Mam zamiar kupic palmphon Qtek S200 (nowy!). Chcialbym zasiegnac Waszych opinii.
Jak dobry jest to sprzet, jak sie sprawdza w praktyce, czego mu brakuje? Glowne funkcje, ktore mnie interesuja to przede wszystkim telefon (do tej pory zawsze koprzystalem ze zwyklych Nokii-czy czegos mi bedzie brakowac?), najprostsze funkcje internetowe (przegladarka, wysylanie i odbieranie + magazynowanie korespondencji), funkcje Windows Office (glownie Word), zapisywanie notatek i innych waznych notek (czy ma funkcje zabezpieczenia tych informacji np.haslem?), GPS (choc przyznam,ze to nie jest priorytet).
Jak dziala WiFi na tym urzadzeniu i czy w pelni mozna wykorzystywac przez niego funkcje netowe, np korzystac z GG lub Skype?
Czy sprawnie funkcjonuja funkcje kalendarzowo-organizerowe oraz sms-y?
Czy jest to sprzet w pelni kompatybilny z moim komputerem (system XP) - mam na mysli ksiazke adresowa outlooka, wymiane maili miedzy PC-tem a Palm-em itp?
Czy istnieje funkcja odlaczenia telefonu i prace (zabawe) innymi funkcjami w samolocie?
Dowiedzialem sie, ze nie ma polskiej wersji jezykowej. Czy mozna w jakis sposob ja wgrac (w jaki i za ile?) i czy przez to nie utrace gwarancji? Czy instrukcja jest w jezyku polskim?
Jak wyglada sprawa dzwonkow? Czy moge w jakis sposob wgrywac MP3 i wykorzystywac je jako dzwonki telefoniczne? Czy moge z mojego kompa przeslac bluetooth'em lub IRD-a jakies dzwonki?
Czy mozna z Nokii 6610 przegrac (jak?) ksiazke telefoniczna zapisana w pamieci telefonu (bezposrednio IRD-a czy najpierw na Nokia PC Suite a z tego programu dopiero na S200?)?
Ile (z Waszych praktyk) wytrzymuje bateria przy normalnym uzyciu telefonu?
Cena, jaka mi proponuje warszawski oddzial Infopolis to ok 2.290 zl. Jest tez promocja, w ktorej oprocz Palmphonu mam Polskie mapy, antene GPS, uchwyt i ladowarke samochodowa za ok 2.990 zl. Czy sa to ceny, ktore sa realne i warto zainwestowac tyle w ten sprzet?
Chcialbym znac Wasze + i - tego sprzetu.
Myslalem tez o kupnie HP 6515, Treo 650, Nokii comunicator lub najnowszego Mio, ale mysle ze S200 wypada jednak najlepiej jako maly (!) palmphone dla kogos, kto nie potrzebuje az tylu funkcji. Czy moglibyscie napisac jakies opinie porownawcze tych sprzetow?
Z gory dziekuje i pozdrawiam serdecznie,
(Powtarzam ten post z dzialu Zakupy, bo tam nikt mi nie chce odpowiedziec. Moze ktos z Was, kto ma wiedze na ten temat czyta forum wybiorczo)
Marcin