P O M O C Y ! ! ! ! ! !H E L P ..HILFE..AJUTA !!!!

• 3 Odpowiedzi
  • 408 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 18, 2006, 22:05:06 »
Sluchajcie o wielcy kamraci PDA CLUB potrzebna natychmiastowa pomoc...........Padla mi karta sd w xda 2 ,mam na niej wazne dane......czy ktos wie jak i czy mozna z  niej odzyskac zawartosc.....jest to karta firmy TOSCHIBA sd 512......Pisze w tym dziale bo tu b.b duzo ludzi zaglada.......karta wysypala sie jak wyjelem ja z palma przesunolem przelacznik zabezpieczenia  wsadzilem zpowrotem i h...... wielki kiszka palm nie widzi jej...podlaczylem do lapka przez adapter do kart sd i komp sie mota i tez nie kicha kaze wsadzic dysk....................WIEC WIELKA PROSBA,,,JAK KTOS WIE JAK I CZY SIE DA ODZYSKAC DANE TO PROSZE O JAKIS CYNK...(zdaje sobie sprawe ze to chyba jest nie osiagalne ale moze moze....)

*

Offline Waldzio

• 919
  • Sprzęt: HTC Magician, Artemis, Dream, Vision
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2006, 00:31:00 »
Próbowałeś przesunąć przełącznik spowrotem... :roll:

A tak na serio, nie znam konstrukcji wewnętrznej ale może ten przełącznik pełni role jakiejś zworki i przy przesunięciu oderwała się jakaś część obudowy... i może gdyby spróbować otwożyć obudowe (jeśli to nie jest z jednego kawałka) i porozglądać się w okolicy tego przełącznika to może znalazło by się jakąś usterke mechaniczną... (może to jest głupi pomysł ale napewno ostateczny...)

*

Offline Baronik21

• 382
  • "Olsztyn kocham, moją małą Amerykę"
  • Sprzęt: Qtek 1010 (komplet erowy) i Qtek 9000
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2006, 22:30:49 »
Ja na swoim laptopie używam Drive Rescue i zazwyczaj wszystko odzyskuje
na pada niestety nic nieznam
Pozdrawiam
"Powinien być prosty jak zegarek świat Po każdym "tik" byłoby "tak""

odp......
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2006, 23:20:42 »
karty się nieda rozebrać bo jest zalana plastikiem.....myśle że to nie jest wina przełącznika on odpowiada tylko za zablakowanie przed skasowaniem.,,,a co do odzyskiwania danych tu jest  problem że ona się nawet nie komunikuje z kompem czy z palmem....i tu jest ból......jak ją wsadzam do czytnika do pc to on miele i miele i szuka dyski i nie może znaleść...TAK COŚ MI SIĘ ZDAJE ŻE MIEJSCE TEJ KARTY JEST W RECYLKINGU...!!!!! i to tak się chyba zakończy...............szkoda.... :cry:  :cry:  :cry: