Powitanie i pare pytan ;)

• 11 Odpowiedzi
  • 1011 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 09, 2005, 11:59:24 »
Witam wszystkich !! Jak widac jestem nowy wiec czesc !!
Obserwowalem Wasze forum od jakiegos czasu a poniewaz zakupilem w koncu XDA IIs melduje sie jako uzytkownik ;) Jak zwykle bede mial pare pytan poniewaz jestem zielony jesli chodzi o uzywanie PDA...Sprzet kupilem uzywany na aukcji e-bay - stan bdb.Po odpakowaniu nie chcial sie wlaczyc wiec ladowarka w dlon i po chwili zaskoczyl.Byl po hard resecie tak wiec poustawialem wszystko tak jak prosil.Potem odczekalem az baterie sie naladuja i wlozylem karte sim.Wczesniej sciagnalem simlocka progsem xda_unlock.Wszystko dziala ok,ale....Wczoraj przy bawieniu sie aplikacjami i Windowsem zdazyl sie zwiesic 3 razy....Jedyne co pomoglo to wyciagniecie baterii na chwile i ponowne zalaczenie...Czy TTTM czy nalezy sie obawiac ze cos jest uszkodzone ?Druga rzecz - jak ustawic dzwonek z pliku Mp3 lub sygnal wiadomosci SMS ewentualnie sygnal alarmu...Zgralem pare Mp3 do katalogu My Music potem do Katalogu WindowsRings i nic...Nie ma opcji do wyboru....
Zastanawiam sie rowniez na GPS - destinatora juz mam a odbiornik wlasnie chce zakupic:myslalem na Bt-338 lub tansza opcja Nemerixem.Ktory polecacie ?Dzieki za pomoc.Pewnie i tak Was jeszcze zgnebie paroma pytankami :) Pozdrawiam.

[Dodano: 2005-11-09 16:51:26]
I jak nikt nic nie wie ? :(

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2005, 17:15:45 »
Jesli chodzi o GPS to polecam BT-338 lub inny oparty na ukladzie SiRF Star III lub cos takiego:
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10801

Dzwonki z plikow MP3 powinno sie dac ustawic na MDA III, ale nie wiem czasem czy nie trzeba miec najnowszego ROMu. Jaka masz wersje Windows Media Playera? Jak 10.0 to dzwonki MP3 powinny dzialac.

Co do zwiechow to roznie bywa. Mogles wgrac jakis niedorobiony / nie  wpelni kompatybilny z Twoim systemem program i dlatego sie wiesza. A moze po prostu ma wgrany jakis kiepski obraz systemu...

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 10, 2005, 01:59:45 »
[Dodano: 2005-11-10 02:00:40]
Cytat: Ralph78
Cytat: jakub kańczugowski
Jesli chodzi o GPS to polecam BT-338 lub inny oparty na ukladzie SiRF Star III lub cos takiego:
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10801

Dzwonki z plikow MP3 powinno sie dac ustawic na MDA III, ale nie wiem czasem czy nie trzeba miec najnowszego ROMu. Jaka masz wersje Windows Media Playera? Jak 10.0 to dzwonki MP3 powinny dzialac.

Co do zwiechow to roznie bywa. Mogles wgrac jakis niedorobiony / nie  wpelni kompatybilny z Twoim systemem program i dlatego sie wiesza. A moze po prostu ma wgrany jakis kiepski obraz systemu...
Bede jutro mial od kolegot globsat bt-338 na przetestowanie i taki tez pewnie dla siebie wybiore.

Co do WMP to jest to wersja 9.0.1 build 14132 dzwonki wchodza tylko w formacie mid lub wave...

PDA zwiesilo sie 3 razy jeszcze przed jakakolwiek instalacja programow.Dodam ze mam przypuszczenia co moze byc tego przyczyna.Telefon jest z UK z sieci O2 i ma cos takiego jak O2 Active user interface.Probowalem to odinstalowac z menu Remove Programs ale wypisuje ze jest w uzyciu i najpier zebym zamknal aplikacje uzywajac Taskmanagera.W tym ostatnim nie ma otwartej zadnej aplikacji powiazanej z O2.Dawalem nawet Stop All ale tez nic nie pomaga.Nie wie ktos jak sie mozna tego pozbyc ??

Ogolnie dzieki za pomoc :)

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 10, 2005, 06:56:51 »
Poza MIDI i WAV mozesz jeszcze bez problemu stosowac dzwonki WMA - to prawie jak MP3. Musisz usunac proces tego programu (nie widoczny z task managera), ktory byc moze bedziesz mogl zamknac przy pomocy aplikacji iTaskMgr. Jesli wyskakuja bledy ze jakis plik jest uzywany, to wystarczy wejsc do tego katalogu gdzie on sie znajduje i zmienic jego nazwe. Po soft resecie bedziesz mogl juz odinstalowac ten program, a potem recznie usunac ten plik.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 10, 2005, 12:09:13 »
Super !! Pozmienialem nazwy plikow i zainstalowalem ITaskMgr ktory zamkna procesy i udalo sie wywalic to ustrojstwo.Mam nadzieje ze to bylo to co zwieszalo XDA.Ogolnie wczoraj przy przelaczaniu sie pomiedzy normalnym widokiem Wina i Active O2 sypnal sie tez ekran tzn.wyskoczylo pare poprzecznych paskow tak jakby ekranu nie odswiezyl.I co najdziwniejsze po kliknieciu na Start ktory byl poprawnie wyswietlany i uruchomienu jakiekokolwiek okna wszystko bylo ok.Po zamknieciu jednak teo okna i powrocie do pulpitu wracal stan poczatkowy.Pomogla zmiana ustawienia wygladu Wina...Juz sam nie wiem czy XDA moze byc uszkodzony czy po prostu jest to wina oprogramowania...Jesli dalej beda sie przydarzac zwisy i inne dziwne rzeczy sprobuje zmienic Rom na jakis inny.Ogolnie podam ktora mam wersje moze bedziesz wiedzial czy akurat ta sprawia jakies klopoty:

ROM Version: 1.31.00 WWE
ROM date:12/13/04
Radio version: 1.06.00
Prptocol version:1337.38
ExtRom version:1.31.139 WWE

Dzieki za wszelkiego rodzaju sugestie.Pozdrawiam.

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 10, 2005, 18:26:59 »
Mozesz zawsze sprobowac wgrac jakis inny ROM - nie z O2 tylko innego producenta.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 11, 2005, 13:34:36 »
Cytat: jakub kańczugowski
Mozesz zawsze sprobowac wgrac jakis inny ROM - nie z O2 tylko innego producenta.

Jesli po odinstalowaniu Active O2 co zrobilem wczoraj bedzie dalej sie wieszal tak tez uczynie.Narazie jest ok.Wgralem Destinatora i dziala na PDA.Dzisiaj bede mial pozyczony GPS od kolegi Globsat Bt338.Zobaczymy jak to dziala.Natomiast mam pytanie:co bys wybral - musze kupic GPS dla siebie - Globsat bt 338 czy Ricaline 6033 ??Ten ostatni jest nowszy ale jak szukalem jest wiele sprzecznych uwag dotyczacych tych modeli.Zaznaczam ze Ricaline moglbym kupic taniej biz Globsat...Pozdrawiam.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 12, 2005, 06:19:36 »
pewnie ile uzytkownikow tyle opinii...

zarowno ja i Kuba posiadamy BT338 ;) wiec odpowiedz na pytanie "co bys wybral?" jest oczywista

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 12, 2005, 08:04:43 »
Na poczatku przyszlego tygodnia opublikuje test Rikaline 6033 (a dokladnie jego klona) w porownaniu z BT-338

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 12, 2005, 12:16:44 »
Czekalem na opinie a aukcja na E-bayu juz sie konczyla - zdecydowalem sie sam i wybralem Rikaline 6033 - wydaje mi sie ze dobra cena - 400 zl z dostawa.Mysle i mam nadzieje ze nie bede zawiedziony.Aha jeszcze jedno pytanko.Bawilem sie wczoraj Bt-338 i Destinatorem 3.0.Jest jakas opcja w Destinatorze zeby nie wylaczal podswietlenia ekranu w czasie nawigacji ?Czy trzeba to po prostu zrobic recznie i ustawic to w zakladce Settings...Mowa o pracy na baterii PDA - ladowarki samochodowej jeszcze nie posiadam.Pozdrawiam.

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 12, 2005, 21:27:36 »
Musisz recznie wlaczyc to podswietlanie na stale.

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 31, 2006, 19:08:56 »
a ja mam pytanko - jak w Wizardzie ustawic mp3 jako sygnal dla sms?
Bo po wgraniu do windows/rings mp3`jek sa one w wyborze dzwonka polaczenia ale nie ma ich w wyborze dla sms`ow...