Problem! Z Kartą

• 6 Odpowiedzi
  • 547 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem! Z Kartą
« dnia: Sierpień 22, 2008, 14:10:55 »
Witam. Posiadam spv m1000 i mam problem z wrzucaniem plików na kartę pamięci ( działa na 100%) i otwieraniem plików po wrzuceniu je na dysk Pocketa. Gdy probuję otworzyć plik z poketa wyskakuje błąd ( THE FILE 'FIDD - NA TEMAT PISANIA SLOW KILKA' CANNOT BE OPENED.EITHER IT IS NOT SIGNED WITH A TRUSTED CERTIFICATE, OR ONE OF ITS COMPONENTS CANNOT BE FOUND. IF THE PROBLEM PERSISTS, TRY REINSTALLING OR RESTORING THIS FILE. Wyświetla mi sie to jeśli chce otworzyc przez windowsa a przez TCPMP działa.

Następny problem polega na tym że gdy chce wrzucić plik na kartę to wyskakuje komunikat ' Nie można skopiować sratata : Plik może znajować się w pamięci tylko do odczytu albo na dysku chronionym przed zapisanem lub może być aktualnie używany przez inną aplikację. Dodam jeszcze ze spv jest odblokowany i nie moge instalować też nic na kartę pamięci.
 Pozdrawiam
Napisane: Sierpień 22, 2008, 14:04:40
Plik może znajować się w pamięci tylko do odczytu albo na dysku chronionym przed zapisanem lub może być aktualnie używany przez inną aplikację.

Dodam że teraz mi sie pokazuje to jak chce wrzucic plik na spv ....

*

Offline krzysiej

• 433
  • Sprzęt: Dell Axim x51v wm6.1, samsung i607, o2 jet, bb 88oo, bb 729o
Odp: Problem! Z Kartą
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2008, 14:23:40 »
jesli masz karte sd to sprawdz czy suwak od karty nie jest ustawiony w pozycji lock, czyli zabezpieczone przez zapisem

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2008, 15:01:55 »
Ziom dzieje się to samo. To jest WM 6.1 dodam może to coś pomoże. Zrobiłem Hard Reset i mam to samo.
Napisane: Sierpień 22, 2008, 14:40:04
Jest to możliwe że to blokada systemu na karte bo mam ikonke karty pamięci z kłódką na rogu. Czy może zmienić oprogramowanie na jakieś starsze może przejdzie problem ? Najlepiej by było nie zmieniać oprogramowania bo tego nigdy nie robiłem tylko to jakoś naprawić.

*

Offline krzysiej

• 433
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 22, 2008, 15:06:49 »
( THE FILE 'FIDD - NA TEMAT PISANIA SLOW KILKA' CANNOT BE OPENED.EITHER IT IS NOT SIGNED WITH A TRUSTED CERTIFICATE, OR ONE OF ITS COMPONENTS CANNOT BE FOUND. IF THE PROBLEM PERSISTS, TRY REINSTALLING OR RESTORING THIS FILE.
ten blad jest od nie przypisania pliku do programu, jesli wlczysz TCPMP i wejdziesz opcje w zakladke file associations to bedziesz mogl wybrac pliki ktore maja byc otwierane przez TCPMP

sprawdz te same dane ale na innej karcie, jesli na innej bedzie normalnie to znaczy ze coś jest nie tak z kartą
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2008, 15:43:45 wysłana przez krzysiej »

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2008, 15:16:10 »
tcpms a cóż to oznacza? ja jestem nowy w tych telefonach i nie wiem co i jak wiec napisz mi dokłądniej co i jak jeśli mozesz:) Pozdrawiam
Napisane: Sierpień 22, 2008, 15:10:00
Czyli mam przypisac program do karty pamięci ? nei rozumiem tego ?
Napisane: Sierpień 22, 2008, 15:13:26
aa i wkładałem inną kartę pamięci sd i tamta miałą to samo ;/

*

Offline krzysiej

• 433
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2008, 15:43:01 »
sorry, mialem na mysli TCPMP przypisujesz pliki do programu, tak jak na kompie pliki pdf to acrobat readera, mp3 do winampa, rar do winzipa itd, na pockecie robisz to samo, chodziło mi o TCPMP juz poprawilem opis

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 22, 2008, 15:53:16 »
No spoko ale jak to zrobic   :E kurde jak ja bym chcial zeby to normlanie działało. ja nwet nie mogę utworzyć folderu na karcie bo jakiś blond. a aparat normlanie wszystko z kartą robi. Ten nowy windows jakiś dziwny jest .... ciekawe czy inni mają tez taki problem z kartami przy tym windowsie mobile.