Utrata ustawień konta e-mail w skutek ładowania.

• 3 Odpowiedzi
  • 857 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Utrata ustawień konta e-mail w skutek ładowania.
« dnia: Marzec 16, 2008, 19:15:43 »
Witam wszystkich,

od tygodnia jestem posiadaczem SPV M600. W trakcie użytkowania pojawił się pewien dość dokuczliwy problem. Gdy podłączam urządzenie do ładowania do prądu lub do komputera, tracę ustawienia konta e-mail. Właściwie konto całkowicie znika i nie mam możliwości skonfigurowania go ponownie, gdyż urządzenie komunikuje, że konto o podanej nazwie już istnieje, nie mam też dostępu do niego w żaden sposób.
Po hard resecie i ponownym ustawieniu konta, wszystko działa bez zarzutu... aż do kolejnego ładowania lub synchronizacji.

Czy jest to spowodowane przez błąd w sofcie (WM 6), czy może wynika z usterki mechanicznej?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pzdr

*

Offline makhi

• **
  • 195
  • Sprzęt: eten m700
Odp: Utrata ustawień konta e-mail w skutek ładowania.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 16, 2008, 19:54:35 »
błąd w sofcie raczej, ja mam podobny problem w m 700, co prawda nie trace konta po ladowaniu ale np dzisiaj musialem wyjac karte sim no i stracilem konta email. Właśnie  instaluje programy po hard resecie ktory zrobilem miedzy innym z tego powodu.Poszukaj jest gdzies na forum opisany ten problem i chyba sa tez jakies pliki z poprawka.jak ktos sie bardziej orientuje to prosze o linka.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 17, 2008, 11:12:01 »
Dzieki za pomoc... niestety po przeszukaniu forum na wszelikie znane mi sposoby nie udalo mi sie znalezc odpowiedniego watku, wiec pozostaje mi chyba zmiana ROMu...

Pzdr

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 17, 2008, 20:42:35 »
Jako, że będzie moja pierwsza zmiana ROM'u (i mam nadzieje, że nie ostatnia na tym urządzęniu :) ) chcialbym sie upewnic czy wszystko dobrze przyjalem:

1. Podłączam urządzenie do kompa i uruchamiam na kompie plik <ROMUpdateUtility_NV_G3.exe> z folderu HardSPL
              2. Przegrywam 3 pliki z Jump Spl G3 dla modelu z chipsetem G3 do pamięci telefonu.
              3. Odłączam urządzenie i w telefonie uruchamiam plik SPL.ink.
              4. Ekran robi sie bialy, podłączam ponownie urządzenie do komputera i uruchamiam <ROMUpdateUtility G3> wybranego system

Czy podana procedura bedzie dzialac na MS VISTA i WINDOWS MOBILE DEVICE CENTER, oraz czy procedura ta jest odpowiednia dla urzadzenia w ktorym wczesniej juz byl wymieniany ROM przez poprzedniego uzytkownika?

Dziekuje z gory za pomoc.

Pzdr