Jak zbackupowac rom z HTC PM200??

• 5 Odpowiedzi
  • 693 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 05, 2006, 18:02:28 »
Jak zgrac roma z HTC PM200(inaczej Qtek S110,moja wersja MDA Compact 2)?Pytam,poniewaz probowalem uzyc do tego romupdate.exe 1.11(rowniez mtty 1.42),ale w tych programach zle dziala konsola polecen-czasem nie pojawia sie wpisywany tekst,a jesli juz uda sie cos wpisac,to po <enter> zawsze pojawia sie komunikat "invalid command".Probowalem te programy na kilku kompach,i zawsze to samo! :worried: Czy sa inne progsy do robiania backupu romu,albo moze jakies "prawidlowe" wersje w/w przeze mnie progsow? :mysli: Sciagniete mam te progsy z ftpa xda-developers..[/b]

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 05, 2006, 18:04:45 »
z takim pytaniem to do działu Pocket PC Phone Edition, C2 to nie jest smartphone, choć qtek s110 to nie jest compact2
i zmień w temacie na Compact 2 - z nazwą HTC PM200 jeszcze sie nie spotkałem, jeśli już to HTC Charmer
poczytaj tu:
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Charmer

Czesciowo masz racje..
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 05, 2006, 19:20:12 »
Co do dzialu,to rzeczywiscie sie pomylilem-sorry.Ale co do nazw,to sie mylisz troche...Moje urzadzenie w katalogu HTC ma oznaczenie PM200,inaczej Charmer(lub Magician),i jest to MDA Compact 2 z branded firmware Ery;natomiast to co sprzedaja np. w Plusie to jest wlasnie HTC Magician(starsza wersja Charmera).Ale dzieki za odpowiedz.. :) Natomiast Qtek S110 jest to wlasnie HTC Charmer,tylko z prockiem Intela(jak w Magicianie),i chyba jeszcze kilkoma drobniutkimi modyfikacjami

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 05, 2006, 19:30:14 »
faktycznie znalazłem tą nazwę PM200 - jest rzadko spotykana  ;)
Qtek s110 to nie jest ani Charmer czy C2, to jest inny model PPC
tak samo możnaby powiedzieć że C1 to to samo co C2 różni się tylko prockiem i systemem, ale to są inne modele
q s110 to rzadko spotykany model  ;)
Magican to mda compact czyli qtek s100

YO,yo,yo!..
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 05, 2006, 20:32:26 »
Ser,jes,ser! ;) Zrozumialem!..I wlasciwie sie z toba zgadzam :)) Ale w sprawie zgrania z tego "czegos" romu(a konkretnie uzycia programu romupdate.exe,ewentualnie mtty.exe)to chyba wiele ciekawego mi nie doradzisz?.. :P

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 06, 2006, 00:02:13 »

BTW: muodafoka - nie musisz się aż tak wytłuszczać

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'