Polaczenia w erze 3G,EDGE,GPRS,HSDPA

• 4 Odpowiedzi
  • 519 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Polaczenia w erze 3G,EDGE,GPRS,HSDPA
« dnia: Luty 20, 2008, 14:23:32 »
no wiec zainstalowalem sobie programik GPRS keep alive, mam wlaczone caly dzien gg wiec liczylem na to ze ten programik bedzie podtrzymywal polaczenie ALE moje polaczenie na terenie miasta co chwile sie zmienia raz jest to EDGE raz HSDPA,3G lub GPRS ten programik swiruje i sie czasami wylacza.
Czy da sie zrobic aby ustawic moje Treo750v zeby korzystalo tylko z 1 z tych polaczen ? od czego to jest zalerzne ? nie orientuje sie w tym zabardzo moze mi ktos wyjasnic co nieco ?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Polaczenia w erze 3G,EDGE,GPRS,HSDPA
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2008, 14:52:54 »
Widocznie w Twojej okolicy sygnal jest bardzo neistabilny lub też poruszasz sie w miejscach o zróżnicowanej propagacji fal. Takim rozwiązaniem dla Ciebie może być zmiana zakresu działania części GSM aby nie pracowała w zakresie 3G/HSDPA - znacząco wydłużysz czas pracy na baterii. Menu-phone settings- setting-band selection- select network type - wybierz GSM
potrzebna zgoda

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 21, 2008, 08:38:42 »
oooo wlasnie,w tym problem,myslalem ze to wina radia ale odkad przewiesilem sie na gsm z umts to gg mi cala dobe sie nie wylacza nawet jak wylacze pocketa...
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 21, 2008, 19:06:49 »
cholera w WM6 jest troche inaczej  :-| ale poprzestawialem wszystko na manual i dalem ERA inne ustawienia to narazie kosmos  :E

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 21, 2008, 19:19:09 »
Ja podałem kolejność dojścia do ustawień z WM6/6.1
potrzebna zgoda