ustawienia w orange moze sie komus przyda

• 1 Odpowiedzi
  • 1355 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ustawienia w orange moze sie komus przyda
« dnia: Luty 09, 2006, 09:49:36 »
Podaje to co otrzymalem:

Instrukcja instalacji i konfiguracji połączeń telefonu przy pomocy portów USB/Bluetooth/IRDA dla telefonu HTC SPV M3000:

Spis treści:

1.   Ustawienia telefonu
   1.1   Ustawienia dla USB
   1.2   Ustawienia dla Bluetooth
   1.3   Ustawienia dla IRDA

2.   Konfiguracja połączenia przez USB

3.   Konfiguracja połączenia przez IRDA

1.   Ustawienia telefonu

1.1   Ustawienia dla portu USB
Otwieramy okno *Łącze modemowe":
Start -> Programy -> Akcesoria -> Łącze modemowe Ustawiamy pole Połączenie: USB i wybieramy Uaktywnij.

1.2   Ustawienia dla połączenia Bluetooth
Nie ma możliwości podłączenia telefonu do komputera aby móc skorzystać z modemu. Telefon jest *widziany" przez Blutooth jako komputer.

1.3   Ustawienia dla połączenia IRDA
Otwieramy okno *Łącze modemowe":
Start -> Programy -> Akcesoria -> Łącze modemowe Ustawiamy pole Połączenie: USB i wybieramy Uaktywnij.

2.   Konfiguracja połączenia przez port USB

Instalujemy sterownik dostarczony przez producenta (plik USBMDM.INF).
Włączamy USB w telefonie (Punkt 1 instrukcji).
Podłączamy telefon do komputera przy pomocy kabla USB.
We właściwościach modemu w komputerze w zakładce zaawansowane wpisujemy dodatkowe polecenie inicjalizujące APN np. AT+CGDCONT=1,"ip","www.idea.pl"
Tworzymy standardowe połączenie modemowe wg. załączonej instrukcji (numer *99#).

3.   Konfiguracja połączenia przez IRDA

Konfigurację należy rozpocząć od włączenia portu IRDA w telefonie (Punkt 1 instrukcji) Następnie przystawiamy port IRDA telefonu w stronę portu IRDA komputera.
We właściwościach modemu w komputerze w zakładce zaawansowane wpisujemy dodatkowe polecenie inicjalizujące wpisujemy APN np. AT+CGDCONT=1,"ip","www.idea.pl"
Tworzymy standardowe połączenie modemowe wg. załączonej instrukcji (numer *99#).

Pozdrawiam Wszystkich

Odp: ustawienia w orange moze sie komus przyda
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2007, 14:31:09 »
Witam, poczytałem masę postów o konfiguracji, zainstalowałem modem, ustawiłem wszystko w kompie, łączy się z *99# , pisze autoryzacja i wybija błąd 714 czy jakiś tam. Na Prophecie net chodzi super.  Co zrobić??