Problem z wgraniem nowego ROM'u...

• 8 Odpowiedzi
  • 1052 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 01, 2005, 10:29:25 »
Witajcie!!!
Mam problem z wgraniem nowego ROM'u do MDA1... Upichciłem sobie już nowy ROM i zapisałem go na dysku w wersji instalacyjnej ".exe" Kiedy chce uruchomic instalke, uruchamiam ją poprzez plik DOS'a "start.bat" no i w cmd, okienku dosa, wyswietla mi sie napis :

"ERROR:  GetDeviceData - Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte orzez zdalnego hosta.  
Error getting devicedata".

Pozniej uruchamia mi sie prodram instalacyjny ale kiedy chce on :

"Getting data from device... Please wait for 10 sec..."

wtedy wyświetla sie okienko:

ERROR 011: EXECUTE REMOTECOMMINICATION PROGRAM ERROR
Cannot excute the remote communication program.
Please make sure that the USB/Serial cable is properly connected.

Wszystko jest podłączone i nie mam zielonego pojęcia co może być źle :(
Zrobiłem na telefonie twardego reseta, myslalem, ze moze pomoze, ale dalej lipa...  Jeżeli mieliście już taki program, to bardzo prosze o pomoc...
Pozdrawiam.

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2005, 23:41:12 »
Firewall masz??
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2005, 06:49:07 »
Pisałem Ci żeby wgrywać ROMy (z wyjątkiem WM2003SE) przez kartę SD, unikniesz taich niespodzianek.
Co do Firewalla to niestety nie to, on blokuje ruch na protokołach TCIP lub UDP i nie ma związku z urządzeniami na USB/Serial.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2005, 08:20:20 »
Oj zdziwilbys sie... Firewall ma zwiazek z urzadzeniami USB. Jak "dobrze" skonfigurujesz firewalla to np. nie bedzie sie dalo przegladac zawartosci PDA przez ActiveSync po kliknieciu w przycisk Explore. Palmtop podlaczony do PC przez AS ma na sztywno nadany adres IP i w ten sposob urzadzenia sie komunikuja.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 02, 2005, 09:34:47 »
Oj - zwracam honor - rzeczywiście po sprawdzeniu odwołań ASync firewall MA znaczenie. Jeszcze raz sorki za wprawedzenie w błąd.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 02, 2005, 10:15:02 »
FireWalla nie mam... Moge sprobować wgrać upgrade'a przez karte SD tylko nie moge znaleźć tematu w ktorym bylo opisane jak to zrobic...

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 02, 2005, 12:31:39 »
Cytat: barthas
"ERROR: GetDeviceData - Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte orzez zdalnego hosta.
Error getting devicedata".
Taki komunikat pojawia sie gdy miales wczesniej wgrany rom z T-Mobile.Firewall akurat w tym przypadku nie ma z tym nic wspolnego.Opis do wgrania romu z SD jest tutaj http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=12441&od=0#75413

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 03, 2005, 16:10:01 »
Super!!! :D:D:DPomogło!!! "Indian" miał racje, miałem wgrany ten soft i dlatego nie chcialo sie upgrade'ować.  Wgrałem nowy system przez SD i dziala super!! WIELKIE DZIEKI!!! POZDRAWIAM!!

*

Offline iampinki

• **
  • 168
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 03, 2005, 23:25:34 »
to ja sie dolacze, chce sobie przywiesc mda z niemiec, prawdopodobnie bedzie on z sieci T-mobile
tez powinienem od razu nastawiac sie na upgrade przez karte pamieci?
dzieki