Plantronics Voyager 815 Multipoint + HTC TyTN II + HTC Tornado (C600)

• 1 Odpowiedzi
  • 617 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Krosbi

• 40
  • Sprzęt: HTC TyTN II, Asus eeePc
Plantronics Voyager 815 niby przez Multipoint obsługuje dwa urządzenia jednocześnie.

Sparowałem TyTN II (ROM 6.0 - oryg. Orange)  i Tornado (ROM 6.1 Emulator ENG) i:

- słuchawka łączy się z jednym z telefonów (ikonka słuchaweczki na wyświetlaczu)
- wszystko na tym jednym telefonie działa OK

ale rozpoczynając połączenie drugim telefonem słuchawka cały czas pozostaje połączona z tym pierwszym. Żeby połączyła się automatycznie z drugim muszę w pierwszym telefonie wyłączyć Bluetooth.

Pan w serwisie w Warszawie (przez telefon) twierdzi, że powinno się przełączać.
Może to wina WM ?

UPDATE: okazało się, ze słuchawka w kartoniku to był model 855 a nie 815...

ale napiszcie może swoje doświadczenia z tego typu słuchawkami...
może się przydać, dla potomności :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2008, 16:42:48 wysłana przez Krosbi »

Odp: Plantronics Voyager 815 Multipoint + HTC TyTN II + HTC Tornado (C600)
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2008, 23:21:32 »
od dluzszego czasu szukam właśnie info jak te sluchawki sie zachowują.
miałem "chińskiego" multipointa, i on automatycznie łączył się z jednym telefonem, ale połączenie z drugim trzeba było wymusić z telefonu.
Kiedyś sprawdzałem jakąś Jabrę w Saturnie - było dokładnie tak samo.
Pytałem pomoc techiczną plantronicsa - i ci powiedzieli ze ich sluchawka w ogóle może połączyć się tylko z jednym telefonem na raz. Tak tez wynika z instrukcji. Moim zdaniem to jakas glupota. Ale właśnie obawiam się że tutaj też trzeba by wymuszać połączenie z drugą sluchawką.

A że jest to straszliwie upierdliwe (czesto odchodze od biurka ze sluchawką a telefony zostają na biurku, po czym musze podłączać jeden z nich) to nadal chodze bez żadnej sluchawki :D