profile dla grup kontaktow w mda3 i innych ppc phone edition

• 11 Odpowiedzi
  • 970 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
« dnia: Czerwiec 07, 2005, 01:10:34 »
potrzebuje programu ktory podobnie jak w komorkach np nokii
bylby w stanie przyporzadkowac profil do grupy kontaktow tak aby po  wlaczeniu danego profilu pda nie dzwonil wcale lub dzwonil innym sygnalem dla danej grupy kontaktow. obrazowo
wlaczam profil dom i kazdy spoza tego profilu np koledzy z pracy nie moze sie do mnie dodzwonic analogicznie profil impreza i nie slysze telefonu od zony. Bardzo by mi to ulatwilo zycie
pzdr
LJ
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline lukjod

• 503
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2005, 10:47:55 »
nie Jakubie to nie to...
problem w tym ze 2 osoba slyszy sygnal zajetosci a ma slyszec ze nikt nie odbiera, po prostu po wlaczeniu odpowiedniego profilu tylko osoby z niego maja glosny dzwonek reszta bloga cisze.
Uwaga chcialem potestowac JGUI Phone Profiles ale calkowicie wiesza mda3 tak ze tylko hard reset pomoga i restore takze uwazajcie z tym...
Macie jeszcze inne pomysły
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline JGUI

• 27
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 07, 2005, 18:07:47 »
to moze warto sprobowac MY|PHONE PROFILES Lite version
z tym sprzetem? nie wiesza sie (sprzet) :)

www.jgui.net/todays/

*

Offline lukjod

• 503
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 07, 2005, 19:41:24 »
Cytat: jgui
to moze warto sprobowac MY|PHONE PROFILES Lite version
z tym sprzetem? nie wiesza sie (sprzet) :)

www.jgui.net/todays/

hmm..
podobnie duze problemy sprzetowe a poza tym nie dziala tak jak bym chcial
nie widze nigdzie opcji ustawienia profilu telefonu odnosnie grupy kontaktow
pzdr
LJ

*

Offline JGUI

• 27
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2005, 12:25:41 »
chetnie posluchalbym jak sobie uzytkownik(uzytkownicy) wyobrazaja takie zarzadzanie wielofunkcjonalnymi profilami?

z doswiadczenia wiem, ze jesli program ma zbyt wiele opcji i mozliwosci to uzytkownik gubi sie w tych ustawieniach i potem narzeka ze cos mu nie dziala tak jak sie spodizewal.

trzymajac sie tematu: przyklad: ustawiam sobie profil "kino" jak wchodze do kina, ale mam tez przypisany innym profil dla jakies gruyy w Kontaktach. co sie dzieje jak ktos z tej grupy zadzwoni do mnie gdy jestem w kinie? profil "kino" ma byc nadrzzedny? nietrudno wyobrazic sobie odwrotna sytuacje gdy zalezy mi na tym zeby to ten innym, profil byl nadrzedny dla grupy waznych Kontaktow.

wiec?

podobnie z samymi funkcjami dla profili, w ktorejs z poprzednich wersji  byla opcja ze dzwonki moga "wybierac sie" automatycznie z dostepnej listy. tak zeby bylo ciekawiej i zmienialo sie czesciej. okazalo sie ze jest to zbyteczne bo zmieniajace sie sygnaly dezorientuja uzytkownika i nie zwracaja jego uwagi.

*

Offline lukjod

• 503
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 29, 2005, 01:33:57 »
mnie chodzi o cos w rodzaju grup jak to jest rozwiazane w nokii
tam mozna dodac kontakty do grupy i ustawic dla nich rodzaj dzwonka glosnosc i np wibracje. MNie jest potrzebne cos takiego zeby w ramach wlaczonego profilu np praca slyszal tylko dzwonek z grupy praca a po przelaczeniu na dom tylko kontaktow z grupy dom natomiast kontakty spoza grupy nie powodowalyby wzbudzania dzwonka
obrazowo
ide na spotkanie z  kochanka i wlaczam profil zeby jak zadzwoni zona pocket nie dzwonil i na odwrot zeby w domu jak zadzwoni kochanka nie wzbudzic zainteresowania zony.
Do tego MI sa potrzebne profile

*

Offline lukjod

• 503
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 29, 2005, 11:06:42 »
dzieki Jakubie sprawdze to...

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 30, 2005, 07:09:02 »
Ten program jest ok,tez tego szukalem.Mam tylko maly problem,nie mam wszystkich kontaktow w liscie :( co jest zle?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 30, 2005, 09:33:11 »
Pewnie kontakty z karty SIM nie sa widoczne - strzelam, bo nie korzstam z tego programu...

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 30, 2005, 12:32:50 »
Kontakty sa widoczne ale nie wszystkie,a czy to z karty czy nie tego nie wiem :/ poprostu jest i kilkanascie nie wiem czym to jest spowodowane