Program do usługi Push To Talk na PPC

• 12 Odpowiedzi
  • 1272 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 31, 2006, 15:26:15 »
Witam.
Od 1 kwietnia w sieci plus gsm zaczyna sie promocja usługi Push to talk (Naciśnij i Mów)... Przez trzy miesiace bedzie mozna kożystać z usługi za darmo.
szczeguły na stronie:
http:// http://www.gsmonline.pl/portal/news/news.jsp?s0n_id=14131&link=Push,To,Talk,w,Plusie,ca%C5%82kowicie,za,darmo

mam pytanie, czy ktos widziala programik na PPC zeby mozna bylo kozystac z tej usługi na palmtopie???

pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2006, 17:00:58 »
wlasnie... przydalo by sie cos takiego.....

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2006, 18:25:37 »
A cóż to takiego jest te "Naciśnij i Mów"???
Też mam coś takiego w mym Wizardzie - naciskam przycisk wybierania głosowego i mówię... ;)
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline Waldzio

• 919
  • Sprzęt: HTC Magician, Artemis, Dream, Vision
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 31, 2006, 19:12:38 »
Cytat: "Kuras77"
Też mam coś takiego w mym Wizardzie - naciskam przycisk wybierania głosowego i mówię... ;)

Jeśli naprawde niewiesz co to jest to tłumaczę:

Są to połączenia głosowe wykorzystujące GPRS - łączysz się z innym telefonem i rozmawiasz między nimi jak przez Walkie-Talkie (nie wybierasz numeru, nie czekasz na połączenie) jest to oczywiście tańsze niż normale rozmowy głosowe i największą zaleto jest to, że naciskasz guzik i muwisz a dokłednie w tym samym czasie słyszy cię druga osoba.

*

Offline Kuras77

• 410
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 31, 2006, 22:01:19 »
Cytat: "Waldzio"
Cytat: "Kuras77"

Jeśli naprawde niewiesz co to jest to tłumaczę:

Są to połączenia głosowe wykorzystujące GPRS - łączysz się z innym telefonem i rozmawiasz między nimi jak przez Walkie-Talkie (nie wybierasz numeru, nie czekasz na połączenie) jest to oczywiście tańsze niż normale rozmowy głosowe i największą zaleto jest to, że naciskasz guzik i muwisz a dokłednie w tym samym czasie słyszy cię druga osoba.

Domyślałem się że to o to chodzi - czy jakość takiego połączenia jest dobra zważywszy na wolny przesył danych GPRS? Czy w ten sposób można rozmawiać tylko z jedną osobą? Bo jeśli z większą ilością to i tak osoby te trzeba jakoś zidentyfikować tak więc powinny posiadać numery....i wracamy do punktu wyjścia... ;)
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 01, 2006, 10:51:10 »
O jakości Ci nie powiem bo jeszce nigdy tego nie używałem, oczywiście trzeba jakoś drugą osobe zindentyfikować, ale tu masz tą zalete, że jest to natychmiastowe połączenie i możesz z tą osobą być połączony cały dzień i nie ponosisz kosztów kiedy do niej nie gadasz.

Niewiem też czy można łączyć się z wieloma osobami ale przypuszczam, że tak.

Sam bym chętnie z takiej aplikacji skorzystał ponieważ jak jestem w Alpach na nartach to bardzo często z grupą się rozłanczamy albo gubimy (bo w tylu trasach jest się łatwo zgubić) i jak mam MDA w kurtce z zestawem słuchawkowym to poprostu bym do reszty mógł gadać bez wyciągania tel. z kurtki, bez ściągania rękawiczek i całej reszty a walkie-talkie nie zawsze ma tak zasięg i nie na taką odległość a GPRS jest tam wszędzie...

ale nie kozrystam bo nie znam takiej aplikacji...

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 01, 2006, 12:22:55 »
Sam bym chętnie z takiej aplikacji skorzystał ponieważ jak jestem w Alpach na nartach to bardzo często z grupą się rozłanczamy albo gubimy (bo w tylu trasach jest się łatwo zgubić) i jak mam MDA w kurtce z zestawem słuchawkowym to poprostu bym do reszty mógł gadać bez wyciągania tel. z kurtki, bez ściągania rękawiczek i całej reszty a walkie-talkie nie zawsze ma tak zasięg i nie na taką odległość a GPRS jest tam wszędzie...

nie jestem pewien czy za granicą ta usługa by działała za darmo :/

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 01, 2006, 13:50:05 »
Jakbyś kupił starter zagranicznego operatora...  :wink:

*

Offline bosmanxxl

• 326
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 02, 2006, 01:04:11 »
działa nawet przy zwykłym gprs, rozmowy - jednorazowe zdania nie mogą byc zbyt długie nie pamiętam ile sekund max, odczuwalne jest opuźnienie od 2 do 5 sek. tzn ja siedzimy obok siebie ja mówie, a w telefonie słychac to po kilku sekundach. nie spotkałem sie z taką aplikacją na ppc

*

Offline lolleq

• 49
  • Jestem - więc myślę...
    • Infomatrix.PL
  • Sprzęt: 1X/MZ601
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 02, 2006, 02:00:02 »
Cytat: "bosmanxxl"
siedzimy obok siebie ja mówie, a w telefonie słychac to po kilku sekundach. nie spotkałem sie z taką aplikacją na ppc
Wygląda to jak VoIP parę lat temu ;)

*

Offline Kuras77

• 410
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 02, 2006, 16:47:07 »
Poczytałem, i myślę sobię że to sztuka dla sztuki... Wyobrażam sobię rozmowę kilku osób, które muszą mówić pojedyńczo i uważać jeszcze na opóźnienia sześcio sekundowe...

*

Offline bosmanxxl

• 326
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 09, 2006, 20:16:12 »
wbrew pozorom to swietna funkcja np przy zabawie w paintball, dla służb ratowniczych, drwali, spore możliwości edycji listy osób które mogą cie słyszeć i zaleta taka ze zabierasz jedno urządzenie i jedną ładowarkę naprawde fajna usługa, powoli tanieje choć  te ok 40 pln w plusie za usługe to nadal za drogo.