Skype na PDA

• 23 Odpowiedzi
  • 2998 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Skype na PDA
« dnia: Sierpień 25, 2006, 15:42:57 »
Zamierzam kupić QTEK9100.
Czy działa na nim SKYPE i jak (idealnie/znośnie/tragedia :-)
- przez WIFI z dostępem 400-500kbps do internetu
- przez EDGE
można wykorzystać słuchawkę BT?

to jest zwykła wersja Skype, czy jakaś dedykowana na PDA?

Piotr

Skype na PDA
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2006, 17:17:56 »
Skyp chodzi dobze a przy podkreceniu procka BDB , tak jest specialna wersja na Pocket PC ja jak kozystam to przez słuchawki  ;)

*

Offline mariozapasnik

Skype na PDA
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2006, 16:39:48 »
u mnie przez WiFi działą WYSMIENICIE
działa przez słuchawkę BT Motorolla HS820 lecz osobiscie polecam słuchawki kabelkowe te orginalne (moi rozmówcy via Skype chwala sobie jakosc rozmów po kabelkowej słuchawce)
Bez zastosowania słuchawek rozmowa jest mozliwa lecz brak zastosowania czy to BT czy Kabelkowych pozbawia nie tyle nas co naszego rozmówcy przyjemnosci z kozystania ze Skype.
potwierdzam stałe podkrecenie na 240 załatwia sprawe ciecia czy innych utrudniej.
 pozdr.
MARIOZAPASNIK

*

Offline Garakk

• 264
  • Sprzęt: HTC
Skype na PDA
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 28, 2006, 10:14:50 »
Podkręcenie na 240 trzymacie ciągle? Czy procek podkręcacie tylko przy uruchamianiu procesożerynych programów?
Currently on board (ROM): Wayfarer 2.8

Skype na PDA
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 28, 2006, 13:16:49 »
Ja mam na stałe 264Mhz jak narazie działa ok i po wgraniu nowego roma 2.2 jestem mile zaskoczony od wgrania nie łądowałem bateri a kozystam co chwile(z podkrecony procem na stałe) a to juz 4dzien a mam jeszcze 47% cos czuje ze 6dni pociagnie polecam wszystkim rom2.2 orange PL

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Skype na PDA
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 28, 2006, 13:25:14 »
Cytat: "Marks2004"
Ja mam na stałe 264Mhz jak narazie działa ok i po wgraniu nowego roma 2.2 jestem mile zaskoczony od wgrania nie łądowałem bateri a kozystam co chwile(z podkrecony procem na stałe) a to juz 4dzien a mam jeszcze 47% cos czuje ze 6dni pociagnie polecam wszystkim rom2.2 orange PL

Chyba sobie zartujesz. Moze normalnie tydzien Tobie dziala na jednym cyklu ladowania? Chyba,ze uzywasz go 5minut dziennie, bo inaczej nie uwierze. Przy normalnym uzytkowaniu bateria trzyma ok 2-3 dni, a Ty piszesz, ze przy podkreconym procku, w 4dniu intenywnego korzystania ze sprzetu masz 47% to dla mnie bzdura totalna, chyba ze nie wiem masz baterie 3000 mAh, bo na standardowej to po prostu niemozliwe i nie pisz takich rzeczy, bo wprowadzasz w blad inne osoby.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Skype na PDA
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 28, 2006, 19:01:23 »
Dokladnie ze bzdura ale Marks2004 tak juz ma, przy uzywaniu tylko jako telefon bez zabaw zbednych mi trzyma max 4 dni
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Garakk

• 264
Skype na PDA
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 28, 2006, 19:07:07 »
Tak czy inaczej trzymanie go podkręconego non stop nie poczyni mu spustoszenia? :]

Skype na PDA
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 28, 2006, 20:58:57 »
Cytat: "Garakk"
Tak czy inaczej trzymanie go podkręconego non stop nie poczyni mu spustoszenia? :]

Spoko ;) Ja trzymam ciagle na 264 i jakos dziala ;)

*

Offline horde

• 2638
Skype na PDA
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 28, 2006, 21:11:08 »
Cytat: "Denver87"
Cytat: "Garakk"

Spoko ;) Ja trzymam ciagle na 264 i jakos dziala ;)

Bateria na takim ciaglym podkreceniu mocno Tobie spadla, duzo krocej trzyma?

Skype na PDA
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 28, 2006, 21:40:37 »
hmm to chyba tez zalezy od ROM`u...

Niedawno zmienilem na nowszy i na nowszych chodzi krocej :|
Moze to nie przez rom a przez to ze wywalilem WA2 i WAD i mam teraz SPB Diary oraz SPB Pocket Plus, ale nie wiem jak taka zmiana moze sie miec do baterii...
Dziala krocej i nie wiem czemu...

A co do takiego podkrecenia to mi to odpowiada bo chodzi o wiele lepiej a i tak go laduje codziennie jak spie wiec o nic sie nie boje. Ale przez to ze laduje codziennie nie wiem tak na prawde ile mi trzyma ;)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Skype na PDA
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 28, 2006, 23:25:45 »
Ja sobie porobilem tylko skroty do aplikacji procsorozernych i tylko wtedy mi sie podkreca procek, przy calej reszcie chodzi na tyle sprawnie, ze osobiscie nie widze potrzeby zeby miec go podkreconego 24h
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

Skype na PDA
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 28, 2006, 23:42:14 »
a ja widze np przy zmianie orientacji wyswietlacza. Z podkreconym prockiem trwa to o wiele krocej i jest plynniejsze, tak samo jak odswierzanie wtyczek Today`a, pojawianie sie menu, wlaczanie sie aplikacji telefonu, czas reakcji na tapniecia wybierajac numer, czas szukanie w SmartDialing i wieeele wiele innych ;)

Ale kto jak woli ;)

Pewnie jakbym nie mial przyzwyczajenia podlaczac PDA do ladowarki przed pojsciem spac to bym nie mial ciagle przetaktowanego ale skoro juz co noc sie laduje to po co sobie zalowac? ;)

*

Offline DAGI

• *
  • 85
Skype na PDA
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 29, 2006, 00:51:49 »
Mi bateria trzyma prawie 2 dni na podkreconym procku - prawie bo i tak laduje codziennie co wieczor bo wiem ze drugiego dnia do konca nie wytrzyma - fakt ze uzywam go non stop - np do sluchania muzyki w aucie(podlaczony do rasia)

*

Offline Garakk

• 264
Skype na PDA
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 29, 2006, 21:34:04 »
Podsadziłem go do 240. Różnica w działaniu jest widoczna. Pocket głównie na idlu siedzi więc nie zauważyłem zmiany w pożeraniu baterii.

*

Offline horde

• 2638
Skype na PDA
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 30, 2006, 23:47:45 »
Nie chce zakladac nowego watku, wiec napisze w tym.Nie wiem moze jestem slepy  :) ale po podkreceniu nie ma drastycznych roznic. Owszem w trailerze Matrixa rzeczywiscie scena z okularami plynna, ale wczesniej to zaciecie bylo ledwo zauwazalne. To samo przy odswierzaniu ekranu przy zmianie orientacji, u mnie podobnie reaguje, czy podkrecony, czy nie. Kiedys wczesniej tez podkrecalem i nawet bawilem sie w mierzenie czasu otwarcia AM, zamkniecia, obliczania trasy i roznice tez byly minimalne. Zastanawiam sie czy jest w takim razie sens podkrecac. Naprawde sa tak duze roznice?

Skype na PDA
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 31, 2006, 00:01:41 »
ja widze duze roznice i dla mnie jest sens ale skoro Ty ich nie widzisz to z Twojego punktu widzenia nie ma to sensu ;)

pozdrawiam Inowroclaw ;) (mieszkalem tam prawie od urodzenia az do pierwszej klasy szkoly podstawowej ;) w takim bloku kolo szpitala ;) )

*

Offline horde

• 2638
Skype na PDA
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 31, 2006, 00:44:13 »
Cytat: "Denver87"
ja widze duze roznice i dla mnie jest sens ale skoro Ty ich nie widzisz to z Twojego punktu widzenia nie ma to sensu ;)

pozdrawiam Inowroclaw ;) (mieszkalem tam prawie od urodzenia az do pierwszej klasy szkoly podstawowej ;) w takim bloku kolo szpitala ;) )

Wlasnie dlatego pytam, bo juz nie wiem, czy osleplem, czy jak  :)
A moze to wychodzi w jakis ekstremalnych sytuacjach kiedy jest kilka aplikacji odpalonych itp...
Dzieki, kojarze  :)Ja niedalko mieszkam od Twojego bylego miejsca zamieszkania :)  Pozdrawiam Poznan, bywam tam kilka razy do roku, moja Pani studiowala na AM, a ja mialem epizod na Polibudzie  :)

Skype na PDA
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 31, 2006, 00:56:05 »
hmm a moze jeszcze nie zapchales systemu programami? Jesli tak to czysty Wizard chodzi w miare szybko juz bez podkrecania i moze wtedy nie widac roznicy.
U mnie roznica w dzialaniu jest nawet bez obciazenia iloscia otwartych programow jak juz pisalem np w szybkosci pojawiania sie cyfr podczas wybierania numeru lub zmiany orientacji ekranu.

*

Offline unZIP

• *
  • 65
Skype na PDA
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 06, 2006, 00:55:26 »
Hej,

to ja wrócę do początku wątku :) - tam mariozapasnik napisał że korzysta ze słuchawki BT. Czy komuś udało się coś takiego na Era MDACompact/Qtek S100/Qtek S110? Ja mam akurat tego ostatniego (właśnie przechodzę z MDA Compacta - jednak 128MB RAMu to duży plus :)), ale niestety, po nawiązaniu rozmowy - włącza się tryb głośnomówiący, a słuchawka - cisza (oczywiście jak odpalam normalną rozmowę telefoniczną - działa bez problemu). Słuchawki kabelkowe rozwiązują problem, ale nie zawsze je noszę przy sobie...

Pozdrawiam,
unZIP

*

Offline unZIP

• *
  • 65
Skype na PDA
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 21, 2006, 13:11:12 »
Probowalem - nie pomaga :(. Zupelnie jakby BTAudioToggle nie dzialal...

*

Offline zYx

• *
  • 84
    • http://www.grischke.net/
Skype na PDA
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 21, 2006, 13:26:48 »
Ja tylko dodam, że kuzyn ma Skype na tym vario i przez gprs sobie rozmawia. Miejsce zamieszkania: UK

Skype na PDA
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 21, 2006, 14:13:11 »
zYx niewiem ile masz lat, ale nie wiesz w wszystko co mówi ci kuzyn z UK :P

Skype na PDA
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 21, 2006, 15:19:32 »
Cytat: "Ronert_nik"
zYx niewiem ile masz lat, ale nie wiesz w wszystko co mówi ci kuzyn z UK :P

hehe, teoretycznie sie da... na skypeczacie :p

no i jeszcze po edge, jak jedna osoba mowi co 5 sekund a druga sie  nie odzywa ... hihihi