palmofon - jako terminal voip w WifiLanie - rekomendacje?

• 0 Odpowiedzi
  • 538 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

palmofon - jako terminal voip w WifiLanie - rekomendacje?
« dnia: Styczeń 15, 2007, 23:36:51 »
Witam,

Kilka dni temu kupiłem Tytn'a. Istotną funkcjonalnością miało być wykorzystywanie go jako terminal do Voipa w WifiLanie. No i jak na razie - duże rozczarowanie:
1. zasieg (jako odleglość od Access Pointa) kiepski - praktycznie jedynie parę metrów i jedna ściana,
2. transfery z Internetu - jakieś słabe (w porównaniu z laptopem) - ale jeszcze dobrze nie mierzyłem,
3. Skype - pod Access Pointem - działa przyzwoicie, ale nie ma połączeń video (czy jakieś inne komunikatory mają tą funkcjonalność?).
4. ów słynny problem z brakiem możliwości stosowania głośnika telefonu do obsługi połaczeń VoIP.

Czy możecie zarekomendować mi inne palmofony, które byłyby wolne od powyższy dysfunkcji?

Oczywiście Tytn ma kilka innych zalet, z których mam nadzieję się cieszyć (HDSPA, klawiatura, dość przyzwoita obudowa, fajny ekran), ale ... jeszcze tak naprawdę nie zacząłem.

Pozdrawiam

rrr

PS Tak swoją drogą, to poziom wsparcia dla tego urządzenia jest daleki od perfekcji. 3 tys. brutto a serwis w Vobisie nie odbiera telefonów, Flashplayer (do youtube) się nie instaluje, upgrade'e ROMu będę robił sam. To jednak wciąż sprzęt dla entuzjastów. Czyż nie?