padł MDA 2 :( pomocy

• 14 Odpowiedzi
  • 1165 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Sbs2k

• *
  • 75
    • www.sexoholik.pl
« dnia: Kwiecień 08, 2006, 14:26:51 »
Witajcie. Dzisaj w nocy padł mi na ładowaniu MDA 2 :( Ramo chciałem wyłączyć go z ładowania to telefon nie reagował, wyciągnołem baterie i nic to samo - nie włącza się :( po 2 godzinach telefon się włączył ale co chcile się resetuje całkowicie i wyłącza się :( co robić i co się z nim stało :( pomocy bo jestem załamany i nie wiem co z tym robić. ;(
Pozdrawiam, Przemek Szewczyk

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2006, 15:16:39 »
sproboj wprowadzic go w stan bootloadera
SDTV team

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 09, 2006, 07:30:49 »
bootloader  dla wm2005
power button, kamera button ,  DPad i rysik w dziure ;)
a dla starszych systemow DPad+power botom + rysik w dziure

jesli ekran stanie sie ciemny z napisami  czarna czcionka.. to jestes w domu
Wystarczy wrzucic nowy rom i po zabiegu
SDTV team

*

Offline Sbs2k

• *
  • 75
    • www.sexoholik.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 09, 2006, 11:48:21 »
możesz mi powiedzieć, gdzie i jak mam pobrać ROM żebym miał w swoim PDA WM2005 ??
Pozdr. Przemek Szewczyk

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 09, 2006, 15:12:08 »
jest cały wątek na ten temat w tematach przyklejonych
SDTV team

A co robić jak po zmianie romu nie wstaje
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 10, 2006, 12:23:44 »
Wgrałem WM 5 Himalaya, wszystko poszło dobrze ale po restarcie i ekranie startowym qteka nie wstaje system. Co robić pomocy.

U mnie podobnie
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2007, 10:57:30 »
Mam podobny problem, a mianowicie zmieniłem na baterię całkowicie rozładowana aby ją naładować. Ładowanie nic nie dało, a na dodatek MDA II nie włącza sie. Po powrocie na starą baterię także nie włącza się. Co ciekawe podczas ładowania obydwu baterii dioda swieci się teraz na czerwono, a nie na żółto lub zielono jak dotychczas.
Macie jakieś sugestie? bo nie mam nawet z czego zadzwonić.

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 31, 2007, 11:39:00 »
Wtam

Wiec zrob tak podłacz mda 2 do ładowarki bez baterii i włacz ten przełacznik czerwony ten który trzyma baterie tak jak bybył właczony powinnien sie uruchomic jak sie uruchomi to przytrzyma tak z 5 min zeby sie troche naładowała i wtedy zpodaja juz normalnie baterie

Marek Pozdrawiam

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 31, 2007, 11:55:15 »
WM5 mają taką przypadłośc że jeśli twoja bateria ma mniej niż 20% energi to tel sie wyłącza i za zadne skarby go nie włączysz. Rozwiązaniem tego problemu jest włozenie tela do ładowarki z baterią w środku i czekanie aż stan bateri wzrośnie powyzej 20% wtedy tel włączy sie sam.

Miałem dokładznie ten sam problem gdy moj MDA sie nagle wyłączył.

*

Offline Zulek44

• 8
  • Sprzęt: MDA II, N95
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 31, 2007, 11:55:53 »
co to jest DPad? sorki jestem poczatkujacy

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 31, 2007, 12:24:11 »
Cytat: "Danzel1616"
Wtam

Wiec zrob tak podłacz mda 2 do ładowarki bez baterii i włacz ten przełacznik czerwony ten który trzyma baterie tak jak bybył właczony powinnien sie uruchomic jak sie uruchomi to przytrzyma tak z 5 min zeby sie troche naładowała i wtedy zpodaja juz normalnie baterie

Marek Pozdrawiam

Już próbowałem tego sposobu nie uruchamia się. Fakt że nie trzymałem 5 minut, ale co przez 5 minut ma sie naładować skoro mda ma wyjętą baterię??

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 31, 2007, 12:26:40 »
Cytat: "adriano18MCR"
WM5 mają taką przypadłośc że jeśli twoja bateria ma mniej niż 20% energi to tel sie wyłącza i za zadne skarby go nie włączysz. Rozwiązaniem tego problemu jest włozenie tela do ładowarki z baterią w środku i czekanie aż stan bateri wzrośnie powyzej 20% wtedy tel włączy sie sam.

Miałem dokładznie ten sam problem gdy moj MDA sie nagle wyłączył.

No niestety po całej nocy w ladowarce nadal bez życia.]

Już się delikatnie zaczynam bać.

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 31, 2007, 12:28:31 »
podłacz kabel i włacz ten czerwony przełaczacznik tak jak by był właczony i wtedy zpodaj bateria i powinnien sie uruchomic moje gg 1539026

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 31, 2007, 12:32:55 »
DPad jest to joy dzojstik wcisnij go ale powiem ci jedno jak ty nie wiesz co to jest nawet DPad to sie lepiej nie zabieraj za zmiane systemu w mda 2 bo mozesz zostac z ubitym sprzetem

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 31, 2007, 13:02:12 »
Znalazłem przyczyne. Problem tak jak się domyślałem tkwił w sprzecie a nie w oprogramowaniu. Domyśliłem sie że coś musi byc nie tak z czerwonym włącznikiem baterii. Po rozkręcenou MDA zuważyłem że switch na płycie pod włącznikiem nie odskoczył co w efekcie dało to że Mda widziało jak bym nie zamknął baterii. Po poważnym i bezpowrotnym naruszeniu switcha (w sumie nie ma on większego znaczenia dla działania MDA) udało mi się odblokowć urządzenie. DZIAŁA
Pisze ku potomnoci jak by ktoś miał podobne objawy to należy wziąść pod uwagę owy switch, bo wygląda mizernie i rzeczywiści nie zdziwiłbym się gdyby w jakimś procencie urządzeń się przycinał.