Mam od jakiegos czasu zainstalowane WM 2005 na Qteku 2020. Nowy system przejrzalem gruntownie, ale po przeczytaniu kilku rencenzji nowych mobilnych okienek naszly mnie 3 watpliwosci:
1) W recenzjach jest informacja, ze uzytkownik moze definiowac przyciski, ktore pojawiaja sie w dolnej czesci Today oraz innych ekranow. Sprawdzilem wszystkie pozycje w menu Settings i nigdzie nie znalazlem jakiegokolwiego odniesienia do tych przycisków.
2) Ponadto pisze sie, ze WM 2005 ma wbudowane oprogramowanie wspierajace WiFi. Jednakże takiego oprogramowania nie znajdziemy w WM2005, a co wiecej nie dzialaja takze sterowniki Socketa i tym samym karta WLAN.
3) Co wiecej, wydaje mi sie (sprawdzalem osobiscie), ze niekasowalna czesc pamieci dotyczy tylko sytuacji kiedy rozladuje sie nam bateria. Jeżeli zas wykonamy hard reset (robi sie go calkiem innaczej niz w poprzednich wersjach systemu), wóczas utracimy jej zawartosc.
Oprocz powyzszych wątpliwości, WM 2005 ma dla mnie jeden bardzo duzy mankament. Bedac osoba, ktora nie uwywa rysika - najwazniejsze jest usytuowanie przycisku OK tak, aby byl mozna bylo go nacisac jedna reka. Jednakze tak jak to bylo w WM2003 jest on usytuowany w prawym gornym rogu. Jezeli z zalozenia WM2005 ma byc systemem, ktory jest zaprojektowany przede wszystkim do obslugi jedna reka, to jaki jest sens umiejscowienie OK wlasnie w gornej czesci ekranu?