PDA jako pilot do PC

• 25 Odpowiedzi
  • 2335 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

damist

PDA jako pilot do PC
« dnia: Kwiecień 10, 2008, 21:09:59 »
Cześć. Ostatnio wywaliłem wszystkie stare anologiczne graty grające z powodu że rozbudowałem sobie pod względem audio dodatkowy komputer.
Brakuje mi jednego . Pilota :P
Nie chcę kupować XP media center i do tego tego pilocika żeby tym sterować bo poprostu szkoda mi pieniędzy i jest to ostateczność.
Chciał bym używać do tych celów pocketa. Zależy mi tylko i wyłącznie na przeglądaniu zasobów  dysku z muzyką i włączania i zmieniania piosenek pocketem tak by grały na głośnikach PC.
Próbowałem bawić się zdalnym pulpitem jednak niestety dźwięk odtwarzanej muzyki z komputera wędruje na głośnik PDA a nie jak chę na głośniki komputera. I tu pytanie do was.
Czy istnieje możliwość by pulpit zdalny nie wysyłał dźwięku na PDA a normalnie na PC ?
Jeżeli ma ktoś inne pomysły to dysponuje wszystkimi modułami bezprzewodowymi więc może by jakoś inaczej je wykorzystać ?
 Proszę o pomoc.
pozdrawiam

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
Odp: PDA jako pilot do PC
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2008, 21:13:01 »
Zamiast pulpitu zdalnego polecam Salling Clicker, działa pod WM, POS i Symbianem, działa przez Wifi i BT. Współpracuje z WMP, Winampem i iTunesem. Bardzo miły interfejs, właściwie można obsługiwać bez rysika, do tego w pełni konfigurowalny.  :P

*

damist

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2008, 21:15:27 »
Współpracuje z WMP, Winampem i iTunesem. Bardzo miły interfejs, właściwie można obsługiwać bez rysika, do tego w pełni konfigurowalny.  :P
I tu ogromny problem się pojawia. Nie korzystam z tych programów , które wymieniłeś bo dają beznadziejną jakość dźwięku i nie obsługują systemów Dolby Prologic II i CLMEI - 2  :-| Ale sprawdze ten program

Może jakieś inne pomysły ?

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2008, 21:23:22 »
Czyli formatów kompresji stratnej nie używasz?  :O
Swoją drogą jaki to program?
Na stronie producenta oraz na forum są wtyczki do pozostałych odtwarzaczy...

*

damist

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2008, 21:27:59 »
Czyli formatów kompresji stratnej nie używasz?  :O
Swoją drogą jaki to program?
Na stronie producenta oraz na forum są wtyczki do pozostałych odtwarzaczy...
Pover DVD Deluxe 7 Music Pack
Wtyczki do winampów i tych innych odtwarzaczy praktycznie dużo nie dają :P
Power DVD idealnie współpracuje z moją kartą dźwiękową i dźwięk jest nie porównywalny z iTunes , winampem czy WMP z jakimiś tam wtyczkami.
Ja lubie dobrą jakość dźwięku i jestem wybredny  :P Obłsuga Power DVD to konieczność no chyba że coś równie dobrze będzie grało jak on :P

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 11, 2008, 09:47:44 »
foobar2000 też jest dobry jakościowo ja używam:P a tak apropo to nie możesz zakupić jakiejś klawiaturki bezprzewodowej? to by chyba rozwiązało problem :P

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 11, 2008, 10:36:02 »
Klawiaturki ponizej 200zl to badziew niestety...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 11, 2008, 10:59:05 »
Klawiatura to jakby nie patrzeć dość duzy pilot  :P

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 11, 2008, 11:15:39 »
taż fakt :| Apropo jakiego programu używasz do zdalnej obsługi pulpitu? też bym się pobawił :grin:

*

damist

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 11, 2008, 15:52:27 »
Klawiaturki ponizej 200zl to badziew niestety...
Dokładnie. Bardziej opłaca się już kupić ten pilocik do MC. Czyli nic nie ma po za tym programem co polecił Konrad ?
Apropo jakiego programu używasz do zdalnej obsługi pulpitu? też bym się pobawił :grin:
Standardowa aplikacja w systemie Remote Desktop :P

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 12, 2008, 18:59:28 »
A coś jaśniej, znalazłem coś o tej nazwie ale nie było wspomniane nic o wm/pda tylko o zdalnym terowaniu pc z systemem xp 2000 2003 itd.

*

Offline srwe

• **
  • 197
  • Sprzęt: N50 Premium
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 12, 2008, 19:06:04 »
a może takie coś:
http://www.elektroda.net/dla_kompa/girder.html
można użyć wtedy jakiegoś nieużywanego pilota i gitara :P
Ten wirus to posiadacz PDA inaczej nazywany użyszkodnik - coś zawsze namota i zwala na wirusy komputerowe.
PDAclub=syfbiany, wółemy i palmzłoschy :P
omnia złomnia :P

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 12, 2008, 19:22:24 »
Ja ostatnio szukałem zdalnego pulitu przez GPRS, ale nic mi nie działa...
Za to po wi-fi bardzo ładnie sprawuje się z2 Remote2PC  :D

Do odpalania muzyki nadaje się doskonale!
Włączasz wi-fi, program, przez zdalny pulpit odpalasz playerke i możesz się odłączyć.
Niestety jest płatny.
Nienawidzę Androida!

*

damist

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 12, 2008, 22:51:51 »
Ja ostatnio szukałem zdalnego pulitu przez GPRS, ale nic mi nie działa...
Za to po wi-fi bardzo ładnie sprawuje się z2 Remote2PC  :D

Do odpalania muzyki nadaje się doskonale!
Włączasz wi-fi, program, przez zdalny pulpit odpalasz playerke i możesz się odłączyć.
Niestety jest płatny.
Dźwięk zostaje przy komputerze ?
Napisane: Kwiecień 12, 2008, 22:50:39
A coś jaśniej, znalazłem coś o tej nazwie ale nie było wspomniane nic o wm/pda tylko o zdalnym terowaniu pc z systemem xp 2000 2003 itd.
wpisz sobie w forumową szukajkę " pulpit zdalny " i będziesz wiedział co i jak

*

Offline Paveu69

• 1174
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 12, 2008, 23:58:15 »
Dźwięk zostaje przy komputerze ?

Tak, bo PDA robi tylko za monitor i klawiature :)
Z resztą możesz ściągnąć wersję 10-dniową i potestować :)

Poza tym w Remote Desktop też masz opcję że dźwięki idą z komputera:
Options (prawy softkey) > zakładka Sound > z listy wybierasz Play on remote computer
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2008, 00:00:57 wysłana przez Paveu69 »
Nienawidzę Androida!

*

damist

« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 13, 2008, 12:46:03 »
Poza tym w Remote Desktop też masz opcję że dźwięki idą z komputera:
Options (prawy softkey) > zakładka Sound > z listy wybierasz Play on remote computer
U mnie czegoś takiego nie ma

------------------------
Paveu69 - dzięki za program. Dokładnie to czego szukałem :ok:
Swietnie działa nawet na badziewiach z TI OMAP i malutkimi ekranikami 2,8cala co przy normalnym pulpicice zdalnym nie było zbyt przyjemne :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2008, 13:40:52 wysłana przez damist_Damian Statkiewicz »

*

Offline Paveu69

• 1174
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 13, 2008, 14:25:41 »
Nie ma sprawy  :ok:  Mam jeszcze 3 dni testowania - skusił bym się na pełną wersję, gdyby można było jeszcze ustawić połączenie przez GPRS, lub inny Acces Point niż mój lifebox  :|

U mnie czegoś takiego nie ma
To spróbuj ściągnąć jakąś inną instalke z neta - w google pod "Remote Desktop Mobile WM6" jest tego od groma!

A tak przy okazji - mógłby mi ktoś podrzucić Terminal Service Client, bo ściągnąłem sobie z neta, ale wyrzuca "'mstsc40' is not valid PPC application"
Nienawidzę Androida!

*

damist

« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 13, 2008, 14:38:34 »
A tak przy okazji - mógłby mi ktoś podrzucić Terminal Service Client, bo ściągnąłem sobie z neta, ale wyrzuca "'mstsc40' is not valid PPC application"
Niestety wczoraj zmieniałem rom i w nowym nie mam tej funkcji.
Ps. ten program strasznie wolny jest

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 16, 2008, 22:36:13 »

Ja lubie dobrą jakość dźwięku i jestem wybredny  ..Nie korzystam z tych programów , które wymieniłeś bo dają beznadziejną jakość dźwięku i nie obsługują systemów Dolby Prologic II i CLMEI - 2

Bez urazy,wybredny to może jesteś ale o jakości dzwięku to chyba nie masz za bardzo pojęcia słuchając muzy z PC(nawet z najlepsza kartą)Jestem ciekaw jeszcze z czego ten dzwięk się wydobywa (hmm..może z głośników na biurku he he)Jakoś audio=kolumny+wzmacniacz(lampowy najlepiej,ale to rarytas)+CD i tyle,wtedy możemy porozmawiać o jakości audio!Pozdrawiam! :P

No... sorrki ale to co tu piszesz o dzwięku to już śmiech jest i...od kiedy to Power DVD to soft do odsłuchu audio jest?????
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2008, 22:45:53 wysłana przez !Novy »
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

damist

« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 17, 2008, 08:32:56 »

Ja lubie dobrą jakość dźwięku i jestem wybredny  ..Nie korzystam z tych programów , które wymieniłeś bo dają beznadziejną jakość dźwięku i nie obsługują systemów Dolby Prologic II i CLMEI - 2

Bez urazy,wybredny to może jesteś ale o jakości dzwięku to chyba nie masz za bardzo pojęcia słuchając muzy z PC(nawet z najlepsza kartą)Jestem ciekaw jeszcze z czego ten dzwięk się wydobywa (hmm..może z głośników na biurku he he)Jakoś audio=kolumny+wzmacniacz(lampowy najlepiej,ale to rarytas)+CD i tyle,wtedy możemy porozmawiać o jakości audio!Pozdrawiam! :P

No... sorrki ale to co tu piszesz o dzwięku to już śmiech jest i...od kiedy to Power DVD to soft do odsłuchu audio jest?????
Co to ma wspólnego z tematem ? Ja nie pytam się co jest lepsze tylko prosiłem o program , który umożliwi sterowanie PC . Owszem to co piszesz sens ma bo żaden PC nie zastąpi dobrego zestawu hi fi jednak ja nie mam miejsca na zastawianie pokoju takim sprzętem :)
No... sorrki ale to co tu piszesz o dzwięku to już śmiech jest i...od kiedy to Power DVD to soft do odsłuchu audio jest?Huh??
Polecam zapoznanie się pierw z tym programem http://www.cyberlink.com/english/products/powercinema/5/mediacenter.jsp#music bo to co napisałeś to mnie rozwaliło.
Jestem ciekaw jeszcze z czego ten dzwięk się wydobywa (hmm..może z głośników na biurku he he)
Karta dźwiękowa jest podłączona pod wzmacniacz klasy H+ z systemem zasilania głośników Super Woofer Driver. Dźwięk wydobywa się z zestawu głośników 5,1 marki  Technics :P
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2008, 08:52:22 wysłana przez damist_Damian Statkiewicz »

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 17, 2008, 10:56:46 »
Co by nie nakręcać na siłę postów,szybko do rzeczy.
1.Odpowiedz może nie w temacie ale w woli wyjaśnienia "wybrednego" a zarazem lekko cwaniackiego podejścia do tego co w swych postach piszą inni,taki klaps  :P
2.Znam ten program i nie nadaje się do odsłuchu audio stereo,jedynie symuluje taki dzwiek jak pisze sam producent;CyberLink Virtual Speaker (CLVS)  simulates the feeling of surround sound when multi-channel audio is played via two speakers, providing a choice of three audio environments: Living Room, Theater, and Stadium.
3.A propos wzmacniaczy klasy H+ (jesli piszesz o wzmacniaczu Technics to ta opinia X10 he he)
cyt:Nie chcę cię martwić, ale są to slogany reklamowe wymyślone przez Technicsa, żeby przyciągnąć mniej doświadczonych klientów, klasa AA nie ma nic wspólnego z audiofilskimi wzmacniaczami pracującymi w klasie A, a klasa H+ to oznaczenie jakie Technics stosuje w przypadku amplitunerów.Technics z dopiskiem w symbolu H+. Dużo bajerów, nic ponadto. Dobry do kuchni-przyjemniej się pichci.
4.Co do głośników to ...Technics odpada,jeśli już chcesz sie pochwalić to kolumny KEF serii iQ,Yamo,Dali (produkowane nawet w 5.1)

I tyle w woli wyjaśnienia.Jeśli uważasz że program którego używasz ma jakość audio stereo lepszą niż programy które polecają  inni no to sorrki ale to tylko subiektywne wrażenie twego ucha i to że jesteś wybredny jeśli chodzi o dzwięk jest....nieprawdą.Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2008, 11:05:14 wysłana przez !Novy »

*

damist

« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 17, 2008, 11:08:01 »
To prawda power dvd wyłącznie symuluje dźwięk przestrzenny jednak całkiem dobrze mu to wychodzi przy kiepskiej jakości nagrań. Wolę go jednak od Winampa , który daje wyłącznie szerokie stereo  na wszystkie głośniki . Widzę że masz większą wiedzę w tym temacie więc może zaproponuj jakiś program , który najlepiej sprawdzi się do odtwarzania muzyki w media center ?

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 17, 2008, 11:19:15 »
Nie słucham muzyki z PC ale upierałbym się przy programie (jak radzi wikrap1-szacun!) Foobar kiedyś go używałem.Proponuje zapoznać się z tematem z tego forum http://www.audiostereo.pl/Najlepszy_program_do_odtwarzania_stereo_36230.html znajdziesz tam konfiguracje Foobar-a.
No i bez urazy za mocne słowa!Pozdrawiam! :wink:

Zobacz jeszcze tu http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=19&id=788&jetAudio+7.0.5.3040+Basic  jetAudio 7.0.5.3040 Basic program potrafi obsługiwać dzwięk audio stereo ale także zestaw 5.1 i to bez żadnego pluginu jak pisze producent!Powinien byc dobry dla Ciebie!
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2008, 11:26:22 wysłana przez !Novy »

*

damist

« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 17, 2008, 11:30:17 »
Nie słucham muzyki z PC ale upierałbym się przy programie (jak radzi wikrap1-szacun!) Foobar kiedyś go używałem.Proponuje zapoznać się z tematem z tego forum http://www.audiostereo.pl/Najlepszy_program_do_odtwarzania_stereo_36230.html znajdziesz tam konfiguracje Foobar-a.
Zaraz się z tym zapoznam. Dzięki :)
Zobacz jeszcze tu http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=19&id=788&jetAudio+7.0.5.3040+Basic program potrafi obsługiwać 5.1 i to bez żadnego pluginu jak pisze producent!Powinien byc dobry dla Ciebie!
Bawiłem się nim kiedyś i on niby obsługuję 5.1 jednak to też zwykłe stereo wide + jakieś tam płatne dodatki ale zobacze bo może coś się zmieniło. Zeby nie było że jestem za muzyką z PC to powiem szczerze że przeważnie i tak leci wszystko z odtwarzacza w audio cd bo jakość beż porównania z takim mp3 średniej jakości :P
No i bez urazy za mocne słowa!Pozdrawiam! mruga
Spoko , każdego może ponieść :wink:

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 17, 2008, 15:31:40 »
A ja od razu polecam czytnąć oficjalne forum Foobara, na którym zauważono że jakość jego dzwięku jest praktycznie identyczna niż w przypadku Winampa.

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 17, 2008, 19:01:37 »
byc może ale i tak w foo masz pełną kontrolę nad dźwiękiem wszystkie resamplingi cuda na kiju i nawet jak twórcom cos nie pójdzie to możesz se poprawić jest definiowalny jest mnóstwo wtyczek i skinów dlatego winamp wysiada przy foo