Problem z bateria

• 4 Odpowiedzi
  • 646 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z bateria
« dnia: Listopad 15, 2006, 20:41:28 »
Witam !
Mam od 2 tyg MDA Vario z Ery, wszytsko bylo ok do wczoraj. Otoz podlaczylem MDA pod inny port USB w PC niz dotychczas a mianowicie pod port z obudowy, podlaczony do zlacza na plycie (pamietam ze byly dwa o dwoch roznych napieciach), bateira mialem naladowana ok 90%. W momencie podlaczania telefon momentalnie sie wylaczyl i mialem problem z jego wlaczeniem, pomoglo wyjecie baterii i ponowny start. Jednak mimo kozystania caly wieczor z tel pasek baterii pokazywal 100% naladowania, dzis rano to samo, a nwet wiecej telefon zaczal pokazywac ze sie laduje  :D  :wkurzony:, mimo braku podlaczenia jakiegokolwiek zrodla napiecia. Myslalem, ze moze to wina pluginu do Today ktory sobie zainstalowalem, pokazujacy stan naladowania baterii (oba pokazywaly 100%) choc wczesniej plugin pokazywal ok. Odistalowalem go, tel wlaczalem, wylaczalem, podlaczalem pod ladowarke, USB, wyciagalem baterie i nic nie pomaga, nadal jest 100%. Co to moze byc czy cos nie tak z bateria, tel czy softwarem ?
Dzieki za kazde info.
Pozdrawiam
Marcin

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
Problem z bateria
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 15, 2006, 21:15:50 »
mam podobnie z nowym akumulatorem ( nie oryginał ) w MDA Compact II, oddałem na gwarancji do sprawdzenia. Po włożeniu starego akumulatora wszystko wraca do normy, wniosek że coś się dzieje z elektroniką akumulatora.

Naprawiony !
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2006, 22:41:54 »
Witam !
Zanioslem dzis Vario do polecanego serwicu w Jankach w celu naprawy bateri i okazalo sie, ze .... padla plyta glowna. Dzieki temu mam nowego, lsniacego Vario z folia na obudowie  :D, stara pozostala bateria i klapka. Jedynie co stracilem to folia na wyswietlaczu, poniewaz mialem naklejona (fakt ze krzywo  :) ) i dostalem bez, ale maja jeszcze sprobowac moja mi oddac lub dostarczyc mi nowa.

BTW. Pytalem sie o simlocka, i w przypadku Vario, jezeli oddalbym bez do naprawa nie jest realizowana i anulowana jest gwarancja  :(, dobrze ze go zalozylem przed oddaniem  :)  

BTW 2. Od czasu kiedy zalozylem sima zniknal ostatni problem o ktorym pisalem tutaj: http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=54817, teraz za kazdym razem prosi o podanie pinu.
Pozdrawiam i uwazajcie na swoje Vario  :)
Marcin

Problem z bateria
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 20, 2006, 23:45:12 »
Otoz podlaczylem MDA pod inny port USB w PC niz dotychczas a mianowicie pod port z obudowy, podlaczony do zlacza na plycie (pamietam ze byly dwa o dwoch roznych napieciach),

Hmm , nie bardzo kumam z tymi dwoma napięciami ale według mnie to ten co składał ci kompa powinien dostac po .... chyba że sam składałeś  :P

Ktoś źle podłączył port USB na płycie głównej i pewnie dlatego siadł ci telefon.

Pozdro.

Problem z bateria
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 21, 2006, 23:46:18 »
Kompa skladalem sam  :P i pameitalem o tym (do czasu  :) ), ale z drugiej strony dziwne ze AFAIR 1V wiecej go zabil ale nie dokonca ;) , wszytsko bylo ok, ladowal sie, dzialal bez ladowarki, jedynie pokazywal blednie status i % naladowania baterii.