zmiana rozdzielczości

• 3 Odpowiedzi
  • 722 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zmiana rozdzielczości
« dnia: Październik 14, 2009, 07:05:22 »
hej...

Mam do Was pewne pytanko. Czy można zmienić rozdzielczość ekranu (tak jak w ustawieniach karty graficznej w PC) na mniejszą? Mam HTC touch pro, który ma 640x480, ale mam też aplikacje która sobie z nią nie radzi i chciałbym ją zmniejszyć np. o połowę. Próbowałem sposobu ze zmianą wartości DPI w rejestrze ale efekt nie był zbyt zadowolający. W sumie nie wiem w czym program został napisany.

pozdrawiam

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
Odp: zmiana rozdzielczości
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 08, 2009, 17:01:40 »
Poszukaj czegoś co nazywamy RealVGA. Sprawdzałem na uni - całkiem dobrze działa, ale czasami brakuje ikonek. Idealne dla dev.
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 08, 2009, 17:12:32 »
Ale przeciez realVGA nie zmienia rozdzielczosci tylko dpi. A jaki progam ma problem z rozdzielczoscia?
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 08, 2009, 17:20:20 »
hej...

Mam do Was pewne pytanko. Czy można zmienić rozdzielczość ekranu (tak jak w ustawieniach karty graficznej w PC) na mniejszą? Mam HTC touch pro, który ma 640x480, ale mam też aplikacje która sobie z nią nie radzi i chciałbym ją zmniejszyć np. o połowę. Próbowałem sposobu ze zmianą wartości DPI w rejestrze ale efekt nie był zbyt zadowolający. W sumie nie wiem w czym program został napisany.

pozdrawiam
o polowe sie nie da, bo co to by byla za rozdzialka 640x240?