ActiveSync - nie komunikuje sie

• 4 Odpowiedzi
  • 1069 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MDArek

• 253
  • NOTEs
« dnia: Czerwiec 05, 2005, 23:35:32 »
Po zainstalowaniu AC 3.8 (ale wersja nieistotna) nie chce znalezc mojego MDA Compact. Usb wyczuwa ze urzadzenie jest podlaczone ( jak wejde w menagera urzadzen to pokazuje HTC na USB) natomiast active sync ma ikonke szara i nie widzi MDA. Natomiast na innym kompie ( w pracy ) dziala bez zastrzezen. Nie mam zainstalowanego zadnego softu do komunikacji , nie mam firewalla, nie mam zadnego antywirusa ( na czas prob oczywiscie ) i nic. Pomocy , bo instalacja od nowa systemu nie wchodzi w rachube. Resety na obu urzadzeniach tez nie pomagaja ani kolejne instalacje ActiveSynca. Szukalem na forum - rozwiazania zadnego nie znalazlem prosze o pomoc ! Z gory dziekuje .

*

Offline adzios

• 1214
  • PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych.
    • Naprawa urządzeń mobilnych
  • Sprzęt: Lutownice IR BGA, Weller, Ersa, HotAir'y i inne cuda do napraw.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2005, 02:37:18 »
looknij może czy usunięcie "urządzeń przenośnych"  w AS (partnerstwa z PDA - chodzi o wszystkie sprzęty podłączane kiedyś jak i teraz do AS)  coś zmieni.. - czasem to pomaga.

( (ActiveSync)/Plik/usun powiązanie - czy jakoś tak)
PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 06, 2005, 05:30:28 »
Włączyłeś oczywiście szukanie na USB w AS?
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline MDArek

• 253
  • NOTEs
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2005, 07:15:42 »
Urzadzenie przenosne jest instalowane poraz pierwszy na tym komputerze , nie ma wiec zadnych innych, polaczenia do activesynca wiec sila rzeczy sa nie powiazane z niczym innym. Usb tez oczywiscie wlaczykem.

[Dodano: 2005-06-06 09:41:10]
Nowy TROP - Pocket przestal sie komunikowac z 2 kompem z ktorym wczesniej sie komunikowal - co radzicie ?

*

Offline MDArek

• 253
  • NOTEs
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 06, 2005, 13:44:31 »
Nie moglem zniesc tej sytuacji. Zrobilem twardy reset i poszlo. Nie jest to rozwiazanie - a jedynie odsuniecie problemu. Jesli ktos wpadnie na rozwiazanie to prosze piszcie