Programy dedykowane dla PPC z GSM

• 5 Odpowiedzi
  • 762 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
Programy dedykowane dla PPC z GSM
« dnia: Marzec 25, 2007, 21:23:28 »
Witam
Dotychczas przez moje ręce przewinęło się kilka PDA i zdążyła mi się wyklarować lista oprogramowania rozszeżających funkcjonalność palmtopa bądź takich, bez których nie potrafię sobie wyobrazić jego obsługi (np. Spb Pocket Plus, Total Commander, Pocket Breeze, itp, itd.). Natomiast niedawno stałem się posiadaczem swojego pierwszego PDA z modułem telefonicznym i czuję, że czegoś mi w nim brakuje (wiadomo przecież, że goły Windows jest raczej ubogi i warto go wzbogacić dodatkowym softem). Śledziłem zawsze uważnie inne wątki dot. oprogramowania, jednakże opuszczając zawsze programy przeznaczone jedynie dla PDA z wbudowanym GSM. Dlatego proszę drogich forumowiczów o podanie listy oprogramowania, którego używacie, a które są przydatne w urządzeniach Pocket PC Phone Edition (i tylko dla nich są przeznaczone). Ja ze swojej strony znalazłem ciekawą aplikację do zmiany profilii phoneAlarm, którą szczerze polecam.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

mobi_one

Odp: Programy dedykowane dla PPC z GSM
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2007, 21:56:54 »
(np. Spb Pocket Plus, Total Commander,
to co wyzej oraz
smsfix, wm5menu (oba darmowe tego samego autora), resco explorer, spb diary, sktools, batti, batterystatus + 2 fixy w cabach do rejestru moje go autorstwa i padalec hula

*

Offline longu

• 760
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 25, 2007, 22:09:25 »
Dziękuję za odpowiedź. Resco Explorer, spb diary i programy do baterii, to znałem używając "normalnych" PDA. Natomiast 2 pierwsze programy zainstalowałem i już widzę dla nich zastosowanie ;-) Żeby inni nie musieli szukać - podaję link do strony domowej autora - http://www.saman-cz.com/ppc/index.html. Jakie kontretnie zmiany w rejestrze polecasz?
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

mobi_one

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 25, 2007, 22:12:51 »

*

Offline longu

• 760
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 28, 2007, 23:36:05 »
Pobawiłem się chwilę WM5Menu, ale mi nie przypadł do gustu, więc go odinstalowałem. Okazało sie, że po usunięciu program nie przywrócił mi poprzednich ustawień. Brakowało mi "Historii połączeń" pod lewym przyciskiem, zatem zacząłem szukać, jak to naprawić. W końcu mi się udało, więc podaję gotowe rozwiązanie, jakby ktoś miał również z tym problem:
Należy zmienić następująco klucze rejestru:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Today\Keys\112\Default = Historia poł.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Today\Keys\112\Open = \windows\CallHistory.exe
i wykonać softreset.
Pozdrowionka.

*

mobi_one

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 29, 2007, 00:05:14 »
rozne sa gusta, dla mnie ten program to podstawa, dzieki niemu obsluga telefonu jedna reka jest idealna (naprawde swietne mozliwosci konfiguracji, menu wielopoziomowe), czego mi brakowalo. Szczegolnie szybkie wybranie nr. telefonow. Przetestowalem rozny soft do tego, ale ten okazal sie najlepszy i za darmo.