Program do wysylania smsow z PPC ale przez gprs

• 20 Odpowiedzi
  • 2101 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Program do wysylania smsow z PPC ale przez gprs
« dnia: Kwiecień 10, 2008, 21:34:32 »
Tak tak wiem byly juz takie tematy poszukalem poczytalem ,ale albo tematy byly stare bo dotyczyly jeszcze idei , ale temat schodzil na zupelnie inna droge ;o.

2. Tak wiem gg mobile ma taka opcje :) i szukam dokladnie czegos takiego tylko ze, uruchomienie gg troche trwa, potem trzeba kliknac wyslij -> sms->znalesc ludzia i to zrobic na ulicy jedna reka jest trudno.
Wiec poszukuje tak naprawde czegos co bylo by podobne do wysylania tak jak zwyklego smsa, odpalamy programik->program sciaga konatkty z karty sim (tak jak to sie dzieje podczas pisania zywklego smsa) piszemy tekst, klikamy wyslij (jesli jest to orange to wysakuje nam okienko gdzie wpisujemy kod) i heja :). Ja mam plusa wiec internet kosztuje mnie 5zł = 20 MB wiec oszczednosc byla by ogromna!!!. Szczegolnie ze jesli dalo sie to napisab pod gg mobile , to napisanie osobnego programu pojderzewam ze dla kogos kto sie zna bedize wrecz banalne.. juz nawet niech nieobsluguje ery omnix (bramki sponsorowanej)

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Program do wysylania smsow z PPC ale przez gprs
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2008, 21:36:35 »
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2008, 14:02:14 »
No fajny fajny program ,ale nie na polskie sieci ;/ albo ja nieumiem ustawic, jedyne co mi zadzialalo to wyslanie smsow poporostu normalnie za kase, a ja szukam czegos takiego jak jest w mobilne gadugadu tylko zeby byly kontakty i proste i szybkie w obsludze. I az niechce mi sie wierzyc ze niema takiego programu :| podejrzewam ze to jest banalne do napisania (skoro w mobilne gg jest taka dodatkowa opcja) , i ze nikt niechcial by wysylac smsow prawie darmo ;o

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2008, 14:28:22 »
Pewnie dlatego, ze wiekszosc ludzi uzywa PPC jako narzedzia pracy a nie zabawki... a prosciej jest wykupic sobie pakiety SMS bo np. w bramce ery trzeba sie rejestrowac i masz ograniczona liczbe SMSow a play nie ma darmowej bramki...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 13, 2008, 14:43:29 »
tzn stary powiem tak, fakt ja sie moze bawie tym telefonem ale wlasnie po to go kupilem ;] i to moja sprawa, jesli ty lubisz wydawac kase to smialo moge ci podac numer i mozesz mi uzpelnic konto o 666 zl nieobraze sie, ale jednak wysylac Do plusa i Do orange juz mnie to kosztuje duzo mniej, niemowiac juz o tym ze MAM konto na ere wiec mial bym juz 3 sieci, i wtedy zostaje mi play... a mam malo znajomych ktorzy maja ta siec.. Wiec uwazam ze Jesli MOZNA zaoszczedzic to Jest to jak najbardziej opłacalne, Juz to robie korzystajac z GG mobile , ale jak wiesz albo i niewiesz bo przeciez ty uzywasz tylko jako prawdziwy pro do pracy i pewnie nawet muzyki tam niesluchasz a co dopiero gadu gadu, To jest troche nie poreczne, wiec moze zamiast pisac o bzdurach , odezwal by sie ktos kto zna taki program ;]

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 13, 2008, 15:43:18 »
A nie pomyslales, ze nie ma czegos takiego poza GG?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 13, 2008, 18:10:46 »
Wiem ze trudno ci w to uwierzyc, ale NIE, patrzac jakie gowna ludzie na to wymyslala jakies bzdurne programiki, to pomyslalem ze jest szansa ze cos takiego zostalo stworzone. No ale ok czaje :] Dajcie stronke gdzie jest nauka programowania w tym jezyku sam napisze cos takiego XD

*

Offline Super_Ghost

• 670
  • Sprzęt: Palm Pre|GC5066HD
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 16, 2008, 19:42:03 »
MobileMate - użytkownik forum tkaie coś stworył.. działa ładnie, nie wiem czy było rozwijane,ale na etapie jaki ja posiadam w PDA to wysyła bezproblemowo na plusa i orange  - wystarczy poszukać, jeśli się chce

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 16, 2008, 20:01:16 »
jest bramka do wysylania sms na wszystkie sieci za darmo ale jest tam jakis limit...
http://sms.pl/darmowa,bramka,sms.php    np.
i wiele innych takich brameczek jest :E
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 20, 2008, 13:45:07 »
Super_Ghost , mogbys jakims linkiem zapodac? bo ja w googlach wpisywalem i nic nieznalalem.

daras28-82 >< to mial byc program , nie strona internetowa. Wiesz ile by to trwalo ? idac na ulicy uruchomienie opery-> strona-> wpisanie numeru Zzz to juz gg mobile jest lepsze.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 20, 2008, 14:28:49 »
Super_Ghost , mogbys jakims linkiem zapodac? bo ja w googlach wpisywalem i nic nieznalalem.

No jak to nie ma jak jest: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=78052
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 20, 2008, 20:23:22 »
lol ;o wpisalem tutaj na stronie szukaj i mi nieznalazlo ;o !

Ale link z downloadem niedziala :( plz wrzuc ktos na rapid share or gdzies. Bo to jest WLASNIE to czego SZUKALEM! :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2008, 20:31:59 wysłana przez soul1988 »

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 21, 2008, 13:15:50 »
tzn stary powiem tak, fakt ja sie moze bawie tym telefonem ale wlasnie po to go kupilem ;] i to moja sprawa, jesli ty lubisz wydawac kase ...
Wydaje mi się, że kluczem tej "darmowości" jest "kto za to płaci", bo jeśli Ty mi wyślesz z darmowej bramki to Ja wraz z twoim tekstem dostaję reklamę. To taka zapłata przerzucona na odbiorcę.

*

Offline Super_Ghost

• 670
  • Sprzęt: Palm Pre|GC5066HD

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 21, 2008, 21:43:36 »
dzieki ghost ;) , program w miare git :) troche trzeba by go dopracowac :) (zeby jakos dalo sie kontaktow szukac wpisujac literki ;)). A co do
tzn stary powiem tak, fakt ja sie moze bawie tym telefonem ale wlasnie po to go kupilem ;] i to moja sprawa, jesli ty lubisz wydawac kase ...
Wydaje mi się, że kluczem tej "darmowości" jest "kto za to płaci", bo jeśli Ty mi wyślesz z darmowej bramki to Ja wraz z twoim tekstem dostaję reklamę. To taka zapłata przerzucona na odbiorcę.

To niewiem jak ty , ale ja tam zadnych reklam niedostaje ( mam plusa i popa, i jak do mnie pisza z bramki to mi zadnej reklamy jeszcze niedokleili, chyba masz jakiegos malego krasnoludka ktory ci dokleja ;p ) XD

« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 22, 2008, 01:00:59 »
dzieki ghost ;) , program w miare git :) troche trzeba by go dopracowac :) (zeby jakos dalo sie kontaktow szukac wpisujac literki ;)). A co do

To niewiem jak ty , ale ja tam zadnych reklam niedostaje ( mam plusa i popa, i jak do mnie pisza z bramki to mi zadnej reklamy jeszcze niedokleili, chyba masz jakiegos malego krasnoludka ktory ci dokleja ;p ) XD

No nie wiem, w erze z darmowej bramki doklejali. Naprawdę w plusie nie doklejają ?

« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 22, 2008, 22:47:17 »
No tak na ere chyba tak, ale w plusie i orange nie ;]. tak ze 2/3 sieci masz git (tak tak wiem ze jest jeszcze play ale tam sie nieorientuje). Po drugie , wiesz to zalezy kto co lubi, ja wole miec reklame doklejona , umiem czytac wiec wiem kiedy konczy sie sms a zaczyna reklama...

« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 22, 2008, 22:49:10 »
No tak na ere chyba tak, ale w plusie i orange nie ;]. tak ze 2/3 sieci masz git (tak tak wiem ze jest jeszcze play ale tam sie nieorientuje). Po drugie , wiesz to zalezy kto co lubi, ja wole miec reklame doklejona , umiem czytac wiec wiem kiedy konczy sie sms a zaczyna reklama...
To wysyłaj sms'y do siebie :)

« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 23, 2008, 23:26:47 »
Tzn z 666 osob mi znajomych nikt nigdy niemiał z tym problemu ;o, jestes pierwsza osoba ktorej to niepasuje :|. Ale spoko do ciebie NAPEWNO nienapisze ŻADNEGO smsa :)

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 26, 2008, 20:11:42 »

trzcionk to Ty płacisz za otrzymywane smsy? W której to sieci tak jest, bo na pewno nie w orange? Jeszcze nigdy nie zapłaciłem za odebranego smsa, nawet za granicą.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2008, 20:14:06 wysłana przez awatar »

« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 26, 2008, 22:25:16 »

trzcionk to Ty płacisz za otrzymywane smsy? W której to sieci tak jest, bo na pewno nie w orange? Jeszcze nigdy nie zapłaciłem za odebranego smsa, nawet za granicą.

Płacę przez otrzymywanie reklam, których nie zamawiałem ani nic nie wskazuje by mnie interesowały. Normalnie by mi tę reklamę przysłać, musiałbym zgodzić się na jej otrzymanie a tutaj dostaję z okazji tego, że klienta nie stać na wysłanie płatnego sms'a.