tryb awaryjny / pocket nie wstaje po resecie - jak odzyskac

• 4 Odpowiedzi
  • 689 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 30, 2005, 00:47:44 »
Witam,

Lekkomyślnie zainstalowałem trial oprogramowania o nazwie Cell Profiler. Po instalacji poprosił o soft reset co też wykonałem. Po resecie Pocket nie wstaje. Jest ekran startowy hp iPAQ, pasek postępu dochodzi do końca i na tym zostaje.

Generalnie mógłbym zrobić twardy reset, gdyby nie jeden szczegół - wczoraj zapisałem bardzo dla mnie ważny numer telefonu, który muszę odzyskać z pocketa.

Czy jest jakikolwiek sposób na uruchomienie systemu lub wyciągnięcie tego numeru w jakikolwiek inny sposób?

Sprzęt to h6340 z systemem WM 2003 (najnowszy ROM).

Z góry dzięki za wskazówki.

Pozdrawiam,
Bartek

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2005, 01:50:54 »
podlacz go do kompa - zobacz moze w tle uruchamia sie na tyle system, ze PC go zobaczy

na przyszlosc polecam cos takiego
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10130

ewentualnie pamietaj o robieniu kopii przed instalacja nowego oprogramowania, ktorego dzialania nie jestes pewien

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 30, 2005, 02:04:15 »
Próbowałem podłączyć, niestety ActiveSync nie widzi połączenia - zdaje się, że system aż tak daleko nie dochodzi.

To nowy sprzęt, kupiony parę dni temu i nic jeszcze nie było pokonfigurowane (np. backup w ActiveSync) - kontaktów nie synchronizowałem do PC, bo nie używam Outlooka. Słowem - dane były tylko w RAM pocketa. :(

Do SafeMode już się dokopałem - tyle, że co z tego. :(

Czyli pozostaje mi już tylko twardy reset i pożegnanie się z tym numerem na zawsze?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 30, 2005, 02:20:19 »
Cytat: bartekr
Czyli pozostaje mi już tylko twardy reset i pożegnanie się z tym numerem na zawsze?
nic mi nie przychodzi do glowy - moze jak czesc ludzi wstanie to wpadnie na lepszy pomysl... niewiele mozna zorbic z PDA jesli system nie przechodzi przez ekran startowy - oczywiscie bez ryzyka straty danych bo hard reset zawsze jest rozwiazaniem

nie miales jakiejs karty pamieci, ktora wyjales po instalacji?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 30, 2005, 08:36:46 »
Wedlug mnie nic juz nie zrobisz...