Ustawienie karty Wi-Fi jako połączenie domyślne - jak ?

• 3 Odpowiedzi
  • 2717 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Marcuss1

• *
  • 85
Szukam już pół dnia i nie potrafię tego znaleźć, pewnie nikt tego jeszcze nie wyjaśnił. Nie potrafię zrozumieć na jakich zasadach programy łączą się z internetem za pomocą Wi-Fi. Mam podłączonego PocketPC (Samsung Omnia) przez Wi-Fi. Łącze działa i opera przez niego się łączy. Ale ... gdzie mam ustawić połączenie przez Wi-Fi jako domyślne ? Niby ustawiłem to tak:
Start --> Ustawienia --> Zakładka "połączenie" --> Ikona "Połączenie" --> Zakładka "Zaawansowane" --> Wybierz sieci --> Nowe --> Podałem nazwę w zakładce OGÓLNE jako: "Połączenie przez Wi-Fi" , w zakładce MODEM nie podałem nic, w zakładce "Ustawienia serwera proxy" zaznaczyłem pole "Ta sieć łączy się z Internetem".
Niestety jak powiedzmy chcę odtworzyć film z youtube przez STREAMING PLAYER i w opcjach mam ustawione aby łączył się przez moje ustawione połączenie (nazwane jako "Połączenie przez Wi-Fi"), to niestety nie może nic odtworzyć. A jak ustawię mu INTERNET, to ściąga i odtwarza. W takim razie gdzie jest to ustawienie "INTERNET" i jak go modyfikować ??Ustawienie karty Wi-Fi jako połączenie domyślne - jak ?
i900 Omnia

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
Odp: Ustawienie karty Wi-Fi jako połączenie domyślne - jak ?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2009, 11:07:12 »
Omnia ma WM, połączenia wifi nie musisz konfigurować.

Włączasz WiFi, on wyszukuje sieci, wybierasz swoją, wpisujesz ew. hasło, klikasz connect i masz net. Nie trzeba nic kombinować z połączeniami.
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline Marcuss1

• *
  • 85
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 09, 2009, 11:14:04 »
To jaką mam gwarancję, że jakikolwiek program łączący się z internetem wykorzystuje Wi-Fi a nie łącze telefoniczne ? To się ustawia indywidualnie w danym programie ?
i900 Omnia

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 09, 2009, 11:30:22 »
Nie masz zadnej, zasada jest taka, ze jak jest WiFi i sie polaczy z nim to korzysta z WiFi. Jak z jakiegos powodu nie moze sie polaczyc z WiFi czy tez nie moze go znalezc, laczy sie po GSM.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.