Problem z wysyłaniem/odbieraniem MMS - HELP!

• 1 Odpowiedzi
  • 1032 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 15, 2006, 15:33:32 »
Jestem użytkownikiem sieci PlusGSM i urządzenia SPV M600 (Qtek S200, HTC Prophet). Używałem opcji szukaj nie raz, próbowałem ustawień dla MMS m. in. z tego oraz tego tematu i efekt jest taki, że GPRS działa bez problemu (mogę normalnie przeglądać strony przez Internet Explorer itd.), natomiast nie mogę odbierać ani wysyłać MMS-ów (przychodzące idą na foto.plusgsm.pl, choć w programie Messaging mam informację o MMS-ie, lecz gdy klikam na "download" pojawia się komunikat o braku możliwości połączenia). Wersja ROM-u to 2.26.10.2 WWE, standardowo nie miał on konta MMS w programie Messaging, jednak doinstalowałem plik CAB MMS_v2.0.0.16_Magician_WWE_20041115.CAB z zaimplementowanym programem ArcSoft MMS Composer, z którego z powodzeniem stosowałem wcześcniej w MDA Compact - na nim MMS-y działały, więc nie wiem, czy to kwestia WM5 i koniecznej nowszej wersji programu? Ten MMS Composer jest w wersji 2.0.0.16. A może powinienem zainstalować inny ROM? Tak na marginesie, w MDA Compact miałem do wyboru polskie ustawienia regionalne, tutaj nie (SPV M600 pochodzi z angielskiego Orange), jak można je zaimplementować?

Próbuję naprawdę wszystkich możliwych ustawień MMS z wcześniejszych tematów dotyczacych pokrewnych urządzeń (MDA Compact, Wizard) ale nic to nie daje, dlatego zwracam się do Was o pomoc w konfiguracji.

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 15, 2006, 22:39:57 »
Dodam jeszcze, że komunikat, który pojawia się przy próbie wysłania MMS-a to: "Cannot Connect for an unknow reason. To check your connection settings and change them if needed, tap Settings." Ale przecież ustawienia są zgodne z tymi zaprezentowanymi na forum, na MDA Compact MMS-y przy nich działały...

Gdzie można dostać nowszą wersję MMS Composera? Nawet na stronie ArcSoft nie znalzłem choćby wersji trial do sciągnięcia.

Jaki ROM jest w tej chwili najlepszy dla Propheta?
I czy można coś zrobić z tymi ustawieniami regionalnymi?