Stały reset MDA I

• 10 Odpowiedzi
  • 671 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stały reset MDA I
« dnia: Styczeń 09, 2006, 13:48:55 »
Witam!

Mam problem ze swoim(firmowym) ERA MDA I. Gdy go dostalem potrafil sie 1/2 razy dziennie zawiesic, lecz to co sie dzieje od miesiaca przechodzi ludzkie pojecie. Potrafi sie zresetowac kilkanascie razy dziennie. Gdy tylko przejdzie w tryb uspienia to jego ponowne wlaczenie wyglada jak po soft resecie. Trzeba podac pin itd. Bateria wydaje sie byc okey(zostawilem na tydzien w biurku bez karty sim i sie wlaczyl). Jednak gdy phone jest w stacji dokujacej i ma podlaczone napiecie nie ma ani jednej zwiechy- co to moze byc(soft- czy hardware) pomocy

*

Offline indian

• 823
Stały reset MDA I
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2006, 14:20:30 »
Ja bym obstawial brak styku :) Najczesciej tego wylacznika pod gumowa klapka ktora zakrywa katre sim.Zobacz przy wlozonej karcie czy jak tam pogmerasz paluchem to mda sie zresetuje.Mozna tez zlapac mda u gory i na dole i probowac ja skrecic jak smiglo,tylko z delikatnie :) A jak nie to to nimompojecia :)

Stały reset MDA I
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 09, 2006, 15:24:26 »
thx, masz na 99% racje. Starczy dotknac ja i sie resetuje. Nie orientuesz sie jaki jest koszt naprawy tego stycznika?? A i jeszcze jedno ile moze kosztowac naprawa  portu SD- nie trzyma karty...

*

Offline indian

• 823
Stały reset MDA I
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 09, 2006, 15:40:38 »
Najpierw sprobuj nim poruszac i mocno dmuchnac.Zobacz tez czy nie jest ukruszony ten bialy trzpien albo guma na klapce.Koszt naprawy to kawalek bibulki z papierosa polozony na tym styku tak zeby zapewnic mocniejszy docisk,ciezko to wycenic :) Co do sd to nie mam pojecia ile.

*

Offline urbek

• 13
a może by zlutowac na krótko??
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 09, 2006, 17:19:21 »
Jaku kupiłem kiedyś swoje MDA miałem to samo. Przyczą był właśnie ten włącznik. Był lekko naderwany. Wystaraczyła lutownica i kilka minut by sprzęt działał bezproblemu. Obecnie znowu nam uszkodzony ten włącznik a dokładnie samo to "kowadełko" co przciska tam stężynkę. Mam wiec pytanie. A gdyby zlutowac na krótko?? da się wtedy jakoś włączyć sprzeta np. "miękkim" resetem??

Pozdrawiam
urbek

*

Offline indian

• 823
Stały reset MDA I
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 09, 2006, 17:55:55 »
Jak zlutujesz to sprzet bedzie caly czas wlaczony :) To takie zabezpieczenie przed wkladaniem i wyciaganiem sima przy wlaczonym urzadzeniu.

*

Offline urbek

• 13
Stały reset MDA I
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 09, 2006, 18:08:34 »
A co się moze stać jak wyjmę sima na włączonym sprzecie??

Pozdarwiam
urbek

*

Offline indian

• 823
Stały reset MDA I
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 09, 2006, 18:15:58 »
Nie wiem :) Ale w tych telefonach gdzie sim nie byl pod bateria i dalo wie go wydlubac przy wlaczaonym telefonie ostrzegali zeby tego nie robic,widocznie jakis cel w tym jest :) Niech sie ktos kompetentny wypowie.

*

Offline urbek

• 13
Stały reset MDA I
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 09, 2006, 18:23:30 »
A jak wyjmę ten włącznik pod klapką i zlutuję go na krótko to da się jakoś wyłączyć MDA??
Sorki żem taki czepliwy ale stoję przed dylematem czy dać do serwisu (będe lżejszy o kilkadziesią PLN) na wlutowanie nowego włącznika (o ile będą mieli) czy samemy zlutować na krótko (tylko jak wyłączyć wtedy ustojstwo??)??

Pozdrawiam
urbek

*

Offline indian

• 823
Stały reset MDA I
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 09, 2006, 18:38:36 »
Wylaczyc sie da wylacznikiem od hardresetu ale to nie to samo :) A po co chcesz ustrojstwo wylaczac?

*

Offline urbek

• 13
Stały reset MDA I
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 09, 2006, 18:43:38 »
Dober pytanie. Qrde sam nie wiem poco?? I tak nigdy tego nie robiłem , więc rozwiałeś moje wątpliwości chyba kaska zostanie w kieszeni. Wilekie DZIĘKI!!!

Pozdrawiam
urbek

PS
Jeszcze raz sorki ze tak pytałem czym można wyłączyć ale brak instrykcji obsługi robi swoje.