po zainstalowaniu wireless modem XDA Exec ... AS nie dziala

• 9 Odpowiedzi
  • 664 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« dnia: Lipiec 10, 2006, 14:04:45 »
uffff, teraz po wylaczeniu AS co jest potrzebne zeby uruchomic w laptopie (win xp) wireless modem, AS wogole przestal dzialac .... tzn po ponownym wlaczeniu pokazuje iz .... connecting ... i to by bylo na tyle   :(

po drodze w prawym dolnym rogu ekranu na pasku pojawia sie w ikonka iz laptop nawiazuje nowe polaczenie sieciowe 10Mbit .... potem, po chwili znika .....  

proba re-instalacji AS i wrzucenia nowszej wersji nic nie daje ... nadal jest tylko connecting, zaznaczone sa w ocjach ... wyskakujace okienko kiedy laczy, lacz po USB etc

wyskakuje informacja ze Outlook nie jest defaultowym klientem poczty, mimo ze wczesniej to wogole nie przeszkadzalo, jednak zeby uciszyc te komendy przy ktorys zapytaniu czy outlook ma byc tym docelowym odpowiedzialem tam, jednak na niewiele sie to zdalo bo ... nadal o to pyta sierota   :))

prosze o info co robie zle lub gdzie jest pies pogrzebany ? przed instalacja wireless modem dzialalo i nie bylo problemu :mysli:

z gory dziekuje za help

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 10, 2006, 14:13:53 »
kurcze.. ja jak zainstalowalem sterowniki modemu i polaczylem sie z netem przez quteka to tez mialem podobny problem.. tyle ze u mnie dziala patenet usuniecia w as urzadzenia przenosnego, i reset peceta. a w quteku ustawienie as na tryb manual. i od tej pory chodzi.. niestety troche to upierdliwe rozwiazanie.. ale u mnie dziala..

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 10, 2006, 15:46:08 »
podejrzewam ze zmienilo ci ip w kartach sieciowych I dlatego as sie nie laczy
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 11, 2006, 02:11:00 »
Cytat: "romulus"
podejrzewam ze zmienilo ci ip w kartach sieciowych I dlatego as sie nie laczy

kierujac sie tymi uwagami .....

1. zrobilem hard reset pda, i na czystym pda robilem dalsze proby
2. zainstalowalem AS na innym komputerze, czystym i bez uprzedniej bytnosci AS

i co ?! ....  dokladnie to samo  :P

cos czuje ze bede sie musial znajomego poprosic zeby mi ROM przeflashowal bo to jakas wieksza chryja sie z tego zrobila

no chyba ze ktos ma inne pomysly (co to moze byc) ?!

of kors teraz nie majac backupu nie moge nic zainstalowac bo wujek Bill wymyslil iz gross softu instaluje sie via peceta ... a nie z CABow ... wiec tylko moglem bez problemu zainstalowac CAB-a z ustawieniami do sieci PLUS, echhhh ...

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 12, 2006, 00:55:51 »
jesli instalowales soft ze swojego pceta to wiekszosc cabow masz w c:/program files/microsoft activ sync/folder progsa...   caby na karte przez czytnik, karta do quteka i... z glowy :)

niektore z ppc owych progsow zakladaja swoj wlasny katalog w c:/program files i tam tez czesto sa juz w postaci cabow.

wiem ze to co pisze jest zapewne oczywiste ale.. moze pomoge :)

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 12, 2006, 12:06:17 »
Cytat: "ares_krk"
jesli instalowales soft ze swojego pceta to wiekszosc cabow masz w c:/program files/microsoft activ sync/folder progsa...   caby na karte przez czytnik, karta do quteka i... z glowy :)

niektore z ppc owych progsow zakladaja swoj wlasny katalog w c:/program files i tam tez czesto sa juz w postaci cabow.

wiem ze to co pisze jest zapewne oczywiste ale.. moze pomoge :)

no wlasnie, znalazlem i zainstalowalem tak .... jw
martwi mnie jednak niemoznosc robienia AS mimo zrobienia hardresetu i skasowania wszystkich danych na pda

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 12, 2006, 16:25:28 »
ja wiem ze to co teraz napisze to... nic madrego... ale sama prawda :)

opisywalek w ktoryms watku na forum swoje przejscia z klientem poczty w moim execu. mam go 9 miesiecy.. z licencja gprs (podmieniona na usim :) ) wiec od zawsze uzywalem klienta email, tego wbudowanego, bo szczerze mowiac najbardziej mi odpowiadal. az ktoregos dnia.. przestal dzialac.. tzn po soft resecie kasowal moja skrzynke. pamietal smsy i konto outlok, ale moje orange kasowal z cala zawartoscia.. co ja sie nawalczylem.. 3 dni ktore wstrzasnely mna i execiem :) zmiana softu na qutek, pozniej na Tmobile, Vodafone,  o2... i nic. na kazdym romie (wlacznie z wariacjami czyli radio z innego, extended rom z innego itp...) poddalem sie.. na zadnym klient email nie chcial zapamietywac ustawien.. (swoja droga najlepszy moim zdaniem rom to najnowszy vodafone tylko radio trzeba wywalic i wgrac z quteka 1.09, bo to 1.1 z vodafone wylacza quteka przy 30% baterii) (zreszta to temat na osobna wypowiedz)...

tak wiec zostalem po trzech dniach walki w przyslowiowej du..e.

klient po tylu hard resetach i flashowaniach konsekwentnie nie trybil..

zaczalem szukac innego klienta mail. niestety jedyny sensowny czyli webismail mi sie wywalal. w najnowszej wersji ktora podobno w 100% dziala na wm5. wiec... czarna rozpacz..

po kilku dniach.. z ciekawosci ustawilem jeszcze raz dane w kliencie... sciagnalem naglowki.. (wiec to samo co 100 razy robilem wczesniej..) zrobilem soft reset.. i co??? i wszystko dziala pieknie :)

wiec moze (skoro i tak go wyczysciles) zmien mu soft na vodafone (najnowszy wwe) (tylko nie zmieniaj na radio 1.1!!!!!!!) zrob mu pozniej kilka hard resetow... i moze zatrybi.. to juz jedyna rada.. wiem ze to malo logiczne.. ale u mnie pomoglo.. a raczej w ktoryms momecie jak sie to mowi... zaskoczylo :)

czego i Tobie zycze :)

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 12, 2006, 17:17:47 »
a z ciekawosci. pisales ze sprawdzales mda na zupelnie innym kompie. dwa pytania. czy to bylo po hard resecie mda, i czy na tamtym kompie byly zainstalowane sterowniki do modemu htc? i jeszcze jedno. jak uzyskales polaczenie jako modem? instalowales na pc jakas instalke modemu? i czy w ustawieniach polaczenia modemu via usb w ppc cos sie nie przestawilo? np na domyslne polaczenie via usb? teoretycznie to niemozliwe.. ale..  i czy jako modem sie laczy?

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 12, 2006, 20:18:17 »
Cytat: "ares_krk"
a z ciekawosci. pisales ze sprawdzales mda na zupelnie innym kompie. dwa pytania. czy to bylo po hard resecie mda, i czy na tamtym kompie byly zainstalowane sterowniki do modemu htc? i jeszcze jedno. jak uzyskales polaczenie jako modem? instalowales na pc jakas instalke modemu? i czy w ustawieniach polaczenia modemu via usb w ppc cos sie nie przestawilo? np na domyslne polaczenie via usb? teoretycznie to niemozliwe.. ale..  i czy jako modem sie laczy?

bylo to po hard resecie mda (tj napisalem), na tamtym pececie nie bylo sterownikow do modemu HTC, jako modem laczy sie na tym pierwszym gdzie  ciagle mowi (connecting ... i tyle)

jesli cos sie mialo przestawic na ppc ... to po hard rececie powinno to przeciez zniknac

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 12, 2006, 21:47:58 »
no wlasnie niby tak... ale u mnie zatrybilo dopiero po 4 zmianach softu.. moze to nie ma sensu... ale tak bylo..