Pytanie o aplikacje "telefoniczne"

• 12 Odpowiedzi
  • 1349 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 03, 2006, 16:23:43 »
Witam, za kilka dni zamienie swojego 9300 na mio a701, w związku z tym chciałebym się dowiedzieć czy w/w palmofon ma np przypisywanie dzwonków do kontaktu? A jeśli nie to czy można to załatwić jakimś dodatkowym oprogramowaniem (no i jakim). Czy można to samo zrobić do smsów, no i będę w ogóle wdzięczny za oprogramowanie, które może dodać dodatkowe funkcje do obsługi telefonu na a701.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 03, 2006, 16:31:54 »
każdy palmofon z WM5 ma standardowo przypisywanie dzwonków i zdjeć do wpisów książki adresowej
zajrzyj do działu download na głównej jest tam kilka programów do obsługi telefonów w PDA np. DKToday

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 03, 2006, 18:15:23 »
dzięki, a może się dowiem jakich funkcji w porównaniu do 9300 na a701 nie uzyskam, żebym się od razu mógł pogodzić ;)

*

Offline maver_79

• 25
  • Sprzęt: Mio A701
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 06, 2006, 11:46:01 »
poza tym mozna tez wrzucic do katalogu Windows/Rings na PDA swoje dzwoneczki, bedziesz mogl swoje ulubione dzwonki przypiusywac do konkretnego kontaktu.

tak OT jeszcze... mam mio A701 i czy da rade "schowac" w kontaktach te z karty sim?
bo mnie wkurza jak daje wyszukiwanie po nazwie i mi pokazuje kontakt ten z sim i z PDA.
pozdr.

*

Offline Waldzio

• 919
  • Sprzęt: HTC Magician, Artemis, Dream, Vision
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 06, 2006, 12:56:54 »
Cytat: "thommat"
dzięki, a może się dowiem jakich funkcji w porównaniu do 9300 na a701 nie uzyskam, żebym się od razu mógł pogodzić ;)

Raczej zadnych...  ;)

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 06, 2006, 15:26:12 »
przedewszystkim polecam
PhotoContacts PRO:

oto jak wyglada a co daje to widać na ostatnim screenie :)

jak widzisz nie tylko zdjecia masz osoby dzwoniącej i to na całym ekranie ale i dowolny dzwonek z dowolnej lokalizacji czyli nawet jak masz MP3 na karcie to działa ten prog.

pozdr

*

Offline sp4jkk

• 322
    • http://www.odkurzacze.elk.pl
  • Sprzęt: HTC ONE V, Nokia E51 i E52
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 06, 2006, 17:31:30 »
A dlaczego nie używasz polskich znaków w nazwiskach? Czyżby nie było możliwości czy jakaś inna przyczyna?
SPV M3100 był, był Samsung Omnia. Była Omnia jest Nokia E51 i E52 oraz HTC ONE V. Do nawigacji jest Lark 50.2.

*

Offline malik

• 257
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 28, 2006, 03:12:30 »
nie wiem czy juz zamieniles ale jesli chodzi o tel na WM5 to w porownaniu z 9300 to KATASTROFA
jesli nokia ma za uzytecznosc 10 to WM5 ma co najwyzej -10   :))
mam htc 9100 od 3 tyg ale zeby mial profile to  niezauwazylem, nie ma: profile, jedne klik i dzwonisz z kontaktow, edytowalna karta kontaktow, pozadny rejestr,latwe dodawanie dzwonkow(choc w noki tez sie musisz napocic) Dla mnie niespelnia wymagan i wlasnie szukam czegos co zwiekszy uzytecznosc

*

Offline malik

• 257
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 28, 2006, 03:13:30 »
SZUKAM PROGAMU WYMAGANIA:
chcialbym z mojego mda 9100 zrobic bardziej uzyteczny telefon, to mnie zawsze meczylo w tel. na WM. WM5 juz jest troche lepszy ale dalej sporo brakuje to do funkcjonalnosci zwyklych telefonow.
I tak:
 - obsluga profili - wlaczam VIP i tylko ich dzwonki slysze
 - kontakty - cos uzyteczniejszego, latwiejsze wybieranie jednym klikiem, latwiejsze szukanie palcem, dostosowanie karty kontaktow, a nie ze w karcie mam dziesiatki bzdurnych pol jak pesel ktorych nie potrafie usunac
 - prostsze dodawanie dzwonkow
 - blokowanie niechcianych telefonow, przydaje sie ale nie jest bewzglednie potrzebane
i najciekawsze zeby to byl jeden prosty program, ktory nie zamoli sprzetu. Bez wodotryskow i bez zbytnigo przejmowania roli calego systemu
MOze jest jeden ktory by to wszystko potrafil (ja nie znalazlem) albo chociaz dwa uzupelniajace sie. SOftu ktory robi cos z tych rzeczy to jest sporo. Ale trzeba zdawac sobie sprawe ze kazdy z tych programow musialby chodzic caly czas w tle, no moze procz ostatniego blokera.

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 28, 2006, 22:27:45 »
Cytat: "malik"
MOze jest jeden ktory by to wszystko potrafil ...
tak tak tak jeste taki program
jak juz wspomniałem to jest
PhotoContacts PRO
oto widok na menu części opcji o które pytasz lecz ma wszystkie funkcje o którCi chodzi

Cytat: "sp4jkk"
A dlaczego nie używasz polskich znaków w nazwiskach? Czyżby nie było możliwości czy jakaś inna przyczyna?
gdyz wpisujac wszystko z kalwiatorki nie uzywam polskich znaków poza tym jakakolwiek przesiadka na inny tel czy pda lub inną wersje czy jakis inny prog czy rom nie zmusza mnie do wpisywania (podczas wyszukiwania kontaktów) polskich znaków zwiekszjac jednoczesnie ilosc klikniec lub koniecznosc kozystania ze stylusa:)

*

Offline malik

• 257
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 28, 2006, 22:52:55 »
mario dzieki wielki , to mi pomoze, bo nawt w opisach tego programu o ktorym oczywiscie slyszlem nie ma wszystkich szczegolow.
Mam jeszcze pytanie bo widze ze masz sprzet taki jak ja, jaka jest sprawnosc dzialania, czy spowalnia system, bo wszystko moze chodzić trochę wolno i da sie przelknac ale jak obsluga tel sie slimaczy to jest to niedozaakceptowania. I czy zauwazyles moze  jakies czestsze zwisy przez ten prog.???

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 28, 2006, 23:37:51 »
nie spowalnia, działa doskonale
SDTV team

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 28, 2006, 23:45:28 »
Cytat: "bartula"
nie spowalnia, działa doskonale
potwierdzam kolegi odczucia są takie jak moje