SlovoEd czy LingvoSoft ? Który lepszy? Pomocy !

• 5 Odpowiedzi
  • 943 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gorbo2004

• *
  • 56
  • Sprzęt: XDA Exec
SlovoEd czy LingvoSoft ? Który lepszy? Pomocy !
« dnia: Sierpień 27, 2007, 01:50:17 »
Witam. Czy ktoś z was wie który słownik jest lepszy ? Czy SlovoED ( mam demo) i jestem bardzo zadowolony, LingvoSoft nie instalowałem. Czy ktoś porównywał te dwa słowniki? Chodzi Mi o zasób słów, odmiany, wymowa itp ?

*

Offline $ROGAL$

• **
  • 117
  • Sprzęt: Nexus 6p, Xiaomi RN4x
Odp: SlovoEd czy LingvoSoft ? Który lepszy? Pomocy !
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 28, 2007, 00:02:21 »
Ja mam (niemile) doswiadczenia ze SlovoEd, ale w wersji na Symbiana UIQ. Baza slow jest pewnie ta sama, wiec chyba moge sie wypowiedziec. Ogolnie odradzam! Tlumaczenia czesto bezsensowne, albo calkowicie pomylone. Baza slow tez nie jest oszalamiajaca, ale nie pamietam teraz dokladnej liczby slow.

*

Offline jotka

• 38
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 01, 2007, 06:57:36 »
Witam. Czy ktoś z was wie który słownik jest lepszy ? Czy SlovoED ( mam demo) i jestem bardzo zadowolony, LingvoSoft nie instalowałem. Czy ktoś porównywał te dwa słowniki? Chodzi Mi o zasób słów, odmiany, wymowa itp ?

LingvoSoft zdecydowanie jest lepszy.

*

Offline Gorbo2004

• *
  • 56
  • Sprzęt: XDA Exec
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 01, 2007, 12:17:19 »
A pod jakim względem lepszy? Zasób słów? Czy ma tabele z odmianami w różnych czasach? Bo na tym Mi zależy najbardziej..

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 01, 2007, 12:32:24 »
Jeżeli dysponujesz słownikiem Collins'a na PC lub Langenscheidt  to poczytaj tego news'a, a możesz mieć bardzo dobry słownik za darmo! Do nauki samych słówek polecam również darmowy program Wkuwacz.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

nasedo

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 04, 2007, 10:40:49 »
Według mnie dla platformy Symbiana bardzo ciekawym rozwiązaniem był Xlator. Sam słownik był ciekawy jak i dostępne do niego bazy. Co ciekawe - aplikacja MDict umożliwia po konwersji korzystanie z baz xlatora - bazy te naprawdę mają spory zasób słów. SlovoEd - jak dla mnie to pomyłka - od czasów Nokii 3650 nie podobał mi się.