisla, tyle ze chodzial mocno slamazarnie, wiec wydaje mi sie ze moze to byc kwestia samego WM2k3SE, skoro na znacznie slabszym sprzecie i na innym romie AM smigala jak ta tamten sprzet bezawaryjnie.
A jeszcze jedno, czy w XDA2i mozna wgrac rom np od zwyklego XDA2, o ile oczywiscie m ktorym somie jest obsluga WLANu gdyz wlasnie dla tego "drobiazgu" nabylem 2i

Wieszajace WM2003SE
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2006, 14:36:37 »
.. i jeszcze jedno, pisales ze trzeba dopisac linijke w pliczku RUUU.xxx po co to tak wlasciwie??

*

Offline siwytd

• 857
Wieszajace WM2003SE
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 09, 2006, 15:35:47 »
ja tylko napisalem ci to co wiem z moich prywatnych spostrzezen :)
z tego co wiem rom od 2020 nie da sie wrzucic do 2020i.  rom 2020 ma okolo 25mb, a do 2020i okolo 50mb ale zawsze mozesz sprobowac  :wink:  
nie mam z tym zbyt duzego doswiadczenia, i napewno jest na forum wiele osob ktore robily juz rozne dziwne kombinacje z romami, ale akurat 2020i jest bardzo malo popularnym sprzetem, i pewnie zbyt wielu podpowiedzi nie uzyskasz :idea:
moze to wieszanie sie nie jest spowodowane softem - moze to jakis problem z samym urzadzeniem :?:  zapytaj forumowicza "adzios" jesli chodzi o rozne dolegliwosci sprzetowe to on tu chyba jest takim guru 8)
pozdrawiam

*

Offline siwytd

• 857
Wieszajace WM2003SE
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 09, 2006, 15:38:39 »
co do ostatniego pytania to :
Przy zmianie romu w moim pokecie korzystalem z opisu ze stronki anglojezycznej, i opis jest jego tlumaczeniem

Wieszajace WM2003SE
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 09, 2006, 21:27:04 »
YES,YES,YES,  mam nadzieje ze nie przedwczesnie, ale chyba znalazlem wreszcie wersje WM2k3SE, ktora smiga jak potluczona na moim XDA, mam nadzieje ze juz tak pozostanie, na razie co prawda pol dnia, ale w porownaniu z innymi wersjami jest perfekcyjnie. Dla zainteresowanych pliczek jest o nazwie >>Modified_XDA_IIi_Upgrade_v1.11.162_Radio_1.04<<  i jest spakowany rar'em... jak na razie jestem pod OGROMNYM wrazeniem, oby tak dalej.
Wczesniej wgrywalem wersje, ktore potrafily mi zawiesic XDA zaraz po podaniu PINu komufona, a ta od polowy dnia ani razy mnie nie zaskoczyla niemile... :lol:  :D  :)

*

Offline siwytd

• 857
Wieszajace WM2003SE
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 10, 2006, 09:13:02 »
to moze podaj linka do tego pliku :idea:

Wieszajace WM2003SE
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 10, 2006, 11:33:22 »
:P  oczywiscie, alez ze mnie torba ... ftp://ftp.xda-developers.com/Alpine/Modified_Updates/ , ja uzylem akurat ten pliczek Modified_XDA_IIi_Upgrade_v1.11.162_Radio_1.04.rar.
... a tak z obserwacji juz prawie 1-dniowych, po soft-resecie przez jakies 4-5 minut daje mu spokuj, pozwalam by poukladal sobie wszystko w pamieci i pozniej jest juz jak najbardziej ok. nawet zaznaczenie opcji "Turbo" w zakladce Processor, nie powoduje nic innego jak poprawne dzialanie sprzeciku. Poprzednie wersje rom'ow wieszaly w tym miejscu XDA ???? nie wiedziec dlaczego, a AM dziala nad wyraz szybko... ale w porownaniu z TT, to i tak bardzo slamazarnie chodzi AM.... ech spece od AM po kiego czorta az tyle szczegolow jest w AM, moze kolejne wersje AM beda bardziej zwinne w swym dzialaniu ... ale to tylko tak na marginesie.

Wieszajace WM2003SE
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 15, 2006, 00:38:37 »
... po tych kilku dniach po upgradzie romu, jestm dalej zadowolony z tej wersji, chociaz udalo mi sie go 2 razy zawiesic, ale wydaje mi sie ze to moja zasluga, probowalem bardzo szybko odpalic AM, i natychmiast z niej wyjsc, jeszcze zanim cala AM sie zaladuje (opcja mozliwa po skonfigurowaniu klawiszy w AM) a zaraz potem odpalalem TT5.21 i wlasnie przy tym ukladzie zwislo mi moje XDA.
Poza tym jest z ta wersja romu jak najbardziek ok, jesli idzie o moje XDA2i
Pozdrawiam

*

Offline siwytd

• 857
Wieszajace WM2003SE
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 15, 2006, 09:30:33 »
cos ta linka nie dziala :(

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Wieszajace WM2003SE
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 15, 2006, 09:43:38 »
Cytat: "siwytd"
cos ta linka nie dziala :(

Wejdz przez dowolnego klienta FTP (przegladarka tez powinna sobie poradzic) uzywajac loginu xda oraz hasla xda.