Pointui- dla mnie rewelka, sprawdźcie i piszcie co i jak?

• 13 Odpowiedzi
  • 3030 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pati

• *
  • 64
Pointui- dla mnie rewelka, sprawdźcie i piszcie co i jak?
« dnia: Styczeń 01, 2008, 21:01:47 »
Witam :)
Z tej oto stronki
http://www.pointui.com/Home.aspx
myślę, że świetny programik dla a701 i nie tylko
Dopiero co zainstalowałem i jestem pod dużym wrażeniem ;). Dla mnie bomba. Program chyba darmowy i dodający fajny bajer do mio a701.
Proszę sprawdźcie sami i piszcie swoje spostrzeżenia, opinie, wszystko co można użyć, aby uprzyjemnić pracę z 701.
Dodam tylko, że nie jestem autorem programu i nie mam z niego żadnej korzyści, a zależy mi tylko na wspólnym odkrywaniu funkcji tego programu itp.

przy okazji
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2008

pzdr i miłego użytkowania  :grin:

EDIT: ja tu wypociłem posta, a tu już wcześniej Jakub dał cynk, a ja jakoś przeoczyłem to info. pzdr
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2008, 22:10:57 wysłana przez pati »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Pointui- dla mnie rewelka, sprawdźcie i piszcie co i jak?
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 01, 2008, 21:07:52 »
A tu kilka zrzutów z ekranu.
Uwaga przy Pl wersji systemu będzie się trochę gryźć .
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2008, 21:16:24 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »
potrzebna zgoda

*

Offline Darrarski

• 28
  • Sprzęt: SPV M3100
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2008, 22:49:05 »
No fajnie, fanie. Mam nadzieje że projekt będzie rozwijany, bo to co jest teraz zapowiada się ciekawie. Miałem już restart przy próbie zamknięcia outlooka przez pointui. Gdyby jeszcze dało się jakoś dostosować ekran today (np. edycja tych ikon na dole; wstawienie skrótu do książki adresowej), było by super.

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2008, 10:43:23 »
No fajnie, fanie. Mam nadzieje że projekt będzie rozwijany, bo to co jest teraz zapowiada się ciekawie. Gdyby jeszcze dało się jakoś dostosować ekran today (np. edycja tych ikon na dole; wstawienie skrótu do książki adresowej), było by super.

Projekt naprawdę ciekawy, ale brakuje mi kilku opcji. Oprócz tego co wymieniłeś, brakuje taks managera który by pozwolił bez problemu pozamykać uruchomione aplikacje, poza tym, gdy ja mam rozdzielone menu start na osobne katalogi to mam problem z dostępem np. do Games czy Office Mobile.

No ale to dopiero wersja 1.0, poczekamy co z tego wyjdzie dalej ...
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 02, 2008, 14:14:07 »
No fajnie, fanie. Mam nadzieje że projekt będzie rozwijany, bo to co jest teraz zapowiada się ciekawie. Gdyby jeszcze dało się jakoś dostosować ekran today (np. edycja tych ikon na dole; wstawienie skrótu do książki adresowej), było by super.

Projekt naprawdę ciekawy, ale brakuje mi kilku opcji. Oprócz tego co wymieniłeś, brakuje taks managera który by pozwolił bez problemu pozamykać uruchomione aplikacje, poza tym, gdy ja mam rozdzielone menu start na osobne katalogi to mam problem z dostępem np. do Games czy Office Mobile.

No ale to dopiero wersja 1.0, poczekamy co z tego wyjdzie dalej ...

Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Czy jakoś tak. Póki co, wersja 1.01 wspiera zlokalizowane ścieżki katalogów (start menu pewno...).
Kierunek dobry, czekam na dalszy rozwój, zwłaszcza lokalizacja interfejsu (minimum PL czcionki...), task manager (nie tylko podgląd i przełązenie uruchomionych programów, ale ich zamykanie), własna konfiguracja - zwłaszcza programów obsługi poczty, multimediów itp.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline pati

• *
  • 64
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 02, 2008, 15:55:19 »
Prozor, a jak u Ciebie wygląda Menu Aplikacje??
U mnie ciągle puste, bo zakładka Applications ciągle odnosi się do Windows\Start Menu\Programs (w polskiej lokalizacji- Windows\Start Menu\Programy)
Zmieniam, tak jak to ktoś wcześniej napisał na  Programs i kopiuje tam linki. W pierwszej chwili jest ok, w menu Applications pojawiają się programy, ale za chwilę nie wiem czemu folder Programs przenosi się do Windows\Start Menu\Programy\Programs
Czy ktoś wie dlaczego tak jest, czy jak ewentualnie to zrobić aby wszystko było ok.

pzdr

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 02, 2008, 20:10:09 »
Prozor, a jak u Ciebie wygląda Menu Aplikacje??
U mnie ciągle puste, bo zakładka Applications ciągle odnosi się do Windows\Start Menu\Programs (w polskiej lokalizacji- Windows\Start Menu\Programy)
Zmieniam, tak jak to ktoś wcześniej napisał na  Programs i kopiuje tam linki. W pierwszej chwili jest ok, w menu Applications pojawiają się programy, ale za chwilę nie wiem czemu folder Programs przenosi się do Windows\Start Menu\Programy\Programs
Czy ktoś wie dlaczego tak jest, czy jak ewentualnie to zrobić aby wszystko było ok.

pzdr

http://forums.pointui.com/viewtopic.php?t=19

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 10, 2008, 12:30:33 »
No i wyszła w końcu wersja na WM2003SE :D

http://forums.pointui.com/viewtopic.php?f=12&t=858

DL:
http://www.pointui.com/files/tests/1.02b/2003/1/home.ppc2003.zip

wygląda i działa super, coraz bardziej żałuję że nie mogę wgrać HTC Cube....

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 14, 2008, 17:43:23 »
No i wyszła w końcu wersja na WM2003SE :D
Czy to się jakoś instaluje, czy po prostu odpala?  :worried:
Nagrałem na kartę, odpaliłem i.... śmiga  :O
Wygląda ciekawie ale gdy poinstaluje się trochę programów to trochę trwa zanim się znajdzie to, co się chce - chyba przyzwyczaiłem się do standardowego startmenu...
Ale jako np. narzędzie do obsługi w aucie pewnie sprawdzi się lepiej niż rysik, którym ciężko trafić  :D

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 17, 2008, 00:42:36 »
9 lutego ogloszono iz pojawila sie ....

"Home Alpha Version for WM5/6 VGA Available for Testing"

czyli nareszczei cos dla tych ktorzy korzystaja z VGA w trybie realVGA .... czy ktos juz te najnowsza wersje moze testowal ?

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 21, 2008, 08:51:41 »
po mojemu to cos jak dotykowy symbian,a może ajfon...?masa skojarzen,imituje wiele rzeczy,jest dosc niefunkcjonalne aby z tego trwale korzystac,unieszkodliwilo mi budzik,nie wypelnia calosci windowsa-ciagle okna docelowe sa bez zmian windowsowskie...

ja sie pobawilem,pokazalem kilku osobom i wywalilem.
ale musze przyznac ze fajnie przygotowane i mimo wszystko swietnie wypada graficznie,miejmy nadzieje ze w miare rozwoju projektu pontui przykryje calego windowsa i będa dostepne może jakies skorki czy edytor skorek jak na symbiana...
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 23, 2008, 00:16:52 »
wersja 2003 na ekranach vga działa bardzo powoli i jest kwadraciasta jak qvga zarówno na wm2003se jak i wm6. Wersja dla wm5/6 chodzi płynnie na ipaq 214 a na dellu x50v z wm2003se już sie nie odpala. Programik raczej tylko do pobawienia bo funkcjonalny to nie jest.
Are you shpongled?

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 22, 2008, 01:07:13 »
wersja 2003 na ekranach vga działa bardzo powoli i jest kwadraciasta jak qvga zarówno na wm2003se jak i wm6. Wersja dla wm5/6 chodzi płynnie na ipaq 214 a na dellu x50v z wm2003se już sie nie odpala. Programik raczej tylko do pobawienia bo funkcjonalny to nie jest.

wersje 2003 na ekranach VGA można przyśpieszyć. Robisz to za pomocą... Force HiRes tool 1.65 (dop ściągnięcia z tąd: http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-Cupertino/2039/) :) No i żeby wszystkie elementy były poprawnej wielkości to podmieniasz Home.cdl, PointUI.cdl i PointUI.Fonts.cdl na te z wersji VGA :P