Co robisz z uchwytem do mocowania PDA gdy wychodzisz z auta?

• 25 Odpowiedzi
  • 1853 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ziemniaq

• *
  • 66
  • Sprzęt: ASUS A639
Co robisz z uchwytem do mocowania PDA gdy wychodzisz z auta?
« dnia: Marzec 29, 2008, 12:25:46 »
Witam!
Zastanawiałem się co robicie z uchwytami na PDA wychodząc z samochodu np. na zakupy, lub też gdy zostawiacie swoje auto pod domem.

Ziemniaq
Oficjalny Dżemowy Fan Club
"Skazani na Bluesa"

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Co robisz z uchwytem do mocowania PDA gdy wychodzisz z auta?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 29, 2008, 12:31:41 »
Po co brac uchwyt ze soba, zlodziejom nie sa one potrzebne. Co innego gdyby byl z zawartoscia... Poza tym uchwyty do PPC nie roznia sie praktycznie od tych do komorek a wiadomo, ze ludzie nie zostawiaja telefonow w samochodach ...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2008, 12:32:48 »
Przede wszystkim spoglądam na uchwyt czy nie zapomniałem przypadkiem zabrać z niego PDA ;)  No a potem oczywiście zostaje przyklejony.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2008, 13:46:43 »
przyklejony - dlaczego? bo po odklejeniu od szyby zawsze pozostaje ślad na szybie.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2008, 13:51:41 »
ale ze jade gdzies w trase i staje cos zjesc to czy odklejam uchwyt :?: jesli tak to zdecydowanie nie hehe pda zdarza mi sie zostawic

*

Offline Czaba

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 29, 2008, 14:51:05 »
Mój wędruje do schowka.
Nauczyłem się już nie zostawiać nic takiego w aucie na widoku. Zwłaszcza po tym jak straciłem szybę bo komuś spodobał się zabytkowy zestaw głośnomówiący do którejś z nokii. Połowe go wypruli, reszte sobie już chyba odpuścili, albo ich ktoś spłoszył. Zestaw był w aucie tylko dlatego że nie miałem kiedy go wymontować i wywalić:/

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 29, 2008, 15:14:58 »
Ja chowam do schowka. Oczywiscie nie w momencie gdy na chwile sie zatrzymalem na kawe czy cos.
Podobno jak jest uchwyt duzy (a do PDA sa tak duze jak do nawigazji) to zlodzieje zakladaja ze nawigacja jest ukryta pod fotelem albo w schowku. Wiec prawdopodobienstwo wybicia szyby jest wieksze.
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline yanes

• **
  • 132
  • Sprzęt: Asus A636 +Nokia E51+Samsung S8
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 29, 2008, 15:35:24 »
Ja chowam do schowka. Oczywiscie nie w momencie gdy na chwile sie zatrzymalem na kawe czy cos.
Podobno jak jest uchwyt duzy (a do PDA sa tak duze jak do nawigazji) to zlodzieje zakladaja ze nawigacja jest ukryta pod fotelem albo w schowku. Wiec prawdopodobienstwo wybicia szyby jest wieksze.

Coś w tym jest bo mialem kolege który panel od radia zawsze chował pod siedzenie,gdyby złodziej przemyślał zachowania ludzi to by doszedł do wniosku że być może panel lub palmtop jest nadal gdzieś w samochodzie.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 29, 2008, 15:46:33 »
Panowie, nie przesadzajmy. Idąc tym tropem, należałoby wszystko chować lub zabierać ze sobą wychodząc z samochodu, pozostawiając tylko gołą kierownicę i tapicerkę na siedzeniach. Nawet jak wszystko jest pochowane, złodziej zawsze może sobie pomyśleć, że coś tkwi w schowku i warto pozbyć autko lśniącej szyby.

Uchwyt jest na tyle mało atrakcyjnym kąskiem, że na pewno nikt się na niego nie połasi. A to, czy złodziej pomyśli czy coś jest czy też nie jest schowane w schowku to już  - niezależnie od tego czy na szybie wisi uchwyt czy nie - raczej nieprzewidywalna inwencja twórcza... danego złodzieja :)

Oby tylko - jeśli już -  trafiać na takich, którzy wolą zabierać się za dobieranie się do wnętrza samochodu tylko wtedy, gdy coś atrakcyjnego widać przez szybę, a nie dlatego, że potencjalnie może coś być gdzieś schowane. Czego sobie i wszystkim życzę  :ok:
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 29, 2008, 18:22:17 »
Hmm a nie lepszym rozwiązaniem jest uchwyt mocowany do kratki nawiewów klimatyzacji? Mój tata ma taki i go nie odczepia. Sam uchwyt jest słabo widoczny i wygląda jak założony na stałe. Raczej nie powinien nikogo skusić...

Jak ktoś chce to zrobie fotki, ale dopiero jak się dorwę do samochodu.

*

Offline Ziemniaq

• *
  • 66
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 30, 2008, 15:37:25 »
Mnie martwi to że mam uchwyt dedykowany do mojego PDA i jeśli zostawię przyklejonego do szyby i jakiemuś smarkaczowi się on spodoba to będę miał potem problem z doborem nowego.

Ziemniaq
"Skazani na Bluesa"

*

Offline świetlik

• 450
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9003
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 30, 2008, 21:28:26 »
Hmm a nie lepszym rozwiązaniem jest uchwyt mocowany do kratki nawiewów klimatyzacji? Mój tata ma taki i go nie odczepia. Sam uchwyt jest słabo widoczny i wygląda jak założony na stałe. Raczej nie powinien nikogo skusić...

Jak ktoś chce to zrobie fotki, ale dopiero jak się dorwę do samochodu.

Też taki miałem, niestety w moim nie było możliwości regulacji kąta nachylenia uchwytu, tak by palmtop był skierowany ekranem w stronę kierowcy. Głowy nie dam ale chyba żaden z uchwytów mocowanych na kratkę nawiewu nie ma takiej możliwości.
Nie muszę dodawać, że przy włączonej latem klimie palmtop trzęsie się z zimna i nic nie widać na ekranie :grin:
A odpowiadając na pytanie - zostawiam w aucie, gdy parkuję u siebie, chowam gdy nocuję poza domem, chyba że hotel i parking strzeżony.
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2008, 21:31:46 wysłana przez świetlik »

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 30, 2008, 21:32:28 »
zimno z klimy jest dla PDA jak najbardziej ok, gorzej jak grzejemy

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 30, 2008, 21:39:44 »
A czy zbyt częste przyklejanie i odklejanie nie jest zabójcze dla przyssawek?
Raz mi wybili szybę i wzięli uchwyt, "multimedialny" z ładowaniem do HP4700, niestety. Ale tylko dlatego, że zostawiłem na noc pod chmurką panel na radiu. Panel oczywiście zabrali, radia nie - chyba nie dali rady/nie potrafili.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 30, 2008, 22:44:02 »
bo Polscy złodzieje mają spore umiejętności...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 31, 2008, 13:13:58 »

Nie tylko polscy, tylko sa za male kary za zlodziejstwo... a i wykrywalnosc jest znikoma...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 31, 2008, 14:14:30 »
Mnie martwi to że mam uchwyt dedykowany do mojego PDA i jeśli zostawię przyklejonego do szyby i jakiemuś smarkaczowi się on spodoba to będę miał potem problem z doborem nowego.

Ziemniaq
Nie bardzo rozumiem. Jak dedykowany to wystarczy odkupić, nie ?
Napisane: Marzec 31, 2008, 13:45:34

Nie tylko polscy, tylko sa za male kary za zlodziejstwo... a i wykrywalnosc jest znikoma...
A przez kogo ? Wykrywalność złodziei przez policję nigdy nie będzie duża bo łatwiej złapać zwykłego ludzika np na przekroczeniu prędkości niż złodzieja. I choćby kara była drastyczna to złodziej nie boi się, bo nikt oprócz właściciela za nim nie pogoni. Dotkliwość kary miałaby znaczenie gdyby kara była nieuchronna, np gdyby właściciel mógł złodzieja po prostu zastrzelić. A tak to można liczyć tylko na to, że złodzieje zainteresują się samochodem sąsiada zamiast twoim.

*

Offline ris

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Touch Dual, Nokia E63
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 31, 2008, 14:37:15 »
Witam!
Zastanawiałem się co robicie z uchwytami na PDA wychodząc z samochodu np. na zakupy, lub też gdy zostawiacie swoje auto pod domem.

Ziemniaq
To jakiś żart? A po cholerę komuś taki kawałek plastiku?

*

Offline xprimo

• 477
  • Sprzęt: LG G (E975)
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 31, 2008, 15:26:50 »
OT ci złodzieje i tak nie znają sie - a mianowicie kumplowi włamali sie do auta zaparkowany samochód pod polibudą ukradli mu radio, subwoofer i płyty ze schowka.
Zostawili w schowku tylko zegarek który miał lekko pękniętą szybkę i rozerwaną bransoletę tyle ze zegarek wart był 2 razy więcej niż reszta, była to omega :)
szczęście w nieszczęściu. ps 2 dni potem op... samochód drugiego kumpla.
Na policji ciul powiedział "a co ja mam pilnować pańskiego samochodu?"  nawyzywałem ich od p... i poszedłem. (nie wytrzymałem tej niekompetencji)

a uchwyt zawsze jest na stałe zamontowany (mowie o kumplach - bo ja nie używam)

*

Offline snik

• **
  • 148
  • Sprzęt: X500+
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 31, 2008, 16:38:35 »
Witam!

Ziemniaq
do mojego etena zestaw (uchwyt + ladowarka) obecnie to 90zl (kiedys 110zl) ... niech taki kradziony wystawi na aukcji za 50zl, 40zl to i tak troche kasy dostanie za "kawalek plastiku"
zawsze biore wszystko z auta, nawet panel z radia "no name".

*

Offline ris

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Touch Dual, Nokia E63
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 31, 2008, 17:00:50 »
do mojego etena zestaw (uchwyt + ladowarka) obecnie to 90zl (kiedys 110zl) ... niech taki kradziony wystawi na aukcji za 50zl, 40zl to i tak troche kasy dostanie za "kawalek plastiku"

Ja za to nic nie wyciągam z auta :)

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 31, 2008, 17:43:14 »
Witam!

Ziemniaq
wyrzucam do smietnika.

« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 31, 2008, 17:53:48 »
Witam!
No ale to dla Ciebie. Dla złodzieja to jest zwykły uchwyt komórkowy, który byłby wart 10zł gdyby był nowy z opakowaniem. Poza tym ... no skradnie Ci i co ... 100zł to jest problem ? Któryś uchwyt kosztował mnie 300 to to już coś jest.
W samochodzie nie zostawia się by złodzieja nie kusiło. Bo jak się włamie to masz np zamki do wymiany. No i tak rozumując oczywiście wartałoby zdjąć uchwyt, ale czy tak złodzieja bardzo przyciąga obecność uchwytu to trudno powiedzieć.

*

Offline Ziemniaq

• *
  • 66
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 31, 2008, 23:44:37 »

Ziemniaq
Nie bardzo rozumiem. Jak dedykowany to wystarczy odkupić, nie ?

Tylko że, po pierwsze  nowy uchwyt to jakiś tam wydatek rzędu powiedzmy 100-150zł, po drugie znajdź mi uchwyt (tylko nie jakiś podrobiony) np. do ASUSA A639, po trzecie uszkodzenie samochodu też kosztuje...

Ziemniaq

"Skazani na Bluesa"

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 04, 2008, 20:05:04 »
apropo autowych złodziei to widziałem jak fanatycy wysokich napięć zbudowali generator który walił piorunami każdego kto zbliży się do autka fajnie to wyglądało, jak znajde to wyśle link do filmu

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 05, 2008, 23:17:21 »
Ja zostawiam uchwyt HR na osiedlu na którym jest monitoring i w miesiacu ginie choc 1 samochod:). (Mokotów koło wyścigów). Jak narazie odpukać nic.
Choć może i przydałoby się ponieważ czasem przypominam sobie po odejsciu od auta że PDA zostało w nim, wiec jakby sie zabierało to PDA też by nigdy nie zostawało.
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note