Phone Edition - rozpoznawanie dzwoniącego

• 11 Odpowiedzi
  • 2402 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 03, 2005, 22:31:55 »
Eten M500 WM2003SE. Standardowo mam w systemie ustawiony dość mały font - takie mam preferencje. Jednak kiedy pojawia się powiadomienie o tym że ktoś dzwoni chciałbym aby to było jakimiś wielkimi BYKAMI, a nie malutkimi literkami w powiadomieniu...  (fajnie się sprawdza dawana w Etenie w standardzie aplikacja SMS'owa). Jest jakaś aplikacja która to załatwia w kwestii połączeń telefonicznych?
Dodatkowo przydała by się aplikacja która pozwalała identyfikować dzwoniącego (czy też grupy dzwoniących) przez dźwięk dzwonka...
Wiem, że istnieje coś takiego jak Photo Contacs...Ale to dość drogie.  Jakieś tańsze/freeware zastępniki?

BartMan

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2005, 22:56:05 »
Identyfikacja dzwoniącego przez dźwięk dzwonka - MortRing - za free, ale super - do pobrania w dziale download.

*

Offline aigel

• 299
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2005, 08:59:29 »
Cytat: BartMan
Eten M500 WM2003SE. Standardowo mam w systemie ustawiony dość mały font - takie mam preferencje. Jednak kiedy pojawia się powiadomienie o tym że ktoś dzwoni chciałbym aby to było jakimiś wielkimi BYKAMI, a nie malutkimi literkami w powiadomieniu...  (fajnie się sprawdza dawana w Etenie w standardzie aplikacja SMS'owa). Jest jakaś aplikacja która to załatwia w kwestii połączeń telefonicznych?
Dodatkowo przydała by się aplikacja która pozwalała identyfikować dzwoniącego (czy też grupy dzwoniących) przez dźwięk dzwonka...
Wiem, że istnieje coś takiego jak Photo Contacs...Ale to dość drogie.  Jakieś tańsze/freeware zastępniki?

BartMan

W Eten M500 jest wbudowana aplikacja "Incall Recognition" za pomocą której można do kazdego kontaktu, lub grupy kontaktów dodać konkretny dzownek, konretny obrazek  i konkretne tło na którym obrazek będzie wyświetlany w przypadku ru telefonu.przyjścia połaczenia z  danego numeru telefonu.
Aplikacja dostepna jest w zakładce Narzędzia w Kontaktach..

poz
aigel

*

Offline misiaczekm

• **
  • 163
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2005, 09:16:51 »
dodam tylko, że w menu figuruje pod nazywą Ree Call Recognition
() ()    MisiaczekM
( o )
() _ ()
() ()

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 04, 2005, 10:24:59 »
Jak widać - sam nie wiem co mam.
Wielkie dzięki za pomoc.

BartMan

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 04, 2005, 13:16:30 »
Ja z pokrewnym pytaniem, XDA2 z romem od ERY WM2003, jak ustawic aby nazwisko dzwoniacego pobierane bylo z kontaktow a nie z karty sim (poza przegraniem kontaktow i wykasowaniem z sima). Bo jeszcze nie udalo mi sie zaobserwowac w jakich okolicznosciach pobiera nazwe z kontaktow a kiedy z sima...

*

Offline sp4jkk

• 322
    • http://www.odkurzacze.elk.pl
  • Sprzęt: HTC ONE V, Nokia E51 i E52
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 24, 2005, 21:58:45 »
A ja mam pytanie, bo szukam na forum ale nie mogę znaleźć:
Co zrobić, żeby wyświetlało się nazwisko osoby dzwoniącej (jeśli jest w książce) albo numer osoby dzwoniącej.
Mam wm2003se na XDA II i jak ktoś dzwoni to tylko wyświetla się okienko o połączeniu przychodzącym a dopiero jak odbiorę rozmowę to wyświetla się albo nazwisko albo numer tej osoby.

Wiem, że na forum było coś na ten temat ale nie mogę znaleźć.
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.

Jacek sp4jkk
SPV M3100 był, był Samsung Omnia. Była Omnia jest Nokia E51 i E52 oraz HTC ONE V. Do nawigacji jest Lark 50.2.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 24, 2005, 22:20:14 »
Jesli trzymasz kontakty w pamieci telefonu to powinno identyfikowac dzwoniacego od razu. Nie potrzeba zmieniac zadnych opcji.

*

Offline sp4jkk

• 322
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 24, 2005, 22:40:56 »
No chyba w pamięci telefonu bo ich jest ponad 700 wpisów i dość rozbudowanych. Na karcie sim mam tylko 2 kontakty zapisane. Więc tym bardziej nie wiem dlaczego tak się dzieje.
Jest to trochę denerwujące, bo praktycznie odbieram telefon i jak nie zaczekam aż się wyświetli to nie wiem z kim rozmawiam. Nie mówiąc o braku możliwości nieodbierania niechcianych połączeń.

Może ktoś pamięta, czy to był jakiś trick - bo coś mi się kojarzy, że był wątek na ten temat, ale już straciłem rachubę. A nie chce mi się wgrywać od nowa systemu, żeby sprawdzić czy coś poprzestawiałem nieumyślnie. Może zrobie hard reset po wcześniejszym backupie i zobaczeco wyjdzie z tego. Choć czasu natakie zabawy nie mam za wiele.
SPV M3100 był, był Samsung Omnia. Była Omnia jest Nokia E51 i E52 oraz HTC ONE V. Do nawigacji jest Lark 50.2.

*

Offline sp4jkk

• 322
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 26, 2005, 17:37:22 »
Witam, problem rozwiązałem sam grzebiąc w katalogu Windows a konretnie w StartUp.
Jest tam pliczek Caller ID czy coś w tym stylu. Wywaliłem go z autostartu i już identyfikacja była standardowa. Potem skopiowałem goz powrotem i zaczęło działać normalnie. (dziwne, nie?) teraz jak ktoś dzwoni to mi wyświetla numer i nazwisko (jeśli jest w książce) i dodatkowo zdjęcie. Czyli Photo Contacts coś nawalił.

A niby nic się nie zmieniło. Tylko skasowałem i znów go skopiowałem (po restarcie oczywiście).

Pozdrawiam.

Odp: Phone Edition - rozpoznawanie dzwoniącego
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 17, 2008, 12:07:09 »
Mam podobny problem, mam MDA Compact na platformie WM 2003 i nie potrafie spersonifikowac dzwonka do dzwoniacego. Program o którym mowiliscie MortRing ma taka funkcje ale przy duzej ilosci dzwonkow istnieje problem - nie mozna na nim wskazac dzwonkow umieszczonych na storage card, dostepne sa tylko te zrzucone do c/windows/rings.. Program Photo Contacts jest super, tylko nie wiem gdzie go nabyc ( po za strona producenta ). Powiedzcie czy jest jakis inny sposob na personifikacje lub gdzie u nas mozna kupic ten program   Photo Contacts!!! ???

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Phone Edition - rozpoznawanie dzwoniącego
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 17, 2008, 13:44:05 »
U nas nigdzie zapewne, musisz go kupic na stronie producenta, ew. jakies handango czy pocketgear i zaplacic karta albo PayPalem.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.