Problem z wybudzaniem SPV M600 po paru godzinach nieużywania

• 8 Odpowiedzi
  • 793 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rafal_m600

• 24
  • Sprzęt: Atom Life (WM 6.1 PDAVIET) + 4 GB ,  HP iPAQ 2200 + 1 GB, holux m1200
Mam problemik z SPV M600. Po paru godzinach nieużywania, po próbie włączenia przyciskiem POWER, mój PPC nie chce się obudzić. Zauważyłem że wystarczy mu ok 3 godziny, żeby tak się działo. Wczoraj i przedwczoraj zdażyło mi się to jak nieużywałem go przez parę godzin, no i każdego ranka także. Co ciekawe zielona dioda miga cały czas normalnie, dzwoniłem na swój numer - był sygnał, ale na wyświetlaczu nic się nie pokazywało. Jedyny sposób na wybudzenie to soft reset. Przewertowałem po raz kolejny instrukcję czy czasem gdzieś w ustawieniach nie namieszałem ale nic nie znalazłem. Szukałem na forum pod hasłami hibernacja, uśpienie i miał ktoś podobny problem z Mio ale konkretnego rozwiązania nie znalazłem.
Nie mam włączonego BT, ani WiFi, Active Sync też wyłączyłem już jakiś czas temu. Ostatnio instalowałem Baterry Status i Pocket Weather, może gdzieś tu przyczyna?
Naprowadzi mnie ktoś? Jakiś patch czy coś zainstalować?
Czy tylko HR?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Problem z wybudzaniem SPV M600 po paru godzinach nieużywania
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 24, 2007, 09:18:29 »
Chyba Ci HR pozostal bo ciezko wywrozyc co moze byc przyczyna.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline Super_Ghost

• 670
  • Sprzęt: Palm Pre|GC5066HD
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 24, 2007, 09:54:01 »
u mnie na wizardzie miałem dokłądnie to samo.. po zainstalowaniu HTC Home plugin - tego jednego z pierwszych.. - zamulającego..

pomogła zmiana ROMu

*

Offline Rafal_m600

• 24
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 25, 2007, 07:52:24 »
Włączyłem dzisiaj rano PPC bez problemów. Wgrywanie innego ROMu nie było konieczne. Zwykły HR wystarczył.

*

Offline Super_Ghost

• 670
  • Sprzęt: Palm Pre|GC5066HD
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 27, 2007, 11:47:10 »
a mi się znowu rano problem zrobił.. :| nie wiem dlaczego pozostało.. po zmianie ROMu..:/
 Rafal_m600 jak będzie się Tobie problem powtarzał. to daj znać.. może razem coś zwojujemy.. ;)

*

Offline wron3k

• 33
    • http://wronek.wikidot.com
  • Sprzęt: HTC-Wizard
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 27, 2007, 15:35:48 »
ja nie raz nie moge wybudzić wizarda po włączeniu  TCMP lub Mobile Gadu, youtubedownloader i wyłączeniu ekranu.... :P

*

Offline Rafal_m600

• 24
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 04, 2007, 10:10:50 »
i znowu ten sam problem... tylko że u mnie prawdopodobnie przyczyną był cLaunch (poprzednim razem prawdopodobnie też miałem go zainstalowanego...). Nic nie instalowałem przez parę dni, a właśnie po tej aplikacji nie włączył sie rano...  :mad: Ale na szczęście usunięcie cLaunch pomogło. Dziś normalnie się włączył.

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 22, 2007, 00:28:49 »
witam mam spv m600 od dwuch dni działa dobrze z kartą plusa coś sie zepsuło i teraz normalnie się odpala pokazuje logo orange ,pokazuje niebieski ekran windows mobile i zobie kalibracje po kalibracji strefa czasowa a potym chce mi dodawać czy synchronizowac kontakty i lipa zawiesza się dalej ani rusz niewiem co się dzieje masakra jeśli ktoś ma pojęcie co robpić to prosze o info jestem zielony na maxa.Myślałem o zmianie roomu i odnowa wgraniu windowsa tylko niechce nic uwalić moje GG 802021 pozdrawiam i prosze o jakieś info

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 22, 2007, 08:22:11 »
NIE DUBLUJ WATKOW!!! Dostales juz odpowiesz, wiec po co piszesz to samo! I to nie na temat!?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.