przekombinowalem z mda...prosze pomozcie

• 12 Odpowiedzi
  • 1118 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline iampinki

• **
  • 168
  • Sprzęt: htc touch pro
« dnia: Lipiec 09, 2005, 22:49:54 »
no to dzisiaj z nudow wszedlem sobie w jakies ustawienia telefonu w swoim mda, przejrzalem jakies ustawienia sieci itp
jak chcialem wyjsc napisal ze aby kontynuowac wymagany jest restart, wzialem ze nie, ale wrocil do tego samego...znowu chcialem zamknac, znowu spytal czy zrestartowac - wybralem tak
no i po tym restarcie w moim mda juz nie dziala telefon, nie moge wejsc w zadne justawienia telefonu, przy ikonie sieci jest napis NO SERVICE zamiast nazwy sieci, nie moge wybrac opcji turn on flight mode, wiesza sie nawet jakwcisne przycisk regulacji glosnosci
troche pokombinowalem, nic mi nie wychodzilo no to wzialem hard reset...i tu przykra niespodzianka-nic nie pomoglo:(jak zmieniam karte to zamiast napisu enter pin mam "The phone is off. Turn it on and try again"
co mam robic?ktos sie spotkal z czyms takim?czy pozostaje mi tylko wgrywanie od nowa romu?zapomnialem dodac ze mam win 2003 final...
jezeli tak to moze ktos wie gdzie w archiwum jest opis jak to zrobic krok po kroku?ja pisze teraz z innego telefonu podpietego pod laptopa, dlatego pobieznie przeszukujac archiwum nie moge tego znalezc:(
z gory dzieki bardzo
pozdrowienia z nad baltyku:)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 09, 2005, 23:13:48 »
Mysle ze byloby latwiej gdybys napisal co to sa za "jakies ustawienia".

*

Offline iampinki

• **
  • 168
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 09, 2005, 23:19:37 »
pewnie ze by bylo latwiej...ale mda mam od niedawna, wszedlem tam pierwszy raz...a wrocic tam zeby zobaczyc nie moge bo teraz mi sie od razu pam zawiesza...w settings wszedlem w ta zakladke phone, potem byly tam ustawienia min czy chce 1900 czy 900 ale tam nic nie zmienialem, byl tez opcje zwiazane z wyborem sieci manualna/automatyczna i jakas lista sieci preferowanych-otworzylem ja i tam byly rozne sieci, bylo zeby poustaiwac ja w kolejnosci, polskie sieci (era,plus,idea) byly na samym koncu i byly odznaczone...tam tez nic nie zmienialem...generalnie przegladalem wszystkie opcje po kolei, ale nic nie zmienialem...

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2005, 23:23:30 »
Z tego co pamietam to wystarczylo wlezc na ta zakladke z ustawieniami czestotliwosci i juz sie wszystko pieprzylo.

*

Offline iampinki

• **
  • 168
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 09, 2005, 23:32:17 »
no to lypa :( juz kiedys widzialem ta zakladke ze zmiana czestotliwosci, ale moze jako ze nic innego nie ruszalem i nie pytal o ten reset to nic sie nie pomieszalo....wgranie nowego ROM powinno pomoc?zaluje ze skasowalem stary rom sadzac ze nigdy juz sie nie przyda:(

*

Offline iampinki

• **
  • 168
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 10, 2005, 10:23:45 »
to jak wystarczy teraz wgrac nowy rom czy cos innego kombinowac?
dzieki

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 10, 2005, 10:31:31 »
Wgraj i bedziesz widzial.Jak nie pomoze to PPC2002 i GSMBand.

*

Offline iampinki

• **
  • 168
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 10, 2005, 11:15:39 »
a moge spytac co to jest GSMband i skad go sciagnac?dzieki

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 10, 2005, 11:33:33 »
Program do przestawiania czestotliwosci radia,dziala na PPC2002 http://wiki.xda-developers.com/uploads/bandswitch.exe Ale Ogolnie to zobacz co bedzie po wgraniu ROMu.To dziwne ze nie da sie wejsc do ustawien telefonu.

*

Offline iampinki

• **
  • 168
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 10, 2005, 11:51:01 »
do wtorku temat zawieszony, wtedy dostane plyte cd z roznymi romami, bo przez GPRS wole nie ciagnac ze wzgledu na koszty.dzieki wszystkim za udzielone informacje, we wtorek napisze co z tego wyszlo.pzdr

*

Offline iampinki

• **
  • 168
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 12, 2005, 22:50:57 »
no i juz dziala:)
wgranie win200e nic nie dalo, ale po wgraniu 2002 i uzyciu programiu GSMband wszystko pieknie chodzi:)tylko teraz sie troche boje nawet dzwonek przestawiac hehe:)
dzieki wszysktim

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 13, 2005, 08:31:58 »
Wgraj sobie soft z O2 a nie TMobile i nie boj sie niczego ;)

*

Offline iampinki

• **
  • 168
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 13, 2005, 09:44:21 »
ok, dzieki baredzo za ta cenna informacje:)
pozdrawiam