przeorganizowanie sms-mam bałagan

• 2 Odpowiedzi
  • 554 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

przeorganizowanie sms-mam bałagan
« dnia: Październik 18, 2009, 13:53:14 »
Cześć,
No więc najpierw krótka historia co robiłem i jak wygląda problem:
Wczoraj robiłem upgrade w Touch Pro do wm 6.5. Oczywiście zrobiłem backup PIMBackupem, przywróciłem po upgradzie... Dostałem kilka smsów/mmsów, niestety coś się sypało i musiałem zrobić HR. Więc wcześniej ponowny backup i potem przywrócenie.
Niestety nie zauważyłem że w drugim backupie mam tylko część wiadomości...
Więc ostatecznie przywróciłem nowy, potem stary wybierając opcję dodania tylko tego co mi brakowało. Dodał, tylko że: w skrzynce odbiorczej miałem wiadomości które wysyłałem, w wysłanych te które dostałem. 
W przypadku Threaded SMS miałem je nie po kolei, tzn. z pomieszanymi datami.
Pomyślałem że spróbuję wszystko wrzucić do Inbox-bo normalnie w przypadku Threaded SMS tam wszystko jest(?)
Przełączyłem się na zwykły tryb, przekopiowałem, znowy wątki - i niestety nadal mam bałagan...

Jakieś pomysły jak to teraz uporządkować? Jakaś aplikacja która uporządkuje, coś co robi backup smsów a potem je przywróci do uporządkowanej postaci?
Domyślam się że smsy są w jakimś jednym pliku binarnym/tekstowym i system je wyświetla w kolejności w jakiej tam są a nie w kolejności dat...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: przeorganizowanie sms-mam bałagan
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 18, 2009, 21:14:26 »
Mam podobny problem po przesiadce z WM 6.1 (HD) na 6.5 (TG01). Wydaje mi się, że PIM Backup nie jest gotowy jeszcze w pełni na WM 6.5, bo za kazdym razem roił mi bałagan.

Odp: przeorganizowanie sms-mam bałagan
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2009, 10:11:11 »
A jakiś inny soft ktoś zna, który by czytał sms/mms i wpisywał je po datach ?