Sandisk 1 gb i XDA IIs

• 3 Odpowiedzi
  • 465 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sandisk 1 gb i XDA IIs
« dnia: Listopad 23, 2005, 15:24:03 »
Hej!

Problem jak zwykle.Dzisiaj dostalem poczta dwie kart SD 1 gb - do uzytkowania na ww PDA.Wszystko bylo ok - wlozylem karte do PDA ten ja odczytal - wartosc 976MB...Podlaczylem calosc do kompa i zabralem sie za kopiowanie plikow.Po chwili wyskoczyl komunikat - urzadzenie nie podlaczone i blad.Kliknalem OK i od tego czasu nie widzi karty na PDA.Wrzucilem ja do czytnika i wszystko jest ok - sformatowalem ja jeszcze raz puscilem checkdiska - wszystko tip-top...ale xda dalej jej nie widzi...Rozpakowalem druga karte najpierw sprawdzilem na kompie jest ok - a PDA dalej uparty...Czytnik raczej jest dobry bo primo karte widzial wczesniej, secundo po wlozeniu karty probuja ja chyba rozpoznac bo na chwile zwalnia - wlacza sie swiatelko jesli jest wygaszony...Ktos cos wie na ten temat...??Jak zywkle HELP...:(    Pozdrawiam.

EDIT:

kurcze nie ten dzial sorki - prosze admina o przeniesienie do wlasciwego...

Kolejny EDIT:

chyba juz wiem co dolega...karta wydaje sie za krotka albo xda ma za mocna sprezynke - po wsadzeniu karty do PDA i przytrzymaniu palcem jakis 1 mm w dol karta jest w sysie i dziala - puszczalem z niej mp3 skopiowane z kompa - po puszczeniu palca urzadzenie zatrzymuje sie....Mial ktos tak ?I jakie jest z tego wyjscie??Wymiana jakiejs sprezynki i rozbieranie PDA - i tak nie jest na gwarancji...

*

silentjob

Sandisk 1 gb i XDA IIs
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 23, 2005, 17:11:02 »
Przenoszę:).

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Sandisk 1 gb i XDA IIs
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 23, 2005, 23:24:32 »
W slocie SD/MMC jest zatrzask, ktory powinien zlapac karte po jej wcisnieciu. Byc moze u Ciebie jest on wylamany.

Sandisk 1 gb i XDA IIs
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 24, 2005, 03:48:54 »
Naprawilem - blaszka w slocie byla wygieta - ponowne odgiecie dalo efekt...Uff juz sie spocilem ze cos padlo na amen...