Walniety soft :/

• 8 Odpowiedzi
  • 494 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline herunohazumi

• 16
  • Sprzęt: O2 XDA Orbit
« dnia: Marzec 16, 2006, 21:17:01 »
Witam, nic na forum znalezc nie moge wiec zakladam nowy topic. Instalnalem sobie w moim MDA 1 rom z xda-dev (2003 SE) poprzez wrzucenie romu na sd i instalke w/g sposobu opisanego w jednym z postow przez Indianina (http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=12441&postdays=0&postorder=asc&start=0). Wszystko poszlo na pierwszy rzut oka ladnie ale po resecie mda staje na ekranie ladowania systemu (w prawym dolny narozniku wersja romu rsu itepe), Nie bardzo wiem co z tym robic. Mam nadzieje ze nie uwalilem mda. Jesli jednak ciezka sprawa to mogli byscie mi polecic jakikolwiek serwis gdzie moga mi to zrobic ? Z gory dzieki za wszelka pomoc, pozdrawiam.

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 16, 2006, 21:30:00 »
Nie wmowisz mi ze ja gdziekolwiek pisalem jak wgrac 2003 SE przez karte bo ten rom jest w formacie .exe do instalacji z kompa :) 2003SE ma to do siebie ze czasami trzeba zrobic kilka resetow zeby zatrybil i sie zaladowal.Czasami wlasnie wiesza sie na ekranie poczatkowym.

*

Offline herunohazumi

• 16
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 16, 2006, 21:46:53 »
Cytat: "indian"
Nie wmowisz mi ze ja gdziekolwiek pisalem jak wgrac 2003 SE przez karte bo ten rom jest w formacie .exe do instalacji z kompa :) 2003SE ma to do siebie ze czasami trzeba zrobic kilka resetow zeby zatrybil i sie zaladowal.Czasami wlasnie wiesza sie na ekranie poczatkowym.

Ehhh o final mi chodzilo :] Sory moj blad :] A jesli o restarty chodzi to kilkanascie razy probowalem.

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 16, 2006, 21:57:12 »
To wgraj jeszcze raz rom.

*

Offline herunohazumi

• 16
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 16, 2006, 23:11:11 »
Hmmm. Wczytywalem kilka razy ten rom zd w bootloaderze i caly czas to samo. Jak juz pisalem z kompa nie moge sie z mda polaczyc. Jest jakis sposob aby wrzucic rom na sd przez czytnik sd i jeszcze raz wczytac go z bootloadera ?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 16, 2006, 23:13:43 »
nie prościej ugotować sobie i ściagnąć romik z www.romkitchen.de w pliku .exe i po prostu przy podłączonym MDA1 odpalić na PC??

*

Offline herunohazumi

• 16
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 16, 2006, 23:21:05 »
Cytat: "marcinl"
nie prościej ugotować sobie i ściagnąć romik z www.romkitchen.de w pliku .exe i po prostu przy podłączonym MDA1 odpalić na PC??

Hueh. Nie moge wlaczyc MDA (staje na ekranie ladowania) a co za tym idzie nie moge sie polaczyc activesynciem. Romiku w exe nie moglem instalnac bo mialem soft z t-mobile i wyskakiwal burak przy probie instalcji romu wiec (przeczytalem na forum ze to powszechne jest) wiec sciagnalem w nb1 i instalnalem. No i burak wyszedl. :/

*

Offline herunohazumi

• 16
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 16, 2006, 23:37:10 »
Ehh sorki za zawracanie gitary :] Juz naprawilem :P Zrobilem z igly widly. Myslalem ze rom na SD da sie wrzucic tylko przez MDA ale bez problemu zrobilem to przez czytnik SD, powtorzylem procedurke flashowania i wszystko gra. Dzieki za zainteresowanie :P Topic mozna zamknac :]

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 16, 2006, 23:37:33 »
Cytat: "herunohazumi"
Hmmm. Wczytywalem kilka razy ten rom zd w bootloaderze i caly czas to samo. Jak juz pisalem z kompa nie moge sie z mda polaczyc. Jest jakis sposob aby wrzucic rom na sd przez czytnik sd i jeszcze raz wczytac go z bootloadera ?

Tak,rom na karte i z karty do mda.