Qtek S100 Pytań kilka

• 13 Odpowiedzi
  • 1404 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qtek S100 Pytań kilka
« dnia: Kwiecień 14, 2006, 11:47:19 »
Witam

Zdaję sobię sprawę że zadając to pytanie naraże się na wiele komentaży pod tytułem znajdź sobie w wyszukiwarce, ale niemniej jednak może znajdzie się osoba chętna w pomocy odnośnie mojego sprzętu (a w wyszkiwarce informacje znalezione nie odpowiedziały na moje pytania w sposób jednoznaczny).
Wylądował w moich rękach palmofonik jak w tytule, szukałem informacji i nie zawiele mnie przekonało co mam zrobić.
Czy może mi ktoś doradzić co wgrać, jaki system, skąd, jakie oprogramowanie, co mi jest potrzebne, co to jest Ratio 1,13 i za co odpowiada, ja mam wersje windy 1,12 i ratio 1,12 nie wiem czy warto to wymieniac na coś nowszego ??
Jeszcze jedno czy da się zmienić sygnały nadchodzącej wiadomości i dźwięku budzika ??

Jeżeli ktoś z forumowiczów miałby chęć pomóc to podaję numer GG 5295531, pewnie każda cenna uwaga mi sięprzyda.

Pozdrawiam Marcin
MDA Compact 4

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Qtek S100 Pytań kilka
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 14, 2006, 12:07:29 »
może źle szukałeś Qtek s100 to mda compact
standardowo Compact ma 2003SE i innych systemów nie ma, może ew. jakaś inna wersja 2003SE np. Big Storage Rom (jest o tym przyklejony wątek), standardowe radio działa idealnie więc nie widzę potrzeby zmian.
da sie zmienić wszystkie dźwięki- settings - powiadomienia i dźwięki - wybierasz który sie podoba i gotowe  :wink:

Qtek S100 Pytań kilka
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 14, 2006, 14:54:19 »
Wiem że jest cośtam big storage
Tylko nie wiem czym to ugryżć i czy warto
Ponad to zauważyłem jedną rzecz która mnie martwi a mianowicie czasami jest tak ze jak wyświetlacz jest w uśpieniu to po naciśnięciu power nie zpalają się diody i nie ma podświetlania. Trzeba kilka razy ćwiczyć aż się uruchomi sprzęt

Pozdrawiam Marcin
MDA Compact 4

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
Qtek S100 Pytań kilka
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 14, 2006, 14:57:58 »
może wyłączyłeś podświetlenie - dłuższe przytrzymanie powera włącza/wyłącza podświetlenie
a czy BS Ci potrzebny sam oceń - brakuje pamięci w ramie, to zainstaluj
tu jest o tym wątek:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=27046

Qtek S100 Pytań kilka
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 16, 2006, 21:40:07 »
Witam ponownie

Chciałem zapytać gdzie popełniłem błąd.
Chciałem sobie zainstalować kilka programów i zacząlem je wrzucać do PDA.
W pewnym momencie PDA zrobi reset i sie zawiesił, nie pomagał soft reset, hard reset spowodował jakby reinstalke systemu. Wszystko co było zostało skasowane, Co ja mogłem zrobić nie tak.??

Pozdrawiam Marcin
MDA Compact 4

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
Qtek S100 Pytań kilka
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 16, 2006, 21:42:28 »
hmmm
mogłeś zainstalować jakiś soft pod inny system, pamiętasz na jakim progsie Ci sie zwiesił :?:
na tym polega HR - zostaje goły system...

Qtek S100 Pytań kilka
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 16, 2006, 21:47:49 »
JGUI_MY_PHONE_PL_freeware.zip zdaje sie to go rozwaliło

Mam prośbęmożesz mipowiedzieć jak sobie zrobić jakiś pulpit? Czym to się robi albo skąd wziąć czym zainstalować, jak sobie zrobiłem wisbara to mi zniknęły powiadomienia o zdarzeniach (typowo telefonicznych) z ekranu :(.
Pozdrawiam Marcin
MDA Compact 4

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
Qtek S100 Pytań kilka
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 16, 2006, 21:53:09 »
w wisbarze wystarczy dodać ikonkę powiadomień, można dodawać/usuwać wszystkie ikonki z górnego paska
co znaczy zrobić pulpit :?:  chodzi o zrobienie tapetki :?:
jeśli tak to darmowy MS Theme Generator (w dziale download) albo bardziej rozbudowany:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=37448

Qtek S100 Pytań kilka
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 16, 2006, 21:54:01 »
Jeszce dodam kilka pytań
Szukałem ale z tego co widzę w Tym palmie nie da się dodać dźwięków dzwonka, kolejne pytanie to czy ten fonik ma możliwość wersji głośnomówiącej przy rozmowie telefonicznej??.

Pozdrawiam Marcin
MDA Compact 4

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
Qtek S100 Pytań kilka
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 16, 2006, 21:56:35 »
można dodać dzwonki, np. mp3-ki wystarczy dać je do - windows/rings, i w ustawieniach dźwięków wybrać jako dzwonek  :wink:
ma możliwość wystarczy przytrzymać zieloną słuchawkę  :wink:

Qtek S100 Pytań kilka
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 17, 2006, 21:50:13 »
Witam ponownie

Próbowałem zrobić te dźwięki ale nie da się, jak wrzuce coś do folderu windowsa do katalogu rings to widzi to ale tylko jako ustawinie do telefonu nie do smsa ani budzika.
Kolejny problem to wgrałem sobie wisbara, i za nic nie mogę ustawić w nim opcji żeby wyskakiwały powiadomienia tpu przyszedł SMS albo nieodebrane połączenie :(.
Próbowałem się również pobawić theme generatorem ale nie wiem jak to ruszyć jakby ktoś pomógł :(

Pozdrawiam Marcin
MDA Compact 4

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
Qtek S100 Pytań kilka
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 17, 2006, 21:53:34 »
do sms'a, budzika i innych dźwięków systemowych (nie dzwonek tel) wrzucasz bezpośrednio do katalogu windows i nie mp3 tylko wav'y
którą wersję wisbara - 1.x czy 2.x :?:
i którym theme generatorem MS czy tym z podanego wyżej linku :?:

Qtek S100 Pytań kilka
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 18, 2006, 19:41:03 »
Wisbar wersja 2.4.1.8 beta mam ten program ale nie wiem co i jak w nim
Pojawia mi sie w menu rozwijanym tlo pulpitu przysłaniając wszystkie napisy :(
Nie wiem jak to wyłaczyć resztę conieco rozgryzłem.
Ty generatorem co podałeś powyżej

Pozdrawiam Marcin
MDA Compact 4

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
Qtek S100 Pytań kilka
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 18, 2006, 21:45:28 »
no to z wisbarem Ci nie pomogę - bo miałem wcześniejszą, bezpłatą wersję, a jest sporo inna, musisz pokombinować z ustawieniami
jeśli generator MS to chyba nic prostszego... uruchamiasz wybierasz adres (na HDD) interesującej Cię fotki (wcześniej mozna ją przyciąć/zmniejszyć do rozmiarów PDA, jakimkolwiek programem do grafiki), wybierasz kolory pasków, liter itp., i zaapisujesz jako gotowe .tsk
Dodatkowo dzięki temu programowi możesz przeglądać .tsk z poziomu PC i edytować gotowe .tsk