Utrata danych z karty - wizard

• 2 Odpowiedzi
  • 401 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MDArek

• 253
  • NOTEs
« dnia: Październik 03, 2006, 10:15:44 »
Już kilka razy zdazylo mi sie ze zniknelo mi GG ktore miałem na karcie , ostatnio robilem reinstalacje wm5 i okazalo sie ze nie mogę zainstalowac caba z karty ( tam trzymam instalki) bo jest uszkodzony. Czy Wam sie tez cos takiego zdarza ? Czy wizard nie ma mechonizmow ochrony plikow . Powiedzmy ze jeśli w przypadku GG z którego korzystam jestem w stanie zrozumiec jego znikniecie, bo np. korzystalem z niego nastapila zwiecha i nie zamknal pliku . To w przypadku instalki z ktorej nie korzystalem to kompletnie nie rozumiem. Czy komus sie cos takiego zdarzylo ? i jeśli tak to czy problem dotyczy tylko karty pamieci ?

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2006, 13:57:43 »
Witam
Pewnie używasz MobioleGadu a on nie ma instalki wiec nie wymaga reinstalacji skoro trzymasz go na karcie pamięci. Cabów również nie powinno uszkadzać. Być moze to jakieś wadliwe działanie samego zeszłego OS choć wątpię.
Myślę że masz coś fizycznie uszkodzone i mam nadzieje że wina lezy po stronie karty pamięci a nie po stronie czytnika Wizarda
Zrób tak wyciągnij kartę, styki dokładnie oczyść np spirytusem, choć może być brutalne drapanie cysklem byle by nie przesadzić.
Sprawdź, jeśli nadal są problemy a masz mozliwość to potestuj inną kartę, Jeśli nadal będą problemy to albo nauczysz się z tym żyć albo Wizard do servisu niestety.
Pozdrawiam i życzę powodzenia

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 03, 2006, 16:07:30 »
MDArek Mam identyczny problem ze swoją kartą pamięci, tylko, że w Aximie. Na szczęście u mnie to wina karty (2 GB GoodRam), którą w tym tygodniu wymienię.

Z czymś takim niestety ciężko żyć, bo nigdy nie wiesz które dane znikną Ci z karty (ja mam np. uszkodzony backup, a jestem po Hard Resecie - idzie się zirytować.). Jak przełożyłem do aparatu - zjadł mi kilkadziesiąt zdjęć z Pragi (na szczęście udało się odzyskać  :)  ).