Utrzymanie sesji GPRS

• 6 Odpowiedzi
  • 703 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline chester_csr

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Raphael Eclipse WWE || 4GB SDHC
Utrzymanie sesji GPRS
« dnia: Lipiec 19, 2007, 00:01:55 »
Witam. Czytałem mase i na forum i dalej nie wiem. Czy ktoś wie czemu gdy mam włączonego neta(erainternet) gdy ktoś do mnie dzwoni lub dostanę smsa połaczenie zostaje zerwane? Mam najnowszy rom Ery. Na starszym romie ery nie było takiego problemu. Na starszym romie nawet MobileGG zrywało połączenie gdy wziąłem PLIK==>rozłącz a teraz trzeba ręcznie rozłączać... jak to poprawić? GB-SOFT GPRS & Audio Tweak? czy może jednak coś innego?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2007, 00:05:05 wysłana przez chester_csr »

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
Odp: Utrzymanie sesji GPRS
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 19, 2007, 06:34:19 »
Witam. Czytałem mase i na forum i dalej nie wiem. Czy ktoś wie czemu gdy mam włączonego neta(erainternet) gdy ktoś do mnie dzwoni lub dostanę smsa połaczenie zostaje zerwane? Mam najnowszy rom Ery. Na starszym romie ery nie było takiego problemu. Na starszym romie nawet MobileGG zrywało połączenie gdy wziąłem PLIK==>rozłącz a teraz trzeba ręcznie rozłączać... jak to poprawić? GB-SOFT GPRS & Audio Tweak? czy może jednak coś innego?
Nie widzę jaki masz sprzęt  ???
1. Spróbuj softu, który wymieniłeś - u mnie zanim zainstalowałem BigStorage ROM GB-SOFT GPRS & Audio Tweak był potrzebny, później nie :) Ale wtedy to rozłączało przy wyłączaniu sprzętu...
2. Ostatnio, od czasu gdy przeszedłem na tak-taka z abonamentu, również zaczyna mnie rozłączać jak ktoś dzwoni ale to nieregularnie - raz rozłączy, raz nie  >:( Mam wykupiony pakiet GPRS w taktaku i aż tak bardzo mi to nie przeszkadza  :)

*

Offline chester_csr

• **
  • 154
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2007, 21:22:13 »
mam wizarda i abonament z ery. też mam wykupione pakiety gprs i wqrza mnie jak rozłącza mnie jak ktos dzwoni i musze nastepny pakiet...:/ co się z tym dzieje? na starszym robie tak nie miałem ale zalezy mi żebym miał ten bo jest stabilny itd.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 19, 2007, 23:10:48 »
GPRS błędzie się rozłączać. Wykorzystuje on 100% łącza bezprzewodowego. Więc naraz można używać albo internet albo telefon, dlatego GPRS automatycznie się rozłącza. Podobnie chyba jest z EDGE. Innaczej jest natomiast z UTMS i szybszymi. Przepustowość takiego łącza jest już wystarczająco dużo aby móc jednocześnie prowadzić rozmowę i ściągać pliki (poza tym odbywa to się na oddzielnych częstotliwościach, rozmowa na GSM, a internet na UTMS).

Mam nadzieję, że pomogłem ci zrozumieć ten problem.
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 19, 2007, 23:33:48 »
Tu mie chodzi o rozlaczanie tylko podczas polaczenia glosowego sesja GPRS/EDGE/UMTS powinna zostac zawieszona i po skonczeniu polaczenia wznowiona a nie rozlaczona. o to chodzi.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline chester_csr

• **
  • 154
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 20, 2007, 09:28:41 »
no właśnie. a najdziwniejsze jest to że na romie z radiem 1.09 z tego co pamiętam tak się nie robiło. ktoś dzwonił a gprs nadal sobie działał cały czas! teraz mam 2.19 i kicha...

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 29, 2007, 02:31:20 »
panowie mam problem troszke innego typu.... ale również prosze o pomoc... rozłącza mnie jak nacieska czerwoną słuchawke... mam GPRS Monitora i GB-SOFT GPRS & Audio Tweak  i dalej mnie rozłącza... gdzie pozmieniać w ustawieniach?
prosze o pomoc