ja wiem ze to co teraz napisze to... nic madrego... ale sama prawda

opisywalek w ktoryms watku na forum swoje przejscia z klientem poczty w moim execu. mam go 9 miesiecy.. z licencja gprs (podmieniona na usim

) wiec od zawsze uzywalem klienta email, tego wbudowanego, bo szczerze mowiac najbardziej mi odpowiadal. az ktoregos dnia.. przestal dzialac.. tzn po soft resecie kasowal moja skrzynke. pamietal smsy i konto outlok, ale moje orange kasowal z cala zawartoscia.. co ja sie nawalczylem.. 3 dni ktore wstrzasnely mna i execiem

zmiana softu na qutek, pozniej na Tmobile, Vodafone, o2... i nic. na kazdym romie (wlacznie z wariacjami czyli radio z innego, extended rom z innego itp...) poddalem sie.. na zadnym klient email nie chcial zapamietywac ustawien.. (swoja droga najlepszy moim zdaniem rom to najnowszy vodafone tylko radio trzeba wywalic i wgrac z quteka 1.09, bo to 1.1 z vodafone wylacza quteka przy 30% baterii) (zreszta to temat na osobna wypowiedz)...
tak wiec zostalem po trzech dniach walki w przyslowiowej du..e.
klient po tylu hard resetach i flashowaniach konsekwentnie nie trybil..
zaczalem szukac innego klienta mail. niestety jedyny sensowny czyli webismail mi sie wywalal. w najnowszej wersji ktora podobno w 100% dziala na wm5. wiec... czarna rozpacz..
po kilku dniach.. z ciekawosci ustawilem jeszcze raz dane w kliencie... sciagnalem naglowki.. (wiec to samo co 100 razy robilem wczesniej..) zrobilem soft reset.. i co??? i wszystko dziala pieknie

wiec moze (skoro i tak go wyczysciles) zmien mu soft na vodafone (najnowszy wwe) (tylko nie zmieniaj na radio 1.1!!!!!!!) zrob mu pozniej kilka hard resetow... i moze zatrybi.. to juz jedyna rada.. wiem ze to malo logiczne.. ale u mnie pomoglo.. a raczej w ktoryms momecie jak sie to mowi... zaskoczylo

czego i Tobie zycze