Problem z aplikacja karty pamieci

• 6 Odpowiedzi
  • 398 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 01, 2006, 16:26:56 »
witam
niedawno zakupiłem w sieci era MDA compact II. I mam problem z załadowaniem pamieci zewnetrznej. karta jest wsuwana od góry. Narazie znadjuje sie tam aka imitacja karty coś w rodzaju "korka" gdy próbuje wsadzic moja MMC+ 512 (którą uzywam w Nokii 6600) to karta nie chce sie wsunąć? Czy oznacz to ze bede musiał szukac jakiejśc specjalnej karty ? jesli tak to czy jest jakis sklep internetowy z takimi kartami do mojego PDA ?

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 01, 2006, 17:11:09 »
Jak byłem mały to miałem taką zabawkę:
Kule plastikową z otworami o różnych kształtach i wielkościach w komplecie były również klocki pasujące po jednym do każdego otworu.
Myśle że powinieneś rozejżeć się w sklepach właśnie za taką zabawką.
W ramach takiej zabawy prędzej lub puźniej sam sobie odpowiesz na to pytanie
Pozdrawiam

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 01, 2006, 18:19:12 »
widzisz to nie takie proste. BO dla mnie to ta karta ma tki sam kształt wielkośc itp jak ta "udawana" dlatego sie pytam bo moze jest jakas tam maluteńka róznica której nie dostrzegam i dlatego zwykla karta nie pasuje. Ale skoro z całej pomocy na jaka Cie stac to wysmianie mnie to gratuluje dzieciństwa.

*

Offline Baronik21

• 382
  • "Olsztyn kocham, moją małą Amerykę"
  • Sprzęt: Qtek 1010 (komplet erowy) i Qtek 9000
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 01, 2006, 19:47:37 »
no ale niestety Ronert_nik ma racje

jesteś już starszy i na pewno znajdziesz różnice, a na pewno potrafisz czytać i tu jest gdzieś na pewno jest napisane, a na pewno jest ?lupka? która Ci pomoże

a już tak mniej zgryźliwie to chodzi oto że musisz mieć kartę SD (tak mi się wydaje bo tego pada nie miałem okazji oglądać - ale z tego co wiem to wszystkie MDA mają taką kartę)
"Powinien być prosty jak zegarek świat Po każdym "tik" byłoby "tak""

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 01, 2006, 20:01:30 »
Karty SD oraz MMC są wzajemnie wymienne ( aczkolwiek czytnik w twoim PDA nie bedzie mógł wykorzystywać wszystkich parametrów MMC+) . Pasuje bez problemu oczywiście przy zachowaniu właściwego kierunku wkładania karty - slot musi się troszkę wypracować .
Ta "udawana" karta to zaślepka do slotu aby nic nie wpadlo ( brudy/monety) dopóki nie włożysz tam karty pamięci.  :))
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 01, 2006, 20:05:21 »
wiec w takim razie co jesli juz upewniłem sie ze jest własciwy kształt  oraz ze karte bede wkładac we wlaściwym kierunku to oznacza ze powiniem ją mocniej wcisnąć? az nie chce mi sie wierzyć ze karte az tak trudno było by włozyc szczególnie ze ta zaślepka wchodzi gładko.....

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 01, 2006, 20:14:47 »
cholera :/ udało sie :P i wyszedłem na durnia.... ale naprawe trzeba było mocno wcisnąć zeby ją zauwazył :/ troche sie boje czy nie rozwali to urządzenia :/ bo znowu jak ją chciałem wyjąć to nie wysuwała sie sama jak "zaslepka" ale urzadzenie karte widzi to dobrze. Wielkie dzieki za pomoc oraz za zgryzliwe teksty. Postaram sie nastepnym razem o powazne pytania :>