Ringo Mobile na hw6515

• 6 Odpowiedzi
  • 824 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BlackDragon

• 24
  • Sprzęt: HTC TyTn II + 8GB SanDisk SDHC
Ringo Mobile na hw6515
« dnia: Grudzień 29, 2005, 23:58:54 »
Witam wszystkich, to moj pierwszy temat na PDA forum.

Moj problem dotyczy programu Ringo Mobile. Zainstalowalem go na moim HP hw6515.  Sam program na kwadratowym ekranie dziala bardzo ladnie, da sie ustawic plik mp3 w charakterze dzwonka lub sygnalu SMS. Kiedy telefon jest wlaczony program dziala jak nalezy (odtwarzane sa prawidlowe dzwieki - wreszcie wlasny sygnal SMS, yuppi!). Problem zaczyna sie kiedy wylaczam telefon - tzn. wprowadzam go w tryb standby. Wtedy zamiast wybranych przezemnie melodi telefon odtwarza te domyslnie ustawione.

Czy ktos moze mial podobny problem lub wie jak temu zaradzic?

Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

PS. Darmowa (7-dniowa) wersja programu jest dostepna na stronie producenta. LINK

PROBLEM ZOSTAL ROZWIAZANY. Przyczyna byla dosc prosta. Z troski o ilosc dostepnej pamieci zainstalowalem program na karcie pamiec. Po ponownym zainstalowaniu, tym razem do pamieci telefonu wszystko dziala jak nalezy. Przepraszam za zawracanie glowy. Jeszcze raz pozdrawiam.

*

Offline croul

• *
  • 68
Ringo Mobile na hw6515
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 04, 2006, 11:29:45 »
To przy okazji zapytam o cos innego.
Zauwazyles przy tym programie cos takiego ze czasem odtwarza normalnie dzwonek a czasem jest tylko wibracja ??
Nie udalo mi sie niestety rozwiazac tego problemu :(
program mam zainstalowany na fonie.

*

Offline radian

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Desire (HTC Diamond, HTC Cruise, HP hw6515)
Ringo Mobile na hw6515
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 04, 2006, 12:10:31 »
Program sprawiał mi tyle problemów, m.in. powodował niestabilną pracę alarmów, czasem wyłączał dźwięki, że odinstalowałem go bezpowrotnie.
Dla wszystkich polecam proste dość rozwiązanie, choć czasochłonne, czyli zamianę fragmentu mp3 na wav i dodanie tego jako ringtone'a.

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Ringo Mobile na hw6515
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2006, 13:21:32 »
A nie lepiej zamienic na WMA? Jest to natywny format windowsa nie ustepujacy jakoscia formatowi MP3 - przy podobnej wielkosci pliku. Konwertowac mozna darmowym Windows Media Encoderem AFAIR. PS. Oczywiscie dziala to tylko dla dzwonkow telefonu - inne komunikaty systemowe takie jak np. SMS to juz tylko wav.

Ringo Mobile na hw6515
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 04, 2006, 13:27:25 »
Spróbuj przyciąć utwór (nie może być za długi) bezpośrednio w mp3 (np. Mp3 trim) a później zamiast konwertować, zmienić jedynie rozszerzenie na wav. Powinno zadziałać.

*

Offline croul

• *
  • 68
Ringo Mobile na hw6515
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 04, 2006, 13:31:45 »
Cytat: "jarekt"
A nie lepiej zamienic na WMA? Jest to natywny format windowsa nie ustepujacy jakoscia formatowi MP3 - przy podobnej wielkosci pliku. Konwertowac mozna darmowym Windows Media Encoderem AFAIR. PS. Oczywiscie dziala to tylko dla dzwonkow telefonu - inne komunikaty systemowe takie jak np. SMS to juz tylko wav.

Ale w ringo jest bardzo ważna funkcja.
Że można różne dzwonki smsa przypisać do różnych osób. A może jakiś inny program też to oferuje. jest to bardzo ważna funkcja dla mnie.

A dzwonki mp3 mam małe max 30-40 sekund.

*

Offline czayna

• **
  • 114
    • megasite.republika.pl
  • Sprzęt: HTC magician,BigStorage,2GBsandisc Motorola HT-820->HTC Kaiser i Asus P750
Ringo Mobile na hw6515
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 04, 2006, 22:18:16 »
polecam ten programik, używam go od dłuższego czasu i jest bardzo wygodny :) nie mialem problemow z wibra na mda compact 8)